Popular Posts

Wednesday, 23 July 2014

Hidup Lebih Sihat dengan Oste! Tiada lagi sembelit, Kekejangan, Mudah bangun tidur & Bertenaga

Assalamualaikum & selamat sejahtera
Bagi anda yang mempunyai masalah sembelit, berikan diri anda peluang menikmati kesihatan yang lebih baik dengan Ostematrix Shaklee. Ia sangat membantu kita rasa lawas dan selesa. Selama 3 tahun ostematrix telah diperkenalkan, ia adalah antara vitamin yang paling saya dan seluruh keluarga suka.
Ostematrix buat saya bertenaga dan mudah bangun dari tidur. Suami saya akan pastikan ostematrix antara vitamin yang perlu bawa apabila beliau bekerja dan travel atas urusan meeting. Masakan tidak, walaupun tidur jam 12 malam, kita mudah bangun pada waktu yang kita tetapkan untuk bangun. Bagi suami isteri yang bekerja, sangat digalakkan amalkan pengambilan Ostematrix setiap hari.
Saya mula jatuh cinta dengan Ostematrix Shaklee 3 tahun dahulu. Masa tu saya mengadu dengan kawan bahawa saya kesian dengan suami saya yang banyak travel oversea yang menyebabkan suami saya keletihan [ jet lag]. Maka kawan saya suggest saya berikan suami saya Ostematrix Shaklee kerana katanya ia bantu untuk kurangkan masalah keletihan akibat travel. Siapa sangka, sejak dari itu kami sekeluarga sentiasa pastikan ada 2-3 botol Ostematrix di rumah agar ia dapat dikongsi bersama seluruh ahli keluarga.
Ia adalah formula baru Shaklee yang mana dulu vitamin ini hanya dikenali sebagai Kalsium Magnesium. Tetapi kini, dengan formula baru ditambah dengan kelebihan "mudah telan" ia memberi kesan kepada taraf kesihatan si pengamal.
Cikgu kat sekolah dulu selalu tekankan, jangan lupa minum susu agar gigi dan tulang kita kuat. Tapi hakikatnya kalsium bukan hanya untuk itu.
Dengan pengambilan kalsium yang cukup, tekanan darah berada tahap yang normal. Kelancaran saraf dan pengecutan otot memerlukan kalsium yang mencukupi. Dengan kalsium yang cukup, kita tak mudah senggugut, kejang, retensi air, mudah meradang dan murung.
Percaya tak, ostematrix antara vitamin yang bantu banyakkan susu buat ibu yang menyusu? Bagi yang menyusu, ianya membantu membanyakkan susu secara tidak langsung.
Bila badan kita segar, tiada kemurungan, ia membantu oksitosin dirembeskan dengan baik sekali. Sebab itu ia antara vitamin yang dimasukkan dalam pek 3M. Dalam alfalfa turut ada mengandungi kalsium tetapi dalam nisbah yang sedikit. Kekangan alfalfa bila ambil dengan banyak tetapi kurang air akan buat sembelit ditambah susu akan berkurang dengan sendirinya. Oleh kerana itu kita tidak boleh terlalu bergantung dengan alfalfa semata-mata untuk sumber kalsium.
Dalam ESP Shaklee juga mengandungi kalsium. Sebab itu set B+ ESP hasilnya juga sama dengan Set B + Ostematrix.
Bagi yang belum mencuba Ostematrix Shaklee, cubalah dapatkannya supaya anda rasakan perbezaannya. Saya jamin, anda akan sangat berpuashati dengan Ostematrix. Berikan diri anda peluang untuk nikmati kesihatan yang lebih hebat.
Kelebihan Ostematrix Shaklee ialah kerana ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia tidak menyebabkan kita sembelit dan lebih selamat dari risiko batu karang.
Bagi yang dah amalkan, tahniah kerana anda memberi tubuh badan anda antara supplement formula terbaik dari Shaklee! Bagi yang belum cuba dan mengambil kalsium dari jenama lain, apa kata cuba Ostematrix Shaklee dan saya yakin anda akan jatuh cinta dengan kebaikan yang anda perolehi!!!!
Jika anda adalah seorang yang mudah stress, mudah kejang, ada masalah water retention, sembelit dan pra haid, pastikan anda memberi peluang diri anda mengubah nasib anda dengan Ostematrix.
Jika anda seorang yang bekerja dan sering keletihan, ostematrix antara jawapan terbaik membantu anda kekal bertenaga dan bersemangat!
Jika anda seorang ibu mengandung, ostematrix membantu mengelakkan kekejangan dan sakit tulang belakang.
Jika anda seorang ibu yang menyusu, ostematrix membantu pengeluaran susu anda dengan lebih baik provided prinsip utama penyusuan diamalkan.
Jika anda seorang wanita, ostematrix membantu mengurangkan risiko kereputan tulang (osteoporosis)
Jika anda mempunyai masalah berat badan berlebihan, anda perlukan ostematrix demi memastikan kepadatan tulang anda mengampu tubuh badan anda!
Paling best tentang Ostematrix Shaklee sudah tentu TIADA SILIKA GEL !
Jom dapatkannya hari ini!
sumber asal :





* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

Tuesday, 22 July 2014

Sekali Memarahi Anak, Sel Otak Anak Musnah

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Pagi tadi masa jengah2 facebook, terjumpa satu artikel nie. Siapa yang dah jadi mak2 tu WAJIB baca nie tau..huhuu...

Sekali membentak memarahi anak, milyaran sel otak anak ‘rusak musnah.


“Tahukan Anda di dalam setiap kepala seorang anak terdapat lebih dari 10 trilyun sel otak yang siap tumbuh. Satu bentakan atau makian mampu membunuh lebih dari 1 milyar sel otak saat itu juga. Satu cubitan atau pukulan mampu membunuh lebih dari 10 milyar sel otak saat itu juga. Sebaliknya 1 pujian atau pelukan akan membangun kecerdasan lebih dari 10 trilyun sel otak saat itu juga.”


Dari beberapa artikel dan penelitian disebutkan bahwa, satu bentakan merusak milyaran sel-sel otak anak kita. Hasil penelitian Lise Gliot, berkesimpulan pada anak yang masih dalam pertumbuhan otaknya yakni pada masa golden age (2-3 tahun pertama kehidupan, red), suara keras dan membentak yang keluar dari orang tua dapat menggugurkan sel otak yang sedang tumbuh. Sedangkan pada saat ibu sedang memberikan belaian lembut sambil menyusui, rangkaian otak terbentuk indah.

Penelitian Lise Gliot ini sendiri dilakukan sendiri pada anaknya dengan memasang kabel perekam otak yang dihubungkan dengan sebuah monitor komputer sehingga bisa melihat setiap perubahan yang terjadi dalam perkembangan otak anaknya. “Hasilnya luar biasa, saat menyusui terbentuk rangkaian indah, namun saat ia terkejut dan sedikit bersuara keras pada anaknya, rangkaian indah menggelembung seperti balon, lalu pecah berantakan dan terjadi perubahan warna. Ini baru teriakan,” ujarnya.

Dari hasil penelitian ini, jelas pengaruh marah terhadap anak sangat mempengaruhi perkembangan otak anak. Jika ini dilakukan secara tak terkendali, bukan tidak mungkin akan mengganggu struktur otak anak itu sendiri. “Makanya, kita harus berhati-hati dalam memarahi anaknya,” Tidak hanya itu, juga mengganggu fungsi organ penting dalam tubuh. Tak hanya otak, tapi juga hati, jantung dan lainnya.

Teriakan dan Bentakan menghasilkan gelombang suara. Ya, hampir semua orang mengetahui itu. Yang belum banyak diketahui orang banyak adalah, bentakan yang disertai emosi seperti marah menghasilkan suatu gelombang baru.

Emosi negatif seperti marah mempunyai gelombang khusus yang merupakan gelombang yang dipancarkan dari otak. Gelombang ini dapat bergabung dengan gelombang suara orang yang berteriak. Nah, gabungan gelombang suara dan gelombang emosi marah ini menghasilkan gelombang ketiga dengan efek yang khusus.

