Followers

26 April 2017

Tips Untuk Dapatkan Tidur yang Cukup dan Berkualiti

16:22 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Image result for tidur yang cukup


Bila naik kerja hari Isnin je, mula la rasa badan macam tak cukup tidur.
Asyik-asyik menguap saja!
Rasa letih macam tak cukup rehat.
Padahal cuti asyik membuta!huhuhu...

Saya yakin ramai yang ada masalah macam tu kan.. kan..kan... 

Tapi betul ke tak cukup tidur? Seharian tidur pun masih juga mengantuk?


Ish-ish...


Haa meh sini saya nak bagi satu tips mudah untuk dapatkan tidur yang cukup. Tips nie saya dapat daripada Dr Zubaidi.

Ramai orang yang mengeluh kerana tidak cukup mendapat masa tidur yang cukup. Padahal mereka tidak mengamalkan waktu tidur dan bangun pagi yang tetap ( pada masa yang akan melatih diri.

Jika mampu mengekalkan jadual tidur yang tetap untuk beberapa minggu, diri kita akan dilatih untuk tidur dengan cepat dan rasa segar bila bangun tidur.

Jangan tidur dan bangun lambat pada hujung minggu. Tubuh kita terpaksa mengubah jadual tidur pada perbezaan satu atau dua jam sehari.

Sebagai contoh, jika kita biasa bangun 6.00 pagi setiap hari, tetapi hujung minggu kita bangun 8.30 pagi. Tubuh kita akan memerlukan beberapa hari untuk menukar semula 'waktu bangun dan tidur'.

Maka kita akan merasakan kekurangan tidur sehingga hari Rabu dan Khamis.
Ok sekarang dah tau tips, boleh la amalkan ya.

Semoga membantu!


19 April 2017

Biasa Beli Air Botol?

18:00 4 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Korang selalu ke beli air botol?


 


Owh, baru tau..
Selama nie beli yang warna biru je..hehehe..


Korang pulak? Jom la share ^__^

Malang Tak Berbau

15:10 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


nasihat aki malang tak berbau


Sungguh malang memang tak berbau!
Kalau dah berbau, tidak ku ke dapur hari tu..hehe..


Siapa orang jawa mesti tau kan sambal tutuk @ ketuk. Sambal yang dibuat daripada cili padi, ikan bilis dan bawang. Semua nie digoreng. Kalau saya suka yang kering. Yang kering nie buat tanpa letak bawang. Bila letak bawang tu dia basah sikit. Menu wajib tiap hari. Mesti ada. Hehe...


Nak jadi cerita masa nak angkat lada dari kuali tu, tiba-tiba dia meletup! Pup!! (bunyi lada meletup la tu kiranya hehe).. Aihhh selalu masuk je dalam minyak panas terus je meletup-letup. Hari nie...masa nak angkat pulak dia meletup. Jejari jemari ku kena minyak panas.. Muka pun ada kena sikit. Terus ku campak sudip. Berlari-lari pegi ambil Herbal Blend. Sapu sebanyak mungkin tempat yang melecur kena minyak panas. 


Lega. Mujur ada Herbal Blend.


Alhamdulillah. Tak ada gelembung macam selalu bila kena benda panas tu. Tak lagi pedih-pedih kulit. Dan juga tak ada kesan. Alhamdulillah... Herbal Blend sangat membantu.


==============================================================

Herbal Blend nie memang best! 
Diperbuat daripada ekstrak semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse, chestnut yarrow dan rosemary. Ia juga dingin, bermentol, tak berminyak dan tak melekit.

Kebanyakkan tumbuhan herba yang menjadi ramuan istimewa Herbal Blend nie mempunyai sifat anti-radang dan anti-bakteria. Ada juga yang bersifat antioksidan yang tinggi dan juga antiseptik semulajadi.


Best tak best? 


Herbal Blend nie pun sangat berkesan melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah terutamanya kat tumit kaki, siku dan lutut. Boleh buat lotion harian. Saya suka sebab dia tak melekit. Banyak lagi tau boleh buat dengan Herbal Blend nie. Tak rugi ada 2 3 tiub kat rumah.


