Posts

Showing posts from April, 2014

Supplement Untuk Kulit Kusam & Berparut

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Siapa kat sini yang tak nak kulit cantik berseri? Memang tak ada la kan yang nak jawab 'tak nak' pada kulit yang cantik berseri kan? Pastinya semua nak kan kulit yang cantik berseri...atau pun yang lebih best lagi cantik tanpa make up.
Nak cantik kita mesti lah pastikan sel2 kita dalam keadaan yang sihat dulu. Bila sel2 kita sihat, barulah terhasil kulit yang sihat, cantik dan bebas dari sebarang masalah. Jangan sibuk jaga luaran saja tau, dalaman juga perlu di jaga untuk pastikan sel2 kita sihat. 
Vitamin2 yang sinonim dengan kecantikan adalah seperti vit B, C & E. Pengambilan bersama ESP (protein) juga sangat penting tau kerana sel2 terbina daripada protein.

Testimoni ESP, VIT C & E:

Suzie Ardiana Ghapar
Testimoni diri sendiri...
Ingat lagi tahun 2011/2012 muka ni berminyak, berjerawat & berparut. Masa tu hanya fikir nak kulit bersih dgn produk kecantikan luaran. Tapi tak menunjukkan sbrg kesan. Guna produk jenama yang bagus pun k…

Supplement Untuk Ibu Bekerja

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Ramai yang masih kurang arif tentang khasiat suplemen dan keperluan mengambilnya. Ada yang menyangka mengambil suplemen boleh kurus, lebih sihat, cantik dan awet muda tanpa perlu bersenam dan makan. Suplemen sebenarnya perlu diambil bagi menangani masalah pencemaran dan pengambilan makan segera dan tidak teratur di kalangan masyarakat kita hari ini.
Pakar diet Amerika mengesyorkan bahawa setiap hari anda harus memakan: 6-11 sajian roti, bijirin, nasi dan pasta lain3-5 sajian sayur-sayuran2-4 sajian buah-buahan2-3 sajian jika susu, yogurt dan keju2-3 hidangan daging, ayam, itik, ikan, kacang kering, telur atau kacanglemak, minyak dan gula-gula secara sederhana
Menurut Dr. Bruce Miller dalam Better Health Series (beliau juga pengarang buku terlaris ‘The Nutrition Guarantee’ dan pakar pemakanan bertauliah di sebalik Better Health Series yang terkenal tentang pendidikan pemakanan), walaupun jika anda mematuhinya dengan teliti kepada saranan di atas,…

Normal ke Ibu Menyusu Tak Datang Haid?

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Biasa kan kita dengar ibu2 yang menyusu tak datang haid berbulan2 walaupun selepas kering darah nifas sesuatu yang normal. Ataupun datang sekali lepas tu lama...sampai berbulan2 baru datang lagi..normal ke macam tu? Betul ke normal?
Bagi ibu2 yang masih tertanya2 tu, entry saya kali nie insyaAllah akan menjawab segala persoalan anda. Jom baca!
Credit to www.genkimomma.net

Selepas melahirkan bayi, dan bersih dari darah nifas, tidak semua ibu-ibu yang kitaran haidnya akan terus normal. Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak dengan susu formula, biasanya tiada masalah. Haid akan datang dalam masa terdekat dan akan lebih mudah stabil.
Namun, berbeza bagi ibu menyusu. Tiada satu waktu yang khusus untuk kita anggarkan bila kitaran haid ibu menyusu akan stabil, terutama bagi ibu yang menyusu secara eksklusif (susu ibu sahaja tanpa bantuan cecair lain seperti air kosong ataupun susu formula) 6 bulan pertama, dan seterusnya penyusuan penuh sehingga 2 tahun. A…

KEUTAMAAN SEDEKAH PADA HARI JUMAAT.