Efek dari gelombang ketiga ini adalah sifat destruktifnya terhadap sel-sel otak orang yang dituju. Dalam satu kali bentakan saja, sejumlah sel-sel otak orang yang dijadikan target akan mengalami kerusakan saat dia terkena gelombang ini, baik bila dia mendengar suaranya atau pun tidak. Hal ini karena gelombang ketiga ini tetap merambat sebagaimana dia gelombang suara tapi langsung ditangkap oleh otak sebagaimana gelombang otak.

Efek kerusakan pada sel-sel otak akan lebih besar pada anak-anak yang dijadikan sasaran bentakan ini. Pada remaja dan orang dewasa mengalami kerusakan yang tidak sebesar anak-anak, tapi tetap saja terjadi kerusakan.

Efek jangka panjangnya dapat dilihat pada orang-orang yang sering mengalami bentakan di masa lalunya. Mereka lebih banyak melamun serta termasuk lambat dalam memahami sesuatu. Orang-orang ini biasanya mudah meluapkan emosi negatif seperti marah, panik atau sedih. Mereka biasanya seringkali mengalami stress hingga depresi dalam hidup, karena kesulitan memahami pola-pola masalah yang mereka hadapi. Semuanya akibat dari sel-sel otaknya yang aktif lebih sedikit dari yang seharusnya.

Oleh karena itu, sebagai orang tua, pendidik, ataupun orang yang lebih tua dari ‘mereka’, sebaiknya memilih sikap yang lebih kreatif dalam menghadapi tingkah anak yang mungkin kurang baik. Seringkali orang tua bukan mencegah, mengarahkan, dan membimbing sebelum kesalahan terjadi. Seharusnya orang tua mempertimbangkan tingkat perkembangan kejiwaan anak, sebelum membuat aturan. Jangan menyamakan anak dengan orang dewasa. Orang tua hendaknya menyadari bahwa dunia anak jauh berbeda dengan orang dewasa. Jadi, ketika menetapkan apakah perilaku anak dinilai salah atau benar, patuh atau melanggar, jangan pernah menggunakan tolok ukur orang dewasa.

Harus diakui, orang tua yang habis kesabarannya sering membentak dengan kata-kata yang keras bila anak-anak menumpahkan susu di lantai, terlambat mandi, mengotori dinding dengan kaki, atau membanting pintu. Sikap orang tua tersebut seperti polisi menghadapi penjahat. Sebaliknya, orang tua sering lupa untuk memberikan perhatian positif ketika anak mandi tepat waktu, menghabiskan susu dan makanannya, serta memberesi mainannya. Padahal seharusnya, antara perhatian positif dengan perhatian negatif harus seimbang.
Mari yuk selalu memberi pujian tulus dan pelukan kasih sayang kepada anak-anak kita agar kelak menjadi anak yang cerdas berjiwa penuh kasih sayang

Testimoni Pesakit Kanser Payudara Setelah Amalkan Vivix

Assalamualaikum & selamat sejahtera

Hari nie nak kongsikan pada anda semua testimoni pesakit kanser payudara setelah 6 bulan mengamalkan Vivix. Jom baca pengalaman beliau.





Apa yang ada dalam Vivix?




Bulan nie promosi Vivix Beli 6 Percuma 1. Jom dapatkan Vivix dengan harga sangat berbaloi2 nie. Tak nak beli banyak2 nak beli 1 je pun boleh.


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

Sunday, 20 July 2014

Omega Membantu Mencegah atau Mengurangkan Serangan Asma

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Semalam saya dapat sms dari makcik saya. Dia nak tau supplement untuk anaknya yang ada asma. Bila fikirkan balik, anak makcik saya tu baru setahun lebih. Kesian kecik2 dah ada asma. Dan sebab tu jugak hari nie saya terpanggil untuk kongsikan supplement yang dapat membantu ibu ayah di luar sana yang mungkin ada masalah yang sama dengan makcik saya.

Saya juga nak kongsikan artikel daripada Utusan: Asma - Omega 3 bantu cegah

Asma adalah penyakit kronik berpunca daripada kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit.

Meskipun ia tidak boleh diubati, asma boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi.