Harga hanya RM30. Harga nie sah sehingga 30 April 2017 sahaja. Mulai 1 Mei harga dah berubah. ^_^


Saya percaya korang semua perlukan Herbal Blend nie selain dapat membantu korang terutamanya di saat kecemasan. Segera hubungi saya untuk dapatkan Herbal Blend ya. ^__~



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna) 


16 April 2017

11 ORANG YANG MENDAPAT DOA MALAIKAT

14:09 0 Comments

Image may contain: text
11 ORANG YANG MENDAPAT DOA MALAIKAT :
1. Orang yang tidur dalam keadaan bersuci (berwuduk).
2. Orang yang sedang duduk menunggu waktu solat.
3. Orang yang berada di saf depan solat berjemaah.
4. Orang yang menyambung saf pada solat berjemaah (tidak membiarkan kekosongan di dalam saf).
5, Kalangan malaikat mengucapkan ‘amin’ ketika seorang imam selesai membaca al-Fatihah.
6. Orang yang duduk di tempat solatnya selepas melakukan solat.
7. Orang yang melakukan solat Subuh dan Asar secara berjemaah.
8. Orang yang mendoakan saudaranya tanpa pengetahuan orang yang didoakan.
9. Orang yang membelanjakan harta (infak).
10. Orang yang sedang makan sahur.
11. Orang yang sedang menjenguk (melawat) orang sakit.

IF YOU CARE, DON'T FORGET TO SHARE... ^__~

15 April 2017

Set Penyusuan Shaklee: Ibu Gembira Susu Extra Pekat, Berlemak & Berkrim Dan Sangat Jimat!!

16:09 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

set menyusu yang sangat jimat
Testimoni Set Ibu Menyusu
kredit www.anakkuwiraku.com


Untuk menjayakan penyusuan sehingga umur anak 2 tahun memang ada cabarannya. Oleh sebab itu mommy perlu menyediakan diri dengan ilmu penyusuan sebelum kelahiran bakal anak yang dinanti. Bila ada ilmu tentang penyusuan nie, tak la cepat panik bila cabaran datang sepanjang perjalanan penyusuan.


Konsep penyusuan juga perlu difahami dengan betul di mana susu ibu ini konsepnya Demand & Supply. Bila banyak rangsangan dilakukan sama ada melalui direct feeding atau menggunakan pam, lebih banyak susu akan dihasilkan. Ia juga perlu dilakukan dengan konsisten dan lebih kerap.


Memang betul. 
Warna dan kepekatan susu ibu itu memang berbeza bila mommy amalkan pengambilan vitamin terutamanya vitamin Set Ibu Menyusu. Susu ibu akan nampak lebih pekat, lemak dan berkrim. Si comel pun akan rasa cepat kenyang.


Set Ibu Menyusu nie pun jimat tau. Boleh tahan sampai 3-4 bulan. Memang berbaloi sangat!


Ramai mommy kat luar sana berlumba-lumba nak beri susu formula paling mahal buat si comel mereka. Tapi pada saya, susu ibu yang adalah yang paling terbaik antara yang terbaik. Bila beri susu ibu kita akan rasa lebih rapat dengan anak kita dan dapat beri hak yang sepatutnya mereka dapat. Dan terlalu banyak kelebihan susu ibu nie. ^_^


Berminat nak dapatkan Set Penyusuan Shaklee? Sila hubungi saya seperti di bawah.




* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna) 
FB: Deanna Aris 

14 April 2017

BILA ANAK-ANAK KECIL MENYEBUT PERKATAAN TIDAK BAIK

17:57 0 Comments

Kredit Ibu Rose
Anak-anak kecil akan suka mencuba dan ingin tahu. Mereka akan menggunakan perkataan yang pelik-pelik dan baru mereka dengar tanpa benar-benar faham maksudnya seperti orang dewasa faham. Oleh itu kita perlu sangat RELAKS. Jangan cepat mengelabah. Kemungkinan dia tidak begitu faham maksud perkataan itu. Tapi sebab bila dia mendengar orang berkata akan perkataan itu, dia terus meniru.

Image result for anak-anak cakap tak baik

Selalunya para ibu atau bapa akan menyoal siasat anak dengan cemas dan cepat membuat andaian serta menghukum (judge) perbuatan si anak itu dengan kurang sesuai. Kerana kuatir anak sudah terpengaruh dengan perkara buruk dan kita mahu dia tidak menggulangi perbuatan itu dan tidak mahu orang menyangka sesuatu yang buruk mengenai kita.

