Followers

30 April 2014

Supplement Untuk Kulit Kusam & Berparut

16:26 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Siapa kat sini yang tak nak kulit cantik berseri? Memang tak ada la kan yang nak jawab 'tak nak' pada kulit yang cantik berseri kan? Pastinya semua nak kan kulit yang cantik berseri...atau pun yang lebih best lagi cantik tanpa make up.

Nak cantik kita mesti lah pastikan sel2 kita dalam keadaan yang sihat dulu. Bila sel2 kita sihat, barulah terhasil kulit yang sihat, cantik dan bebas dari sebarang masalah. Jangan sibuk jaga luaran saja tau, dalaman juga perlu di jaga untuk pastikan sel2 kita sihat. 

Vitamin2 yang sinonim dengan kecantikan adalah seperti vit B, C & E. Pengambilan bersama ESP (protein) juga sangat penting tau kerana sel2 terbina daripada protein.


Testimoni ESP, VIT C & E:


Suzie Ardiana Ghapar
Testimoni diri sendiri...
Ingat lagi tahun 2011/2012 muka ni berminyak, berjerawat & berparut. Masa tu hanya fikir nak kulit bersih dgn produk kecantikan luaran. Tapi tak menunjukkan sbrg kesan. Guna produk jenama yang bagus pun kalau kulit dalaman tak sihat, mmg sukar nak nampakkan kesan. Lepas kenal Shaklee, baru sedar nak kulit cantik di luar, sel & tisu dalam kulit perlu sihat dahulu. Semenjak amalkan set kecantikan kulit tahun 2012, kesihatan kulit saya semakin baik, parut semakin pudar & takde lagi jerawat. Anda pun perlu cuba!



Fungsi setiap vitamin:

Vitamin C & E:

Kedua2 vitamin anti oksida ini dapat membantu mempercepatkan baik pulih semulajadi kulit untuk mengelakkan kerosakan yang lebih teruk yang menyebabkan pigmentasi dan jeragat. Ia juga dapat melindungi kulit daripada panahan cahaya matahari dan mengelakkan daripada kanser kulit


ESP:

Sel yang sihat memang sangat penting untuk dapatkan kulit yang cantik. Tahu tak protein diperlukan untuk penghasilan sel dan membaiki sel tisu dalam badan. Jadi dengan pengambilan ESP dapat membantu menghasilkan sel2 yang sihat. Bila sel sihat, ia mampu menyerap semua nutrien dan zat vitamin dengan baik dan optimum. Sebab tu bila ambil ESP bersama dengan vitamin2 yang lain kesannya akan lebih cepat.


Jom dapatkan vitamin kecantikan Shaklee untuk perlindungan kulit dan membantu mendapatkan kulit yang cantik berseri!

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  




* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

29 April 2014

Supplement Untuk Ibu Bekerja

16:03 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Ramai yang masih kurang arif tentang khasiat suplemen dan keperluan mengambilnya. Ada yang menyangka mengambil suplemen boleh kurus, lebih sihat, cantik dan awet muda tanpa perlu bersenam dan makan. Suplemen sebenarnya perlu diambil bagi menangani masalah pencemaran dan pengambilan makan segera dan tidak teratur di kalangan masyarakat kita hari ini.

Pakar diet Amerika mengesyorkan bahawa setiap hari anda harus memakan:
  • 6-11 sajian roti, bijirin, nasi dan pasta lain
  • 3-5 sajian sayur-sayuran
  • 2-4 sajian buah-buahan
  • 2-3 sajian jika susu, yogurt dan keju
  • 2-3 hidangan daging, ayam, itik, ikan, kacang kering, telur atau kacang
  • lemak, minyak dan gula-gula secara sederhana

Menurut Dr. Bruce Miller dalam Better Health Series (beliau juga pengarang buku terlaris ‘The Nutrition Guarantee’ dan pakar pemakanan bertauliah di sebalik Better Health Series yang terkenal tentang pendidikan pemakanan), walaupun jika anda mematuhinya dengan teliti kepada saranan di atas, anda mungkin menghadapi 3 masalah.
  1. Adalah sukar untuk mendapatkan jumlah vitamin C daripada diet
  2. Jumlah yang diperlukan (seperti Vitamin E) untuk perlindungan daripada beberapa penyakit adalah mustahil untuk mendapatnya daripada diet biasa
  3. Sesetengah nutrien (minyak daripada ikan air sejuk) bukan yang utama dalam diet biasa kita.

