Posts

Showing posts from March, 2017

Keperluan Makanan Tambahan

Image
METRO AHAD
20HB MAC 2017

Cara MUDAH Kembalikan Keintiman seperti Malam Pertama!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejatera.
Ehem! Topik hangat rasanya nie kan..hehehee..
Ramai kalangan kita kaum wanita nie risau kan bila dah bersalin nanti bahagian alat sulit jadi 'longgar'! Apa nak buat supaya rasa 'ketat' macam malam pertama erk?
Jangan ambil  mudah tau hal2 gini. Sebab dia boleh jadi punca hilang selera dalam seks! Oh itu bahaya ya untuk kebahagiaan rumahtangga.
Ok sekarang cuba periksa korang ada masalah: >> suami dah tak bernafsu pada korang? >> korang atau suami kurang nikmat ketika bersama akibat faraj longgar? >> suami jadi kurang nafsu seks? >> kurang terangsang bila bersama? >> tiada atau gagal capai kepuasan ketika bersama? >> tak teruja bila bersama? >> ada masalah keputihan? >> bau busuk pada alat sulit?
Jika terdapat masalah seperti di atas, mungkin ini dapat membantu korang!











AWAS! ALFALFA TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH PESAKIT SLE, IBUMENGANDUNG, IBU YANG MENYUSUKAN ANAK G6PD & PESAKIT TALASEMIA.

Banyak lagi …

Ketahui Tentang Diabetes bersama Dato' Dr. Azizon Othman

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Jom timba ilmu tentang diabetes!
Zaman sekarang nie yang masih muda pun dah ada diabetes. Jadi jom kita belajar tentang diabetes. Apakah faktor penyebab diabetes selain daripada faktor genetik atau pun keturunan.



Jom sertai kami dalam program Hidup Bebas Tanpa Diabetes pada 15hb April 2017.
Korang boleh dapatkan tiket dengan Master Norita di talian 012-8535689.
Harga tiket tak mahal pun jika nak dibandingkan dengan ilmu yang kita dapat. Jadi jangan lepaskan peluang!
Yang daftar awal dapat peluang cabutan bertuah tau! ^___^
Jom gali ilmu!

HERBAL BLEND: Krim Serbaguna Paling Selamat, Bebas PARABEN

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Ada lagi yang tak kenal krim best Herbal Blend nie? Krim nie juga antara item yang memang wajib ada kat rumah. Saat2 kecemasan macam luka2 kecil krim Herbal Blend nie memang sangat membantu. Boleh jadi macam first aid gitu...

Macam kita nie suri rumah kan selalu memasak kadang2 tu ada la terkena percikan minyak panas... bila kena tu cepat2 sapu Herbal Blend nie... best tau rasa sejuk je dan yang penting tak menggelembung...dan paling best lagi tak ada parut hehee..
Pernah anak saya lutut dia luka jatuh sampai darah menitik-nitik ke lantai! Kalau dah sampai darah menitik-nitik tu korang pun mesti dapat bayangkan luka tu dalam... masa tu tak fikir apa dah terus ambil Herbal Blend nie...sapu kat tempat luka tu..
Alhamdulillah, walaupun luka dalam, luka dia cepat kering dan tak bernanah. Cuma berparut jela huhuu...luka dalam kan...ada la parut..hehehe..
Saya memang suka giler buat losyen. Mintak maaf laaa sekarang dah tak pandang losyen2 yang jual kat k…

Makanan Tambahan Mampu Kurangkan Risiko Penyakit

Image
Utusan Malaysia 28 Mac 2017
Mega Muka Surat 22




Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:  email: mommyfarisazham@gmail.com  SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna)  Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi  FB: Deanna Aris

Macam Mana Nak Pilih Produk Nutrisi Yang Baik & Selamat?

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Hari nie saya nak kongsi 1 tips untuk pilih supplement atau pun makanan tambahan yang baik dan selamat untuk di makan.


Macam mana caranya?

Mudah aje.

Ambil pil sampel daripada produk supplement yang korang makan dan letakkan dalam segelas air. Pil tu mestilah benar2 larut menjadi longgokan serbuk dalam masa 20 minit. 

Kalau pil tu nak larut ambil masa yang lebih dari 20 minit, ada kebarangkalian yang sangat tinggi bahawa badan korang tak dapat nak memecahkan produk tersebut dan menyerapnya ke dalam darah korang.

Ok, apa kaitannya ujian air nie?

Ujian air nie penting tau untuk pastikan penyerapan produk nutrisi tu. Banyak produk kat pasaran sekarang nie banyak guna bahan pengikat tiruan, bahan pengisi dan bahan pewarna yang bila kita makan, sistem pencernaan kita tak dapat nak memecahkan pil tu untuk penyerapan.

Dan semua produk nutrisi mesti LULUS ujian air nie.

Jadi kalau makan produk nutrisi tapi tak boleh nak dicerna, agak2 nya korang makan untuk apa?…

10 TIPS BERKESAN HAFAL AL-QURAN

Image
Assalamualaikum.


Mungkin ramai yang belum tahu step mudah untuk hafal Al-Quran kan?
Mari kita cuba amalkan selalu. .
Cakap pada diri saya pasti boleh! Bak kata pepatah orang malas mencari alasan orang rajin mencari jalan. .
Ayuhh sama-sama kita lakukan ^__^

Kredit: Ustaz Mohammad Asraff


Semoga bermanfaat ^__^

UDANG DISUNTIK CMC??

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Tak terperanjat pun bila tengok video nie dari Klinik FB Dr Zubaidi. Sebenarnya sedar tak sedar je kita sememangnya terdedah dengan banyak makanan macam nie..ayam disuntik..buah dah tak ada biji..
Dalam video nie udang disuntik dengan CMC Carboxy Methyl Cellulose untuk meningkatkan berat setiap ekor udang sebanyak 15-20%.

Pengambilan vitamin memang penting buat saya untuk bantu badan kekal sihat dan melawan karsinogen.
Jom jalani kehidupan yang sihat!


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:  email: mommyfarisazham@gmail.com  SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna)  Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi  FB: Deanna Aris

LET GO OF YOUR SELF LIMITATION!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Saya memang follow tiap hari tulisan sis Insyirah nie. Tulisan dia semua terkesan kat hati. Tambahan banyak ilmu yang beliau sampaikan. Doa saya semoga Allah terus limpahkan rahmat dan kasih sayangNya buat sis Insyirah atas perkongsian ilmunya..amin...
Harap korang juga dapat manfaat daripada perkongsian beliau.

// Let go of your self limitation. // bebaskan - Frozen.
.
.
Ku ukirkan akhir kalam sebelum tidur untuk bacaanmu esok pagi.
.
.
Self Limitation - another term adalah sabotaj diri, kita yang hadkan diri sendiri = kita sedang mendoakan yang negatif untuk diri.
.
.
Pada suatu hari, saya diberikan task sebuah projek yang baru untuk saya. Kapasiti saya untuk 1 projek ketika itu adalah 6 hari.
.
.
Tetapi setelah seminggu test drive performence saya, leader bagi task siapkan 5 projek dalam masa 2 minggu. Tak kabut pula rasa hati masa tu.
.
.
Kiraannya adalah:
1 projek = 6 hari
5 projek = 30 hari
.
.
Kapasiti sebenar saya adalah 5 projek siap 30 hari.
.
.
Tetapi ada satu…