Malah, pakar-pakar turut menganggarkan 80 peratus daripada kematian di kalangan penghidap asma boleh dicegah jika mereka diberi pendidikan yang sempurna bagi menangani penyakit berkenaan.

Walaupun ia tidak berjangkit, asma boleh diwarisi, di mana anak-anak kepada penghidap penyakit ini mempunyai risiko yang lebih tinggi.

Berdasarkan perangkaan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), terdapat lebih daripada 100 juta penghidap asma di seluruh dunia.

Daripada jumlah tersebut, kira-kira satu juta adalah penduduk Malaysia dan 340,000 merupakan kanak-kanak di bawah 15 tahun.

Pengurus Besar Total Health Concept, Jagdev Singh berkata, kajian Institut Strategik dan Pengajian Antarabangsa (ISIS) dan Persatuan Thorasik Malaysia mendapati asma adalah penyebab utama kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana sakit.

Statistik menunjukkan lebih dari 53 peratus kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana masalah paru-paru dari September hingga November 2001.

Malah, ibu bapa juga terpaksa menanggung perbelanjaan yang tinggi untuk kos perubatan seperti ubat, lawatan ke doktor dan penginapan di hospital.

``Meskipun kanak-kanak lebih terdedah kepada asma, ia boleh dikurangkan dengan memastikan mereka mendapat pemakanan yang dapat mencegah penyakit tersebut.

``Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan,'' katanya.

Menurut beliau, hasil kajian itu mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan.

Ini memberi gambaran bahawa bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.

Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya.

``Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA).

``Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya,'' jelasnya.

Tambah Jagdev, antara sumber Omega 3 terbaik ialah ikan laut sejuk seperti tuna, kod, halibut, salmon, sardin dan mackerel.

Pengambilan Omega 3 dari minyak ikan terbaik Omega Guard dapat membantu dalam meredakan inflamasi.

Kenapa Omega Guard minyak ikan terbaik berbanding minyak ikan lain dipasaran?

minyak ikan terbaik, omega guard


  • Omega Guard Shaklee merupakan Minyak Ikan Terbaik di Dunia.
  • Diekstrak daripada ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.
  • Bukan dari hati minyak ikan
  • 3 kali lebih tumpat daripada ketumpatan hati minyak ikan.
  • Berbanding dengan produk Omega dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.
  • Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard, berbeza dengan pengusaha-pengusaha yang lain yang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi.
  • Dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengestrak asid lemak Omega 3 yang paling tulen dan paling semulajadi
  • Tiada bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphenyl - bahan kimia industri yang sangat toksik).



Di antara Kebaikan Omega Guard Shaklee:
  • Bagus untuk sendi, meningkatkan daya ingatan, membantu meningkatkan daya tubuh, bagus untuk saraf dan dapat memanaskan tubuh.
  • Membantu memanaskan badan dan sangat sesuai untuk mereka yang sudah berumur yang sering mengalami sejuk kaki atau sejuk tubuh badan.
  • Membantu memberi kelegaan kepada penghidap rheumatisme dan gout kerana ia membantu melegakan sakit akibat bengkak atau serangan sendi.
  • Membantu meningkatkan DHA otak kanak-kanak.
  • Membantu mengurangkan risiko asma di kalangan kanak-kanak kerana ia dapat membantu memanaskan badan
  • Membantu masalah mudah lupa di kalangan wanita yang telah melahirkan anak
  • Bagus untuk jantung
  • Membantu sistem tubuh berfungsi dengan baik
  • Untuk memelihara kesihatan pada tahap yang optimum

Apa kata pengguna?

Testimoni 1: Doktor pediatrician kata bagus beri anak Omega Guard

testimoni asma, testimoni asma omega



Testimoni 2: 6 bulan pecah rekod tak ambil neb!

testimoni asma, supplement untuk asma, ubat terbaik untuk asma

Jadilah ibu bapa yang bijak. Berikan yang terbaik untuk anak anda dan tentunya ia jauh lebih menjimatkan.



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

KENYATAAN DARI SHAKLEE BERHUBUNG ISU ISRAEL

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Alhamdulillah, Shaklee dah pun keluarkan kenyataan bahawa mereka tidak terlibat dengan isu Isreal seperti mana yang telah dihebah-hebahkan sebelum ini.