Oleh itu, menambah pemakanan tambahan kepada gaya hidup anda adalah sememangnya diperlukan. Apatah lagi bagi kebanyakan para ibu bekerja terikat dengan masa dan sibuk sehingga tiada masa untuk memasak yang akhirnya terpaksa membeli makanan atau membawa keluarga makan di luar.

Suplemen memberikan khasiat yang tidak dapat diperoleh daripada pemakanan kita seharian. Anda mungkin merasakan diri sihat tanpa suplemen namun hanya yang telah mengambil suplemen sahaja akan merasakan kelainannya. Secara minimum bagi seseorang memulakan program pemakanan harus terdiri daripada pengambilan suplemen multivitamin/mineral dan protein.

ESP (sumber protein terbaik)

Vitalea @ multivitamin

Kemudian, berasaskan keperluan dan gaya hidup anda, tambah vitamin C, B kompleks dan vitamin E. Walaubagaimanapun, ingat bahawa suplemen dietari tidak menggantikan makanan. Cara terbaik untuk memperoleh kesihatan yang baik ialah makan dengan cara sihat.


Apa bezanya SHAKLEE?

Seorang ibu sudah pasti ingin memberikan yang terbaik dan asli buat keluarga dan diri agar kekal sihat dan ceria untuk menjaga keluarganya. Ramai yang sering bertanya; apa lebihnya Shaklee daripada yang lain?

Shaklee sering menekankan ” The Shaklee Difference” iaitu sentiasa selamat, sentiasa berkesan dan sentiasa mesra alam. Setiap produk yang dikeluarkan daripada suplemen, isi rumah dan kecantikan, semuanya sentiasa selamat digunakan kerana bersumberkan bahan semulajadi yang mesra alam sesuai dengan tubuh manusia. Ia juga sentiasa berkesan kerana telah menjalani ujikaji dan mempunyai bukti sains yang kukuh yang dibukukan di dalam jurnal-jurnal perubatan.

sumber: majalah iSihat April 2013 & dapuraulad.com




Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

26 April 2014

Normal ke Ibu Menyusu Tak Datang Haid?

15:56 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Biasa kan kita dengar ibu2 yang menyusu tak datang haid berbulan2 walaupun selepas kering darah nifas sesuatu yang normal. Ataupun datang sekali lepas tu lama...sampai berbulan2 baru datang lagi..normal ke macam tu? Betul ke normal?

Bagi ibu2 yang masih tertanya2 tu, entry saya kali nie insyaAllah akan menjawab segala persoalan anda. Jom baca!



Selepas melahirkan bayi, dan bersih dari darah nifas, tidak semua ibu-ibu yang kitaran haidnya akan terus normal. Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak dengan susu formula, biasanya tiada masalah. Haid akan datang dalam masa terdekat dan akan lebih mudah stabil.

Namun, berbeza bagi ibu menyusu. Tiada satu waktu yang khusus untuk kita anggarkan bila kitaran haid ibu menyusu akan stabil, terutama bagi ibu yang menyusu secara eksklusif (susu ibu sahaja tanpa bantuan cecair lain seperti air kosong ataupun susu formula) 6 bulan pertama, dan seterusnya penyusuan penuh sehingga 2 tahun. Ada yang mula didatangi haid selepas beberapa minggu, beberapa bulan, dan ada juga selepas setahun. Ada yang mula period apabila bayi mula makan, ataupun tidur lebih lama di waktu malam. Malah, ada sesetengahnya yang hanya didatangi period selepas bayi telah berhenti menyusu sepenuhnya (completely wean). Maka, semua situasi juga dikategorikan sebagai normal!

Apabila mula didatangi haid, ada juga kemungkinan yang kitaran haid akan menjadi tidak stabil sepanjang tempoh penyusuan. Ia bukanlah pelik jika anda didatangi haid dalam jangkamasa (kiraan hari) yang singkat atau lebih lama berbanding biasa. Malah, ia juga bukanlah perkara luar biasa jika anda didatangi haid sekali, kemudian perlu tunggu masa yang lebih lama (berbulan-bulan) untuk haid seterusnya. Semuanya normal bagi ibu menyusu!