Apa yang ibu bapa boleh lakukan ialah:
1-bertanya secara selamba apa sebenarnya anak itu faham mengenai perkataan itu.
Contoh: "Eh, mama tak pernah dengar perkataan itu abang long cakap. Apa maksudnya perkataan itu abang long?"

Bila dia memberi penerangan. Kita tambah lagi bertanya
Contoh: " Ooooo macam tu..jadi maksudnya benda itu baiklah? Ke buruk?
Jika perkataan itu adalah untuk sesuatu yang buruk, maka secara selamba juga anda boleh memberi penjelasan..
Contoh: " Oh, fahamlah Mama.(berhenti di situ kemudian sambung ayat) Sebenarnya, perkataan itu kurang baik untuk kita sebut-sebut terutama di hadapan orang lain. Sebab perkataan itu tak sesuai untuk orang yang perangainya baik.
(Jika anak anda suka menidakkan kata-kata, maka guna ayat terbalik)
Contoh: Abang Long bukan budak yang suka orang pujikan?
(kemungkinan sebab dia suka menidakkan dia akan kata...suka orang puji...kemudian bolehlah jawab. "Ke suka orang kata Bang Long jahat ke? ...kemungkinan dia akan kata tak..."jadi tak usah sebut lagi perkataan itu" jika dia kata ya,...."Oh suka orang kata Bang Long jahiat, kalau begitu Abang Long tak bolehlah jumpa orang sebab Mama tak suka orang kata Abang Long jahat sebab Abang Long sebenarnya baik...contoh.
Harap ini membantu.

Ketahui Tahap Kesihatan Melalui Najis

14:20 2 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Image result for kesihatan


Maaf, entry kali nie mungkin agak kotor tapi ia penting. 
Ia adalah satu petanda yang sangat baik untuk melihat kesihatan usus korang.


Lihat bentuk najis korang..

Bentuk #3 dan #4 adalah yang paling sihat.



petanda usus sihat
Bentuk najis sebagai petanda tahap kesihatan usus
kredit Dr Malinda






Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna) 
FB: Deanna Aris 




13 April 2017

Kerap Sakit?

16:04 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Teringat dekat tempat kerja lama saya dulu. Ada staff yang kerap sangat tak sihat. Bila pergi klinik panel, doktor dah tak beri MC dah. Selalu sangat MC katanya. Kesian tengok...terpaksa balik semula ke ofis sambung kerja dengan badan yang tak sihat. Kita nie bila tak sihat mana la ada mood nak kerja kan... Rasa nak rehat je...

Image result for sakit demam


Korang ada masalah sama macam tu ke?
Minggu nie MC demam. Minggu lepas dah MC jugak selesema teruk. Bulan lepas pulak batuk-batuk. Pendek kata sebulan tak cuti tak sah! Sampai malu dengan bos kan...



Kalau korang ada masalah yang sama, saya sangat sarankan korang amalkan Herb-Lax seminggu sekali.

Kenapa Herb-Lax?

Biasanya mereka yang ada masalah pembuangan air besar, yang tak dapat membuang dengan konsisten setiap hari akan mempunyai risiko badan cepat letih, badan naik, mood tak seimbang, dan yang paling teruk kerap sakit.


Tu la sebab pentingnya proses pembersihan usus nie.
Bila usus sihat, barulah sistem pertahanan badan jadi lebih kuat terutama bila kita dapat membuang dengan lancarnya ^__^


Image result for proses pembersihan usus


Saya juga amalkan Herb-Lax. Memandangkan saya suri rumah, boleh ambil bila-bila je. Kalau korang bekerja, boleh amalkan bila cuti hujung minggu. Hasilnya memang badan akan rasa lebih ringan dan bertenaga. 



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna) 
FB: Deanna Aris 

Mereka Gembira Amalkan Herb-Lax Perut Jadi Kempis!

10:21 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Herb-Lax nie memang best tau. Lepas makan Herb-Lax rasa badan ringan betul. Perut pun rasa macam lapang je. Masa membuang macam tak percaya macam tu banyak najis yang tersimpan dalam perut!huhuhu...



Salah satu fungsi Herb-Lax dapat bantu kita mengempiskan perut! Kan best tu....sambil detox membuang lancar, perut pun jadi kempis! Seronok sangat tau.


Jom kita layan apa kata mereka yang dah cuba Herb-Lax.


perut kempis dengan herblax



peur kempis dengan herblax



perut kempis dengan herblax


Kalau korang ada masalah perut buncit cubalah amalkan Herb-Lax.


Korang tau tak salah satu sebab perut kita buncit adalah disebabkan kandungan KERAK USUS (najis yang tersekat) di dalam usus kita yang sepanjang 24 kaki tu. Jangan terperanjat kerak najis nie mungkin mencecah berat 3-5 kg!


Sebotol Herb-Lax hanya RM55 sahaja! Sangat berbaloi untuk kesihatan usus korang tau dan jauh lebih murah berbanding kos rawatan kanser usus! Betul tak betul? ^__^


 Herblax
Klik pada gambar untuk membuat pesanan terus


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna) 
FB: Deanna Aris 



10 April 2017

Ostematrix Bantu Kita Senang Membuang Bila Bangun Pagi!

22:58 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


ostematrix, cara mudah membuang najis, ubat berak lawas
Testimoni Ostematrix


Memang betul tu!
Ostematrix dah terbukti mampu membantu melawaskan sistem penghadaman kita. 

Mommy yang tengah pantang tu pun bagus amalkan Ostematrix nie. Boleh bantu cegah sembelit masa dalam pantang.




Macam mana Ostematrix nie membantu kita lawas?

Ostematrix nie bukan sekadar kalsium tau. Ianya kalsium yang lengkap dengan magnesium dan juga vitamin D. 


Kalsium sangat diperlukan untuk membantu melancarkan pergerakan otot-otot badan. Pengambilan kalsium yang mencukupi dapat membantu melancarkan pergerakan usus besar dan sekaligus dapat membantu mencegah sembelit. Tu yang membuang lancar je..hehee..


Magnesium nie bersifat laksatif atau bahasa mudahnya makanan yang boleh membantu mencegah sembelit dengan membuat kotoran bergerak dengan mudah di usus. Jadi magnesium akan berperanan melembutkan najis dan buat kita senang nak membuang. 


Vitamin D. 
Boleh kata makan kalsium tanpa vitamin D nie is nothing! hehee..
Maksudnya kalsium nie umpama macam "kunci" yang membuka pintu kepada badan untuk membenarkan kalsium masuk ke dalam badan. Tanpa vitamin D nie, badan tak dapat nak gunakan kalsium dengan baik walaupun badan dapat sumber kalsium yang mencukupi dalam diet.


Sebab tu penting untuk pilih produk kalsium yang lengkap dengan magnesium dan vitamin D.
Kita kena tau apa yang kita makan!


Jom dapatkan Ostematrix hari nie! Hanya RM65.00 sebotol.



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna) 
FB: Deanna Aris 

Hanya Suri Rumah Tapi Ada INCOME STATEMENT?

17:58 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Hari nie ramai kan ibu-ibu yang buat biz dari rumah. Sambil jaga anak-anak sambil cari pendapatan atau pun duit tambahan untuk bantu suami tampung belanja isi rumah mahupun untuk cari duit poket sendiri buat belanja.


Sekarang macam-macam biz kita boleh buat kan? Cuma semangat kena betul-beul kuat sebab cabaran dalam dunia biz nie sangat mencabar.


Ya, saya pilih Shaklee sebagai biz saya.

Banyak yang BEST dalam Shaklee nie tau. Nie salah satunya. Shaklee ada INCOME STATEMENT i.e Bonus Statement. Di mana bonus kita Shaklee akan bayar direct terus ke account kita. Jadi inilah yang akan jadi bukti pendapatan bulanan kita.

Ya, bila ada income statement nie mudah untuk kita nak buat loan kereta ke rumah ke kan? Yang best boleh buat atas NAMA SENDIRI.


Dengan hanya bermodalkan RM79.50 korang dah boleh jana pendapatan sendiri dari rumah. Ada gaji sendiri. Ada income statement. ^__^


Jom sertai kami! Kami akan guide pada mereka yang berminat. Yang penting nak berjaya macam surirumah lain yang dah berjaya!