Jadi lepas nie, berhentilah memfitnah. Fitnah DOSA BESAR tau! Macam dalam entry sebelum nie, nak boikot pun biarlah boikot dengan ILMU.




Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

Thursday, 17 July 2014

Biar betul Shaklee Sokong Israel??

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Sekarang nie memang tengah HOT isu Shaklee yang kononnya menyokong Israel. Ramai juga suara2 yang mahu memboikot Shaklee. Tapi betul ke Shaklee menyokong Israel? Apa bukti yang mengatakan Shaklee menyokong Israel?

Isu nie mula berbangkit daripada lawan web ini:



Semoga bukti yang dibawakan oleh mommyiskandar.com ini dapat memberi penjelasan dan keterangan yang jelas tentang isu ini.

Dalam sehari dua ni timbul isu sensasi yang bermusim. Ramai yang bertanya Shaklee menyokong Israel? Shaklee menyumbang dana pada Israel kerana Shaklee merupakan Syarikat dari US. Haram ambil produk Shaklee kerana duit tersebut akan disalurkan kepada Israel.

Betulkah Shaklee menyokong Israel? Lantas ada yang bertanya, bagaimana dengan website Keseneth Israel yang terang-terangan ada logo Shaklee? Mari saya paparkan website yang kononnya menjadi bukti Shaklee terlibat dengan kekejaman Israel.



Sekali pandang, memang kelihatan seperti Shaklee terlibat dengan Israel. Tapi, jangan cepat melatah. Klik dulu button logo Shaklee tersebut dan anda akan dibawa ke website berikut.





Untuk membuktikan website di atas kepunyaan individu atau pengedar Shaklee US, anda juga boleh melihat pada logo "Shaklee Independent Distributor". Buat semua pengedar Shaklee, Shaklee mewajibkan meletak logo ini untuk membuktikan sama ada website itu kepunyaan individu persendirian atau dari Shaklee sendiri.



Jika anda masih ragu, betul ke ini bukan website rasmi Shaklee, saya ada lampirkan satu lagi website pengedar Shaklee US yang hampir sama cuma nama depan url sahaja berbeza.





Jelaskan? keduanya menggunakan myshaklee.com, dan format website juga lebih kurang sama, iaitu untuk pengedar. Jadi, SANGAT JELAS bahawa website kic.myshaklee.com bukan website rasmi Shaklee US, sebaliknya website pengedar Shaklee sahaja. 

Bonus yang Shaklee keluarkan kepada pengedar adalah hak milik pengedar sepenuhnya. Jadi, kic.myshaklee.com ni yang menyumbang kepada Israel bukannya direct dari Shaklee. Shaklee sama sekali tidak terlibat dan tidak menyokong Israel.

Sama juga dengan saya. Jika saya menyumbang duit saya kepada Pusat Zakat, itu ialah sumbangan peribadi saya, bukannya sumbangan dari Shaklee. Saya harap anda semua jelas dengan penerangan saya ini.

Bagaimana pula rupa website rasmi Shaklee US? Di bawah ni saya lampirkan untuk tatapan anda semua..

shaklee-web-official-1024x575.jpg (1024×575)

Inilah rupa website rasmi Shaklee US. URL yang digunakan ialah www.shaklee.com. URL Shaklee Malaysia pula ialah www.shaklee.com.my. Dari segi URL dah jelas berbeza. Dari segi paparan dan design website juga tak sama seperti 2 web pengedar di atas. Dan jika anda masih tak puas hati, silalah ke web shaklee US ni, dan lihat sendiri jika ada mana-mana iklan atau button yang menyatakan Shaklee US menyokong Israel.

Sepanjang pengamatan saya, Shaklee tak pernah memberi sumbangan pada Israel, dan pihak Shaklee juga telah mengesahkan sebegitu. Jadi tidak timbul isu Shaklee menyokong Israel ya..

Saya harap panjang-panjangkanlah artikel saya ini, supaya saudara Islam kita tak salah sangka dengan produk Shaklee ini. Sebagai pengedar Shaklee, saya juga bertanggungjawab sepenuhnya menerangkan perkara ini pada anda semua. Dan sebagai seorang muslim, saya juga peka dengan isu sebegini. Alhamdulillah, kami pengedar-pengedar Shaklee beragama Islam masih tahu bezakan rezeki yang halal.