Bilakah waktu haid yang pertama akan hadir kepada ibu yang menyusu selepas melahirkan bayi adalah bergantung kepada beberapa perkara, antaranya:
(1) kekerapan menyusui bayi secara terus dari payudara.
(2) kekerapan bayi disusukan menggunakan botol susu (susu perahan).
(3) samaada bayi ada gunakan puting (pacifier).
(4) berapa lama bayi tidur di waktu malam.
(5) samaada bayi sudah mula mengambil makanan pejal.
(6) tindak balas hormon dalaman si ibu - di antara hormon kewanitaan (estrogen) dan hormon penyusuan (hormon prolaktin), di mana keduanya ini berlawanan. Bila satu hormon tinggi, satu hormon lagi adalah sebaliknya.

Pendek kata, bila-bila masa stimulasi kepada payudara berkurangan (kekerapan penyusuan berkurangan) terutama di waktu malam, besar kemungkinan haid akan datang di dalam masa terdekat!

Apapun jangan risau. Apabila didatangi haid bukanlah bermakna anda harus menghentikan penyusuan. Malas, susu ibu juga tidaklah berubah rasa menjadi masam atau tidak baik. Malah, kandungan nutrisi di dalam susu ibu adalah sama sahaja samaada si ibu sedang didatangi haid ataupun tidak.


Mungkin akan ada yang mendapati penghasilan susu berkurangan untuk beberapa hari pertama. Ini adalah disebabkan perubahan hormon, dan kandungan kalsium di dalam darah yang berkurangan. Biasanya ibu menyusu digalakkan untuk mengambil suplemen kalsium-magneisum untuk mengatasi masalah ini. Di Shaklee kami mempunyai produk kalsium-magnesium yang dipanggil Shaklee OsteMatrix. 4 biji OsteMatrix membekalkan 1000mg kalsium yang diperlukan oleh ibu menyusu. Setelah haid tamat, penghasilan susu badan si ibu akan kembali seperti biasa.

Oh ya, bulan nie promosi Ostematrix. Jom dapatkan Ostematrix bulan nie dan dapatkan keahlian PERCUMA! Jimat RM75.


Jom dapatkan hari nie!

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

25 April 2014

KEUTAMAAN SEDEKAH PADA HARI JUMAAT.

16:29 0 Comments
Assalamualaikum.

Selamat petang dan salam Jumaat yang penuh barakah buat semua pengunjung blog saya. Hari nie nak share pada semua tentang keutamaan sedekah pada hari Jumaat. 

KEUTAMAAN SEDEKAH PADA HARI JUMAAT.

Sedekah pada hari apa pun sangat utama. Namun, khusus pada hari Jumaat, Allah memberinya pahala “lebih”, apalagi pada bulan Ramadhan, hari Jumaat merupakan hari yang utama dalam Islam, lebih utama lagi hari Jumaat dalam bulan Ramadhan. Ada gabungan keberkahan dari keduanya – Jumaat dan Ramadhan.

“Sesungguhnya pada hari Jumaat terdapat waktu mustajab. Bila seorang hamba muslim melaksanakan solat dan berdoa kepada Allah nescaya akan dikabulkan…” (Muttafaqun ‘Alaih)


“Sesungguhnya sedekah pada hari Jumaat itu memiliki kelebihan dari hari-hari lainnya. Sedekah pada hari itu dibandingkan dengan hari-hari lainnya dalam seminggu, seperti sedekah pada bulan Ramadhan jika dibandingkan dengan seluruh bulan lainnya.” (Ibnul Qayyim, Zadul Ma’ad)

“Dan sedekah pada hari itu (Jumaat) lebih mulia dibanding hari-hari selainnya." (HR Ibnu Khuzaimah, Mauquf Shahih). Wallahu'alam.

Yok, kita sedekah!



Salam sayang,
Deanna Aris

24 April 2014

TESTIMONI SET D: BAGAIMANA SAYA DAPAT KLULIT LICIN DALAM MASA SEBULAN?

15:54 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Credit to Master Raihan 


lama gak tak hapdate blog nih kan? ( cara cakap macam hari hari hapdate sebelom ni.. kah kah..) okay la.. kali nih ada benda penting nak hapdate kat korang semua.. tuh pasal gigih gak taip nih walopon malas  secara banyak...keh keh

sebelum ni macam cc bising.. cc punya muke having problem.. ada orang cakap " eh muka okai jerk?" alahai.. jgn lah tgk pada gambar fesbuk yang di pastikan dapat pengcahayaan baik dan edit skit2 guna camera apps kan? kah kah .. kan kantoi dah! tu la.. dulu muka cun.. lawa dah.. kulit pon cantik.. gatal pulak nak tukar product.. konon nak pakai yang natural product..konon muka time tu tak cukup cantik lagik.. nak kena carik product yang even bila skin kita "NAKED" still nampak beautiful..DASAR MANUSIA X PERNAH PUAS... pastu tanak pakai banyak2.. kalau boleh nak pakai cleanser .. toner.. ngan moisturizer...puihh! tak sedar seblum tuh gigih jaga sbb muka jenis kulit bewak.. jenis kental n nak kena jaga betol2..

so bermula la pertengahan tahun 2011.. just pakai sabun papaya jerk.. huhuhu.. memang agak okay lah juga..tapi kulit dah nampak kering.. pastu dah tumbuh jerawat halus2...pastu awal tahun 2012.. time besday.. konon.. nak tukar pakai product yang botanical..ramai bagi komen positif.. so g lah pakai mary kay.. bila naik jerawat.. akak tu cakap.. process healing la.. bla bla.. bla.. sabar sampai habis one set.. masih jugak tak baik.. tukar ke set lain.. akak yang tolong tuh baik jugak lah.. ada toner tu dia bagi free jak.. dia pon tak give up soh cc try.. cc pon masih tak give up nak try.. its turn out.. tetap jugak tak okay... fine! maybe ada serasi kat orang.. but not me...pasrah time tu... agak kecewa gak la.. sbb dua minggu review sebelum pakai.. rupanya tak sesuai ngan kulit..

sebelum raya.. try pulak miracle Tab.. kunun banyak review cakap cantik la.. bagus la.. itu la.. beli ...kulit nampak lah putih skit.. tapi jerawat tetap tak hilang.. n parut makin banyak.. my problem is.. i have thise jerawat kecik2.. n dia buatkan parut.. by that time.. almost 1 year dah.. kat dahi parut masyaallah banyak.. macam.. heal satu jerawat..parut hitam2.. tumbuh lagi jerawat.. so nak di jadikan cerita.. waktu raya.. semua orang macam"ehh kenapa gelap ni?" " kenapa dengan muka ni?? "" kenapa banyak jerawat ni?" mmg agak stress jugak la.. rase macam... tahun ni tadet orang pulak tanya " eh.. napa tak kawen lagi?" kah kah ..


so cakap ngan mak.. nak pkai product lama balik.. tak kire jugak.. but i know.. nak dapat muka gebu licin n cantik macam dulu.. makan taun jugak la..sebab product tuh bukan lah hakis kulit kah hapa..so mmg sgt desperate nak baikkan kulit.... time tu femes pulak kat FB jual vitamin C .. eceh... sekali lagi tertipu jugak la testimoni tu.. g beli.. terus beli 1000Mg.. tetap jugak tak jalan.. demm! n time tu baru tahu tak semua vitamin original

sampai lah satu hari.. terbaca forum tentang vitamin2 ni... ramai pulak dalam tuh cakap satu vitamin nih.. dia pakai n berkesan.. n now alhamdulillah satu family dia pakai.. n bila tgk gambar dia.. thats what i want!! i want muka yang nampak fressh n baik even tak make up..

so firstly google dulu carik orang yang jual best price.. memang pernah baca.. tapi tak pernah nak heran.. alhamdulillah i meet this lovely kakak... kak raihan(klik..klik)namanya.. akak nih lah yang tolong suggest what the best for me to heal my skin.. even akak ni pon cakap " adik kulit adik nampak ok jak" haa.. takpe.. kejap lagi akak tengok yer?

alhamdulillah.. dah sebulan makan vitamin ni.. nama brand nya SHAKLEE.. cc amik vitamin B-complex .. vit-C  and vitamin E...memang best lah consume vitamin nih.. sebab memang nampak perubahan dia..minggu pertama pakai.. dia kontrol minyak.. n kecut kan semua jerawat.. mana pori2 yang tersumbat.. dia kuar balik macam jearawat.. tapi jerawat tu kecik n tak berparut..pastu.. pores kat hidung nampak mengecil..paling best vit E dia..hahhaa.. cc amik amik satu hari sekali jerk waktu malam.. tapi bila bangun tido.. masyaallah... kulit moist n nampak segar jerk.. rase moist sangat2.. memang best lah!seriously 100% puas hati..

sekarang kan.. muka kalau pakai moisturizer ke.. pakai nacturator  kah.. berjam jam pon tahan.. muka tak berminyak n nampak normal... n dulu.. waktu pakai pencuci muka.. kulit mesti kering.. nih kulit rase moist sgt..dan masuk minggu ketiga.. alhamdulillah.. parut degil banyak hilang.. muka makin sekata.. jalan tak pakai make up pon confident jak.. walopon tak se-flawless dulu lagi.. walopon belom dah 100% tone sekata n nampak lawa lagi.. but this result in a month.. sangat amazing okayy!!!

so here let me tempek my muka before n after..seriously.. this is what i want .. and alhamdulillah.. berkat guna secara betol.. i get what i want.. abaikan mata sepet ku hokay?hahaha

okay.. aku salah letak gambar nih..patut sebelum dan selepas.. tapi cc letak selepas n sebelum...pasrah letak muka time jerawat.. okay fine.. muke sebelum tu siap pakai bedak.. pakai foundation to cover jerawat.. but still nampak biji2 jerawat kan?? sampai kelopak mata jerawat.. gambar selepas pulak..muka tak pakai apa2 langsung.. fresh baru lepas cuci.. awesome!!!



 okay la..nih fully muka SELEPAS oky? kulit cc tak berminyak.. kalau naik minyak pon nampak normal lagi.. lepas tu.. pores kat hidung dah sgt kecil n almost tak nampak..tgk kat dahi.. parut dah hilang.. awesome habiss!!so this is picture i take last week..pastu tak make up.. fresh baru pas cuci! tader filter ..sila lah klik kalau nak tgk..




okay bawah nih compare..pon terbalik juga.. selepas n sebelum.. see? kulit suram.. kalau korang rajin kan? korang klik besarkan.. n korang akan nampak muke seblum tuh.. jerawat kecik2 kemain banyak!




so ni lah full testi aku mengenai set D ni.. sangat best.. tak rugi korang guna..how i do it is:


** benti amik caffeine... cc tukar ngan horlick n milo.. sbb caffeine akan buat kulit kusam n absorb semua vitamin korang..so useless makan!

** minum sekurang kurangya 2 liter air kosong.. kalau kurang ada kemungkinan.. toksid takkan kuar dari badan melalui perkumuhan,.. silap2 dia kuarkan toksin dengan tumbuhkan jerawat lagi.. hohoh.. so minum banyak air!ok?

** minum air tok detox or paling malas tampal lah detox herb kat kaki( cam aku) at least buang toksin dalam badan seblum start makan vitamin.

** istiqamah okey? pastikan jangan malas... make sure amik vitamin hari2.. insyaallah.. korang akan nampak perubahan..


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.  






* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

17 April 2014

Anda rasa anda dah cukup fokus? Mari uji fokus anda!

09:00 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Selamat pagi Khamis semua! Dah sedia untuk menguji fokus anda? Jom uji adakah anda benar2 fokus! :)

MARI UJI FOKUS ANDA...

1. Jawab dengan spontan (MESTI CEPAT), tak boleh fikir lama2..
2. Baca satu demi satu.
3. Fokus!

Mula..

1. kertas A4 warnanya apa ??
2. awan warnanya apa ??
3. tisu warnanya apa ??
4. lembu minum apa ??
Yang menjawab susu fokus anda terganggu, sebab lembu minum air..

1. rambut anda warna apa ??
2. bulu mata warnanya apa ??
3. jalan tar warnanya apa ??
4. kelawar tidur bila ??
Yang menjawab malam, maknanye fokus anda tergganggu, sebab kelawar tidur di siang hari..

1. warna dari cendol apa ??
2. daun kelapa warnanya apa ??
3. warna umum rumput ??
4. Zirafah makan apa ??
Yang jawab rumput , itu salah, sebab Zirafah makan daun..

Ahaaaa..!! salah berapa ye??
Enjoy your life..jangan stress sangat sahabat ku!!
Selamat memulakan hari baru anda!




@ Datuk Dr maznah Hamid



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

16 April 2014

Kulit muka putih bersih pakai apa? Macam kulit baby!

17:41 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Siapa nak kulit macam baby?? Haaa...cepat angkat tangan!!hehe...
Saya pasti anda yang baca entry saya hari nie mesti nak tau rahsia dapatkan kulit macam baby kan..kan..kan..kulit baby yang lembut..halusssss...gebu tu...

Jom saya share testimoni daripada salah seorang pengamal ESP Shaklee. Nie lah rahsia beliau dapat kulit putih bersih macam kulit baby!


Assalamualaikum. .saya nak share testimoni saya sendiri. .alhamdulillah hasil yang Allah nak bagi dengan usaha saya dengan amalkan esp. .masuk nie da 3can saya minum. .sedara saya puji kulit makin putih..hihi seronok ! Sekarang kalau pegi mane mane orang mesti tanye kulit muka putih,bersih pakai ape?macam kulit baby. .hihi
Pada asalnyer saya mmg pakai produk safi balqis perfect ten tu , da lame da saya pakai tapi takde lagi yang puji kulit bersih , putih n muke pun selalu jugak naek jerawat bila time nak dtg period. .tp selepas saya amalkan esp , jerawat tak datang da bile nk period. .Alhamdulillah syukur dengan keajaiban esp nie. .mak pun cakap kulit saya nmpk lembab jer tak kering.
Esp memang terbaek !!

supplement untuk kulit putih bersih macam kulit baby, supplement untuk kulit gebu, putih

Tak susah pun nak dapatkan kulit macam baby kan... Minum ESP dengan sabar dan konsisten. InsyaAllah dapat hasil yang diidamkan. 

Jom cantik!

nak KURUS: ESP mengawal selera makan..

nak PUASA: ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari

nak TAMBAH SUSU IBU: ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

nak CANTIK: ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit

nak SIHAT: ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..

kalau PREGNAN:ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby

NAK PREGNAN: ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga
 
ESP memang BEST kan? Jadi apa tunggu lagi? Belum cuba belum tau... :)

Nak tau lebih lagi apa yang BEST SANGAT pasal ESP nie? Klik DI SINI.

Nak lihat lagi customer Shaklee yang berpuas hati dengan ESP, klik DI SINI.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

05 April 2014

Makanan paling sedap dalam dunia!

16:16 2 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Alhamdulillah. Baru je lepas makan lunch! Huhuuu..dah petang macam nie baru nak lunch... Gara2 minum ESP la pagi tadi nie..kenyang sampai ke petang.

Hari nie cuma tinggal berdua dengan Firas. Atok, nenek, ucu, Faris dengan ayah pergi rombongan pengantin kat Bukit Gambir, Muar. Hari nie en suami jadi pengapit! Hihii..

Malam tadi saya dengan suami masak nasi paprik & sup tulang ayam. Tapi saya cuma pembantu je lah..heeee..yang tukang masak en suami. Nampak sup tulang ayam tu masih berbaki banyak jadi tak baik membazir kan..(alasan malas nak masak!) So makan je lah apa yang ada. Lagi pun cuma berdua je dengan Firas. 

Walaupun en suami nampak ringkas je masak malam tadi, tapi rasanya macam tak boleh nak berhenti makan! Sedap. Memang sedap sampai menjilat jari..hehe.. Tulah orang kata kan, kalau masak dengan penuh kasih sayang..yang tak sedap pun jadi sedap. Nasib la en suami tak masak hari2. Kalau hari2 memang debab lah! Hehehe..

Bagi saya, masakan ibu dengan en suami la yang paling sedap dalam dunia nie. :))

** Lupa nak ambil gambar!




02 April 2014

Testimoni Alfalfa: Miss B Makin Mantap, Miss V Makin Ketat, Dinding Rahim Cantik & Bersih Macam Tak Pernah Bersalin

16:18 2 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Baca tajuk entry tu macam tak percaya kan? Tapi kena jugak percaya sebab nie semua terjadi gara2 makan Alfalfa. Alfalfa memang supplement HOT untuk wanita. Terutamanya para isteri. Untung la en suami kan...walaupun dah bersalin, semuanya masih mantap macam anak dara.

Siapa yang dah amalkan pasti merasai penangan hebat dari Alfalfa nie. Alfalfa memang supplement WAJIB untuk wanita. Jom layan testimoni best daripada salah seorang customer Shaklee nie.

Testimoni Alfalfa:
kacip fatimah moden, supplement ketatkan vagina, supplement anjalkan payudara, testimoni alfalfa ketatkan vagina


Lagi banyak cerita tentang Alfalfa klik DI SINI.

Mahal ke Alfalfa? Murah sangat kalau nak di bandingkan dengan khasiat yang terkandung di dalamnya. Semenanjung, Sabah & Sarawak harga sama je. Yang beza cuma kos postage.

Alfalfa (S) 330 RM54.00
Alfalfa (L) 700 RM98.00


AWAS!
ALFALFA TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH PESAKIT SLE, IBU MENGANDUNG, IBU YANG MENYUSUKAN ANAK G6PD & PESAKIT TALASEMIA.

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

01 April 2014

BAHANA SOYA!!

17:26 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Selamat petang semua. Petang nie nak share kisah pengamal tegar minuman soya. Dari kacang soya jenis GMO sampai lah ke non-GMO. Jom ikuti kisah beliau.


Kredit: Zura Betty


BAHANA SOYA..!!

SOYA MEMBAHAYAKAN..
Meh nak share.. ni kisah 2 permata hati saya.. yang sebelah kiri tu Amsyar yang kanan Khaulah.. Masa saya mengandungkan Amsyar.. ade laa orang kata.. eh nak baby putih minum soya banyak2.. masa tu 7tahun dahulu.. masa tu facebook xde lagi.. Ilmu pun saya x banyak lagi.. Rakan2 sebaya yang preggy pun x ramai.. 


So oleh kerana nak sangat anak putih maka ku pun gigih laa minum soya.. Ini memang gigih tahap dewa ye.. sebab sampaikan kami beli sendiri kacang soya tu berkilo-kilo simpan kat rumah.. dan suami saya enMaleq Boontarts adalah insan bertanggungjawab dalam hal ini. Setiap minggu dia akan mengerjakan kacang2 soya tersebut untuk dijadikan air.. dia dok rendam perah blender n masak.. haaa sampai macam tu ok.. sepanjang mengandung Tu.. boleh dikatakan kat rumah kami ni memang x akan putus dengan stok air soya homemade.. Sampaikan kalau ada tetamu datang time tu.. memang air soya laa hidangannya.. 

Nak dijadikan cerita.. amsyar lahir memang putih.. memang melepak laa masa lahir tu.. so kira misi berjaya..!! Hahahaha.. tapi rupanya panas x sampai ke petang.. Amsyar mempunyai maslah ruam yang amat teruk.. serius teruk.. kulitnya terlalu sensitif.. dia juga kerap kene selsema n bila besar sedikit dia diserang asma.. dush..!! Masa tu saya tak tahu yang semua ni berpunca dari soya.. 

Sehinggalah satu hari.. saya ke pakar kulit n doc tu menerangkan pada saya.. Serius kulit amsyar sangat sensitif.. berabuk sikit habis muka bdan dia semua.. g pakar x yah cakap laa.. memang berhabis dah duit nak cari penawar kulit dia.. start dari tu Saya insaf.. start dari tu bila mengandung anak kedua n ketiga saya memang x sentuh langsung ok soya.. gila FOBIA..!! 

Tapi berbeza bila saya mengandungkan anak keempat.. masa tu saya dah jatuh cinta dengan shaklee dan produk yang memang x boleh nak dilepaskan dari saya tentunya ESP dari shaklee.. ESP ni soya ok uols.. saya memang x boleh x amik ESP.. saya rasa hidup saya macam x lengkap.. saya yakin n nekad.. saya consume je ESP macam biase sepanjag mengandung.. 

Alhamdulillah.. baby yang keluar cerah n sihat.. dapat extra GEBU lagi.. kalau banding amsyar dulu KECUT je.. hahahaha.. dan hari ini baby hampir dua bulan.. sya amat bersyukur.. kulit dia bersih.. tiada maslah ruam dan sebagainya.. Now saya teruskan mengambil ESP sepanjang menyusukan Dia.. dan kesannya amat memuaskan hati saya.. 

Yup soya bukan makanan sunah uols.. Tapi ingat.. soya x haram ok..!! apa pun kalau kita ambil secara berlebihan akan memudaratkan diri.. so ambil sesuatu dengan ilmu.. 

Dan saya terlalu yakin SOYA SHAKLEE amat selamat dan berkesan.. kenapa saya kata begitu..?? Yelah sebab i dah rasa perbezaan soya biasa dan shaklee.. thanks Allah.. thanks Shaklee.. 
ESP MEMANG BEST..!!



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

Vitamin Cinta

Vitamin Cinta

Vitamin HOT untuk Wanita

Vitamin HOT untuk Wanita