KENANGAN BERSALIN PALING BEST!!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Bila ingat balik kenangan waktu bersalin anak nombor 2 dulu memang tak sangka!
Waktu bersalin anak nombor 2 dulu sebenarnya dah melepasi tarikh jangkaan bersalin dah. Overdue la kiranya kan..
Sehari sebelum kena serah diri pegi hospital (kalau tak rasa nak bersalin jugak..)..malam tu masa tidur tiba2 kain basah. Tak pasti air ketuban ke apa. Waktu tu dah pukul 4.30 pagi. Bila pergi buang air, air kencing dah bercampur darah. Oh oh oh...nervous dah masa tu. Sebab tak rasa sakit lagi. Betul ke nak bersalin nie? Tak tunggu lagi terus je pergi hospital.
Ibu suruh makan dulu tapi..alahai dah tak lalu dah nak makan walaupun belum rasa sakit. On the way pergi hospital baru rasa sakit sikit2. Sampai hospital dah bukak 4cm terus masuk labour room. Memang tak makan apa2. Cuma masa dalam labour room tu misi bagi air milo. Waktu tu minum sikit je dah. Dah sakit benar dah waktu tu. Lagi lah tak lalu huhuu...
Tak lama dalam labour room dah tak tahan sangat dah nak …

10 CARA BAGAIMANA BANGKIT DARI JATUH

Image
1. Pertama sekali kena mengaku bahawa SEMUA silap berpunca dari kita.
2. Istighfar banyak-banyak. Reset diri sendiri ke zero point. 
3. Set matlamat baru. Lebih tinggi dari yang dicapai sebelum ini.
4. Lupakan masa gemilang lepas, lupakan waktu riang lepas. Anggap segala bermula dari tiada. Dari tiada kepada ada. From zero to hero. Build from nothing 
5. Asingkan kawan negatif dan positif, tinggalkan yang negatif dan mixed dengan positif people.
6. On connection dengan Allah SWT, Off connection dengan makhluk yang tak memberi manfaat.. Keep attached dengan Allah.
7. Bahagi masa kepada 3 bahagian, rehat, kerja dan ibadat.
8. Believe , believe dan believe. Percaya dan yakin 1000% akan bangkit semula.
9. Banyak tersenyum dari merenung. Walaupun yang dapat musibah ataupun pun kebaikan.
10. Buat, buat dan buat. Jangan pandang belakang, kiri kanan, side mirror pun jangan tengok. Jalan terus sahaja! 
Boleh boleh ?
Semoga membantu.
BERJUANG SAMPAI JADI!

*AnwarSiddiqAbdJalil*

BERAPA BANYAK AIR KENA MINUM SEHARI?

Image
Orang kata nak kurus kena minum air banyak untuk mudahkan proses pembuangan toksin dalam badan. Berapa banyak air nak kena minum?
Saya dah minum air banyak dah tapi tak kurus pun? Yela awak minum air ape?
Saya minum air milo, sirap dengan air kosong total 4liter minum sehari.
Air yang dimaksudkan air kosong bukan air manis. Air manis mempunyai kalori dan kadang2 kalorinya lebih tinggi daripada makanan. Sebab tu laa orang tak makan apa2 tapi hanya minum air manis saja pun turut naik berat badan. Kalori bukan ada dalam makanan je, malah ia turut ada dalam air manis.

Nak kurus kena banyak minum air kosong. Air kosong tak bermaksud hanya boleh minum suam atau panas je. Boringnya diet asyik minum air suam je kan.. Sebenarnya kalau minum kosong ais pun ia tetap membantu menurunkan berat badan. Ais tak bersalah dalam proses turun berat badan malah ia mampu meningkatkan kadar metabolism badan.
Jadi berapa liter yang diperlukan untuk minum air kosong nie? Ada yang berpendapat minum 4 liter. Ada ya…

5 Sebab Vitamin C Penting untuk Kanak-kanak.

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Al-kisah semalam abang Faris dah mengadu sakit tekak. Dah mula nampak dia asyik bersin je. Jap2 cari tisu... Petang semamlam rasa badan dia pun panas.
Pagi tu dah bagi dia Chewable Vita-C Plus. Malam lepas dia makan bagi la sebiji.
Pagi tadi masa kejut dia nak pegi sekolah, rasa badan dia pun dah tak panas macam petang semalam. Dia pun dah tak bersin2 lagi hari nie. Alhamdulillah...
Ada yang kata anak2 kecil nie tak perlu supplement. Sebab badan mereka masih muda. Biarlah mereka dapat daripada sumber yang asli. Betul ke?

Memang betul pun..tak salah... Tapi ada beberapa aspek yang perlu dipertimbangkan..
Contohnya, berapa hidangan buah-buahan dalam sehari? Buah tu pulak adakah yang di tanam atau di beli? Tahu tak kebiasaannya buah2 yang dijual telah dipetik ketika masih muda.. Bila masa muda dah dipetik..tentunya akan menjalani beberapa proses seperti di peram dan di awet sebelum di jual. Jadi lepas melalui proses tu berapa peratus agaknya yang tingga…

INI DOA PALING MUJARAB UNTUK SAKIT KRONIK YANG TUHAN SHARE DALAM AL-QURAN

Image
SURAH ANBIYA', AYAT 83
'dan Nabi Ayub, ketika ia berdoa merayu kepada Tuhannya dengan berkata: "Sesungguhnya aku ditimpa penyakit, sedang Engkaulah Tuhan Maha Pengasih lagi Maha Penyayang'.
--------------------------------------- Selalunya, kita yang sihat bertahun-tahun tanpa penyakit berat tiba-tiba terkena penyakit teruk, ketika itu dirasakan hidup seakan terkena 'earthquake'.
Ada yang murung berpanjangan, ada yang menyalah takdir & paling malang, kita mula menyalahkan Ilahi. Kita sukar menghadirkan pemikiran positif saat ditimpa penyakit luar jangka.
Kita mencari doa mujarab & mula berdoa agar kesembuhan menjelma.
Sebenarnya, doa luarbiasa itu ada. Mari belajar dari Nabi Ayyub a.s. Doa mustajabnya ketika ditimpa penyakit berat telahpun di'share' Tuhan dalam Surah Anbiya, ayat 53.
Saya yakin anda tahu doanya & kerap mengamalkan doa tersebut. Tetapi malangnya, kesembuhan masih jauh dari harapan. Soalnya sekarang, apa yang kurang dalam doa kita &…

Makeup Remover Nutriwhite yang Special dan HOT!!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Korang pernah dengar Makeup Remover Nutriwhite?
Tau tak ia nya bukan sekadar makeup remover, malah ia sangat sangat sangat special!!
Saya memang teruja bila cuba Makeup remover Nutriwhite nie tau! Lepas pakai muka rasa lembut, licin dan segar je. Memang tak pernah rasa macam nie masa pakai pencuci atau makeup remover yang ada kat pasaran tu. Memang beza!! 
Pertama kali guna, duri2 (atau nama lainnya white head kan..) kat sekitar hidung dah berkurangan! Gembiranya rasa hati. Rasa nak lompat2 je huhuhu.. Memang dah lama nak cari produk yang dapat hilangkan white head nie. Akhirnya...tercapai juga impianku hehehe...
Bukan tu je tau..muka pun rasa kurang berminyak lepas guna. Selalunya bila pakai pencuci biasa tu..lepas pakai mesti muka rasa kering...tak lama rasa berminyak. Makeup Remover Nutriwhite memang beza. Bila bangun pagi pun muka tak rasa berminyak sangat macam sebelum nie. 
Memang special lah Makeup Remover Nutriwhite nie!! Tak ada yang macam d…

BERHENTI MEROKOK TANPA LETIH, LESU & MIGRAIN

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.


Ini bukan yang pertama testimoni vivix dapat membantu menghilangkan ketagih rokok selepas mengamalkan vivix.

Sebab tu kami yakin akan kebaikannya dan rasa rugi jika tak kongsikannya dengan korang semua :)



Kredit



Jom cuba!



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:  email: mommyfarisazham@gmail.com  SMS / whatsapp / telegram: 013-7073943 (Deanna)  Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi  FB: Deanna Aris