Kredit www.anakkuwiraku.com






Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna) 
FB: Deanna Aris 






Julap Shaklee?

15:58 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Julap Shaklee?
Ya, dalam Shaklee pun ada julap atau pun nama yang telah didaftar Herb-Lax..hehehe..

Beza julap Shaklee nie dia membersih secara lembut dan tak akan buat kita rasa memulas sampai cirit-birit.


ubat sembelit, detoks, rawat sembelit

Herb-Lax sangat sesuai diamalkan untuk mereka yang kerap sakit, ada masalah kulit atau pun jerawat. Yang nak kurus tu pun bagus sangat ambil Herb-Lax nie.

Bagi mereka yang nak jaga kesihatan usus pun sangat digalakkan untuk amalkan Herb-Lax nie. Yela, perut kan punca penyakit. Hari-hari makan macam-macam kan..
Dalam tak sedar, bila usus tak bersih akan mengundang banyak penyakit. 


Herb-Lax nie juga terdapat dalam Set Detox Shaklee. Nak kekal sihat boleh amalkan set Detox Shaklee sebagai permulaan.

set detox shaklee, vivix, herblax, alfalfa


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna) 
FB: Deanna Aris


08 April 2017

Tips Agar Masa Panjang

18:32 1 Comments
Assalamualaikum.


Alhamdulillah.
Saya jumpa solusi yang selama nie saya cari!


Allahuakbar!
Saya pasti Allah sangat sayangkan saya sebab tu dia tegur saya dari post SA Insyirah nie.


Dan saya pasti korang yang baca post saya nie juga adalah rezeki dari Allah dan juga sebab Allah sangat sayangkan korang (^__^). Dia mahu kita sama-sama kembali padaNya. Kita sama-sama muhasabah diri dan memperbaiki diri.


Copy paste dari fb SA Insyirah:


Tuan Guru personal pesan,
// Jika rasa tak cukup masa, banyakkan spend time membaca Al Quran dengan bacaan yang telinga dapat dengar. Minima 40 minit. //
.
.
Semakin rasa tak cukup masa, tambahkan masa untuk baca Al Quran lebih lama

.
.
40 60 80 100 120 minit
.
.
p/s: Saya tambah:
.
.
Lazimi baca doa 'ya Hayyu ya Qayyum, dengan rahmat-Mu, daku mohon pertolongan. Baikilah segala urusanku dan janganlah Kau serahkan aku kepada diriku walau dalam sekelip mata'

.
.
Insya-Allah akan sentiasa dibimbing Allah.



Semoga bermanfaat!


demi masa, keberkatan masa

01 April 2017

Chewable Vitamin C Sedap macam Gula-gula!!

15:53 0 Comments

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

"Mama..nak gula-gula..."

Macam tu la gelagat anak bujang saya yang sulung nie.. 

Bila mama dia terlupa nak bagi Chewable Vitamin C tu pandai je ingatkan mama.


vitamin c kunyah atau hisap
Chewable Vitamin C pilihan saya untuk anak2 saya
Gambar ehsan google



Image may contain: 1 person, indoor
Oh sayang...boleh tak kecikkan mata tu sikit huhuhu

Faris memang suka makan Chewable Vitamin C nie.
Betul rasanya memang macam gula-gula. Masam-masam manis gitu...
Sedap!!

Umur 6 tahun macam Faris nie memang waktu dia tengah lasak. Kalau korang ada anak-anak yang sebaya macam Faris nie memang bagus sangat amalkan Chewable Vitamin C nie.

Maklum lah..tengah lasak macam nie memang terdedah dengan macam-macam kan. So bila amalkan Chewable Vitamin C nie boleh jadi sebagai perisai.

Tak ada la bila nak keluar rumah kena pakai topeng muka segala macam iklan kat tv tuu hihihii...

Oh ya, vitamin C nie tak disimpan di dalam badan ya. Jadi ia kena ambil setiap hari. ^_^

Jangan lupa dapatkan perisai anak anda sekarang! Harga hanya RM40 sebotol.



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna) 
FB: Deanna Aris

Vitamin Cinta

Vitamin Cinta

Vitamin HOT untuk Wanita

Vitamin HOT untuk Wanita