Mohon supaya tiada suara sumbang untuk boikot Shaklee. Boikotlah dengan ilmu, bukannya boikot melulu. Semoga anda semua jelas dalam isu ini, insyaAllah..



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna) 

Monday, 7 July 2014

Set Berpantang Shaklee sama macam Set Tradisional??

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Anda salah seorang bakal ibu dalam masa terdekat? Tahniah!! Saya doakan moga segala urusan anda dipermudahkan sepanjang tempoh kehamilan dan proses kelahiran nanti. 

Dah pilih set bersalin? Pening nak pilih set bersalin yang mana satu? Nak pilih set bersalin tradisional tapi takut tak serasi? Takut tak lalu nak telan? Tak boleh nak makan masa baby jaundis? Tak apa..jangan risau. Sekarang dah ada set bersalin moden dari Shaklee. Walaupun set bersalin moden, tapi fungsinya sama macam set tradisional! Malah ada yang kata badan cepat sihat, cergas, luka cepat sembuh, bertenaga, susu banyak dan pekat. Ada juga yang kata muka berseri2 walaupun dalam pantang!

Jom kita tengok fungsi set bersalin atau berpantang shaklee yang sama hebat dengan set tradisional nie..

set berpantang shaklee, set bersalin shaklee, set bersalin yang selamat, set tradisional yang selamat

Set Bersalin Shaklee nie tak terhad makan masa dalam pantang je tau. Masa mengandung dan sepanjang tempoh penyusuan pun boleh makan. Jadi tak lah membazir kan....


set bersalin normal, set bersalin caesar, set bersalin selamat

Nak tengok testimoni klik DI SINI.

Apa pun produk set bersalin atau berpantang yang anda pilih pastikan ianya MESTILAH SELAMAT untuk ibu dan lebih2 lagi untuk bayi.



https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=a7471fdc77b3435276507cc8f2dc2569

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna) 

Friday, 4 July 2014

Set Berpuasa Terbaik dan Paling Larisss!!

Assalamualaikum & selamat sejahtera

Salam 6 Ramadan! Memang betul la kan kata pepatah..tak kenal maka tak cinta. Sekali dah kenal memang bercinta!!hehehe..terus tak nak lepas dah..hihii

Biasa la kan...masa belum cuba memang rasa macam tak yakin je...bila dah cuba baru tau terbaik dan tak menyesal!

Apa kata customer yang baru cuba set Tripple Gem nie?


Memang terbaik lah! Tak menyesal! Sesuai untuk seisi keluarga.

Jom order sekarang!



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna) 

Wednesday, 2 July 2014

Bulan Puasa Susu Badan Mencurah-curah!!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Wahhhh lamanya saya tinggalkan blog nie...apa khabar semua? Belum terlambat lagi kan nak ucapkan selamat berpuasa. Alhamdulillah panjang umur jumpa Ramadhan lagi.

Bagi ibu menyusu tentunya menghadapi cabaran besar bila berpuasa kan? Boleh ke maintain production susu masa puasa? Cukup ke susu bila puasa? Tahun nie saya berpuasa sambil menyusukan anak lelaki saya, 8 bulan. Orang kata kalau anak lelaki menyusu kuat kan.. Alhamdulillah, walaupun berpuasa saya masih dapat bekalkan susu yang mencukupi untuk anak saya, Firas.

Anak saya, Firas Adham

Tak ada rahsia pun. Tiap pagi bangun sahur saya akan pastikan saya ambil 2 sudu ESP + 3 biji kurma. Minum ESP je dah rasa kenyang tau. Bertenaga sampai ke petang. Susu masih pekat, baby pun kenyang.

Apa kata pengguna yang lain?
set berpuasa shaklee, esp masa berpuasa, performance drink untuk puasa

Serius, anda tak rugi cuba tau!

Entry lain yang berkaitan:

Cara Atasi Masalah Susu Merundum Ketika Berpuasa & Testimoni







* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna)