Posts

Showing posts from 2016

Pencuci Organik yang Serbaguna & Berkuasa!!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Hari nie terasa sangat teruja nak share pasal Basic H nie. 
Masih ramai yang tertanya-tanya, apa Basic H tu? Basic H nie boleh dikatakan pencuci serbaguna tau. Yang best nya, dalam banyak-banyak kerja rumah tu kita boleh guna 1 pencuci nie je >> Basic H. Serius, memang best!! 



Jom kenali lebih lagi Basic H nie.


Basic H2™ Organic Super Cleaning Concentrate Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. Cubalah sendiri dan lihat betapa kagumnya anda!

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi.Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan…

Kenali Simbol Pada Bekas Plastik

Image
Adakah anda pernah meminum air dari botol plastik dan melihat simbol segitiga di bahagian bawah dengan lebih terperinci? Adakah anda tahu apa gunanya nombor yang tercatat padanya?
Adakah anda rasa bahawa ia hanya untuk kitar semula? Jika anda menjawab ya, ia menandakan anda adalah SALAH! Sebenarnya kegunaan bilangan nombor tersebut adalah sebagai satu indikator kepada kita dalam memberitahu BAHAN KIMIA apakah yang digunakan dalam menghasilkan botol plastik tersebut. Kod nombor pada simbol ini bukannya menunjukkan lebih besar nombornya, lebih tahan lama bekas tersebut, sebaliknya ia menunjukkan jenis bahan yang diguna (dari unsur Polymer iaitu bi-produk dari bahan Petroleum). Ini bermakna bahan plastik yang terkandung di dalam bekas tersebut telah terhakis dan masuk ke dalam makanan/minuman tersebut. Ia dikeluarkan oleh The Society of Plastic Industry pada tahun 1988 di US. Dan seterusnya kod-kod ini digunapakai oleh badan-badan yang berkaitan seperti ISO. Mari kita kenali jenis-jenis pla…

Testimoni Ostematrix: Selepas 4 Hari Sembelit, Lega dengan Ostematrix

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Apa khabar semua? Harapnya semua dalam keadaan sihat sejahtera dan bahagia gembira di samping keluarga tercinta.

Ok lah, jom kita layan testimoni daripada salah seorang customer saya nie. 4 hari dah dia sembelit, kesian dia..



Customer saya nie sedang berpantang buat kali pertama. Bila teringat sembelit masa berpantang nie, memang seriau lah!huhu..
Lepas 2 hari beliau makan Ostematrix dengan konsisten dan minum air yang cukup, najis dapat keluar tanpa rasa sakit. Alhamdulillah. Memang rasa lega dan syukur dapat bantu beliau. Alhamdulillah Ya Syakur..
Macam mana Ostematrix nie dapat membantu ibu-ibu yang sedang berpantang atasi sembelit?
Pertama yang anda perlu tahu, Ostematrix nie bukan hanya sekadar Kalsium.
Keduanya, selain Kalsium, ia juga dilengkapi denganMagnesium, Vitamin D, Boron, Manganese, Zink dan Copper.
Ketiga, bahan utama yang membantu menyelesaikan masalah sembelit adalah MAGNESIUM. Magnesium berperanan melegakan otot dalam usus di mana ia da…

Anak Susah Nak Dengar Kata? WAJIB BACA!

Image
"Pergi mandi sekarang, nanti mak buang semua mainan!" Kawan aku kata, ni antara silap paling besar ibu bapa di Malaysia ni. Aku ada seorang kenalan ni, anaknya sangat dengar kata, tak melawan cakap. Sejuk saja hati tengok. Aku pelik, nak kata kawan aku ni garang, tak juga. Tak pernah aku tengok dia jerit pada anak dia. . . Aku pun cuba korek rahsia dia. Sebab aku tengok anak-anak orang lain, menjerit menangis melawan tu perkara biasa. Tapi anak dia tak. Mula-mula dia buat lawak, dia kata sebab baka dia. Aku gelak saja masa tu. Tapi lepas tu dia mula kongsikan sesuatu yang aku tak pernah terfikir pun selama ni. . . "Orang kita ni kerap sangat ugut anak perkara yang dia takkan buat pun" Aku pun dengar saja apa dia cuba katakan. Dia sambung. . "Ko selalu dengar tak, mak ayah yang ugut anak dia nak letak dalam hutan lah, nak buang semua mainan dia lah, nak bagi tinggal dengan orang gila lah?" Aku anggukkan saja. Sebab memang aku kerap dengar ungkapan macam tu. …

Tip Memiliki Kediaman Yang Sihat

Image
sumber: Majalah iSihat
Bila membicarakan tentang kesihatan diri, setiap barang yang digunakan sama juga pentignya dengan setiap produk yang diambil untuk kesihatan tubuh. Maka, rumah sepatutnya menjadi tempat paling selamat di atas muka bumi ini.
Bersihkan ia dengan pencuci organik Shaklee yang SELAMAT, BERKESAN, MESRA ALAM dan MENJIMATKAN wang anda. Belailah diri dengan menitikberatkan kesihatan.
Ayuh kita pastikan seluruh ceruk manapun bahagian rumah kita bersih dan kemas. Namun, pastikan kita buat pilihan produk pencuci yang betul dan SELAMAT lebih-lebih lagi disekitar insane yang tersayang; BERKESAN terhadap semua kotoran degil; MESRA ALAM untuk bumi; dan JIMAT untuk wang anda. Dalam erti kata lain, jadikan Get Clean sebahagian dari rumah anda.

Basic H2TM Organic Super Cleaning Concentrate: Tanpa Toksik, Cara Membersih Semulajadi
Amat menjimatkan, benar-benar berkesan membersihkan dan menanggalkan minyak gris degil dengan hanya daripada sebotol pencuci pekat Basic H2TM Organik dengan k…