Image
Assalamualaikum.
Selamat petang dan salam Jumaat yang penuh barakah buat semua pengunjung blog saya. Hari nie nak share pada semua tentang keutamaan sedekah pada hari Jumaat. 
KEUTAMAAN SEDEKAH PADA HARI JUMAAT.
Sedekah pada hari apa pun sangat utama. Namun, khusus pada hari Jumaat, Allah memberinya pahala “lebih”, apalagi pada bulan Ramadhan, hari Jumaat merupakan hari yang utama dalam Islam, lebih utama lagi hari Jumaat dalam bulan Ramadhan. Ada gabungan keberkahan dari keduanya – Jumaat dan Ramadhan.
“Sesungguhnya pada hari Jumaat terdapat waktu mustajab. Bila seorang hamba muslim melaksanakan solat dan berdoa kepada Allah nescaya akan dikabulkan…” (Muttafaqun ‘Alaih)

“Sesungguhnya sedekah pada hari Jumaat itu memiliki kelebihan dari hari-hari lainnya. Sedekah pada hari itu dibandingkan dengan hari-hari lainnya dalam seminggu, seperti sedekah pada bulan Ramadhan jika dibandingkan dengan seluruh bulan lainnya.” (Ibnul Qayyim, Zadul Ma’ad)
“Dan sedekah pada hari itu (Jumaat) lebih mulia …

TESTIMONI SET D: BAGAIMANA SAYA DAPAT KLULIT LICIN DALAM MASA SEBULAN?

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Credit to Master Raihan 


lama gak tak hapdate blog nih kan? ( cara cakap macam hari hari hapdate sebelom ni.. kah kah..) okay la.. kali nih ada benda penting nak hapdate kat korang semua.. tuh pasal gigih gak taip nih walopon malas  secara banyak...keh keh
sebelum ni macam cc bising.. cc punya muke having problem.. ada orang cakap " eh muka okai jerk?" alahai.. jgn lah tgk pada gambar fesbuk yang di pastikan dapat pengcahayaan baik dan edit skit2 guna camera apps kan? kah kah .. kan kantoi dah! tu la.. dulu muka cun.. lawa dah.. kulit pon cantik.. gatal pulak nak tukar product.. konon nak pakai yang natural product..konon muka time tu tak cukup cantik lagik.. nak kena carik product yang even bila skin kita"NAKED"still nampak beautiful..DASAR MANUSIA X PERNAH PUAS... pastu tanak pakai banyak2.. kalau boleh nak pakai cleanser .. toner.. ngan moisturizer...puihh! tak sedar seblum tuh gigih jaga sbb muka jenis kulit bewak.. jenis ke…

Anda rasa anda dah cukup fokus? Mari uji fokus anda!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Selamat pagi Khamis semua! Dah sedia untuk menguji fokus anda? Jom uji adakah anda benar2 fokus! :)
MARI UJI FOKUS ANDA...

1. Jawab dengan spontan (MESTI CEPAT), tak boleh fikir lama2..
2. Baca satu demi satu.
3. Fokus!

Mula..

1. kertas A4 warnanya apa ??
2. awan warnanya apa ??
3. tisu warnanya apa ??
4. lembu minum apa ??
Yang menjawab susu fokus anda terganggu, sebab lembu minum air..

1. rambut anda warna apa ??
2. bulu mata warnanya apa ??
3. jalan tar warnanya apa ??
4. kelawar tidur bila ??
Yang menjawab malam, maknanye fokus anda tergganggu, sebab kelawar tidur di siang hari..

1. warna dari cendol apa ??
2. daun kelapa warnanya apa ??
3. warna umum rumput ??
4. Zirafah makan apa ??
Yang jawab rumput , itu salah, sebab Zirafah makan daun..

Ahaaaa..!! salah berapa ye??
Enjoy your life..jangan stress sangat sahabat ku!!
Selamat memulakan hari baru anda!



@ Datuk Dr maznah Hamid



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari …

Kulit muka putih bersih pakai apa? Macam kulit baby!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Siapa nak kulit macam baby?? Haaa...cepat angkat tangan!!hehe... Saya pasti anda yang baca entry saya hari nie mesti nak tau rahsia dapatkan kulit macam baby kan..kan..kan..kulit baby yang lembut..halusssss...gebu tu...
Jom saya share testimoni daripada salah seorang pengamal ESP Shaklee. Nie lah rahsia beliau dapat kulit putih bersih macam kulit baby!

Norazmiera Miera Assalamualaikum. .saya nak share testimoni saya sendiri. .alhamdulillah hasil yang Allah nak bagi dengan usaha saya dengan amalkan esp. .masuk nie da 3can saya minum. .sedara saya puji kulit makin putih..hihi seronok ! Sekarang kalau pegi mane mane orang mesti tanye kulit muka putih,bersih pakai ape?macam kulit baby. .hihi
Pada asalnyer saya mmg pakai produk safi balqis perfect ten tu , da lame da saya pakai tapi takde lagi yang puji kulit bersih , putih n muke pun selalu jugak naek jerawat bila time nak dtg period. .tp selepas saya amalkan esp , jerawat tak datang da bile nk period…

Makanan paling sedap dalam dunia!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Alhamdulillah. Baru je lepas makan lunch! Huhuuu..dah petang macam nie baru nak lunch... Gara2 minum ESP la pagi tadi nie..kenyang sampai ke petang.
Hari nie cuma tinggal berdua dengan Firas. Atok, nenek, ucu, Faris dengan ayah pergi rombongan pengantin kat Bukit Gambir, Muar. Hari nie en suami jadi pengapit! Hihii..
Malam tadi saya dengan suami masak nasi paprik & sup tulang ayam. Tapi saya cuma pembantu je lah..heeee..yang tukang masak en suami. Nampak sup tulang ayam tu masih berbaki banyak jadi tak baik membazir kan..(alasan malas nak masak!) So makan je lah apa yang ada. Lagi pun cuma berdua je dengan Firas. 
Walaupun en suami nampak ringkas je masak malam tadi, tapi rasanya macam tak boleh nak berhenti makan! Sedap. Memang sedap sampai menjilat jari..hehe.. Tulah orang kata kan, kalau masak dengan penuh kasih sayang..yang tak sedap pun jadi sedap. Nasib la en suami tak masak hari2. Kalau hari2 memang debab lah! Hehehe..
Bagi saya, masakan ib…

Testimoni Alfalfa: Miss B Makin Mantap, Miss V Makin Ketat, Dinding Rahim Cantik & Bersih Macam Tak Pernah Bersalin

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Baca tajuk entry tu macam tak percaya kan? Tapi kena jugak percaya sebab nie semua terjadi gara2 makan Alfalfa. Alfalfa memang supplement HOT untuk wanita. Terutamanya para isteri. Untung la en suami kan...walaupun dah bersalin, semuanya masih mantap macam anak dara.
Siapa yang dah amalkan pasti merasai penangan hebat dari Alfalfa nie. Alfalfa memang supplement WAJIB untuk wanita. Jom layan testimoni best daripada salah seorang customer Shaklee nie.
Testimoni Alfalfa:


Lagi banyak cerita tentang Alfalfa klik DI SINI.
Mahal ke Alfalfa? Murah sangat kalau nak di bandingkan dengan khasiat yang terkandung di dalamnya. Semenanjung, Sabah & Sarawak harga sama je. Yang beza cuma kos postage.
Alfalfa (S) 330 RM54.00 Alfalfa (L) 700 RM98.00

AWAS! ALFALFA TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH PESAKIT SLE, IBU MENGANDUNG, IBU YANG MENYUSUKAN ANAK G6PD & PESAKIT TALASEMIA.
* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini…

BAHANA SOYA!!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Selamat petang semua. Petang nie nak share kisah pengamal tegar minuman soya. Dari kacang soya jenis GMO sampai lah ke non-GMO. Jom ikuti kisah beliau.

Kredit:Zura Betty


BAHANA SOYA..!!
SOYA MEMBAHAYAKAN.. Meh nak share.. ni kisah 2 permata hati saya.. yang sebelah kiri tu Amsyar yang kanan Khaulah.. Masa saya mengandungkan Amsyar.. ade laa orang kata.. eh nak baby putih minum soya banyak2.. masa tu 7tahun dahulu.. masa tu facebook xde lagi.. Ilmu pun saya x banyak lagi.. Rakan2 sebaya yang preggy pun x ramai.. 

So oleh kerana nak sangat anak putih maka ku pun gigih laa minum soya.. Ini memang gigih tahap dewa ye.. sebab sampaikan kami beli sendiri kacang soya tu berkilo-kilo simpan kat rumah.. dan suami saya enMaleq Boontarts adalah insan bertanggungjawab dalam hal ini. Setiap minggu dia akan mengerjakan kacang2 soya tersebut untuk dijadikan air.. dia dok rendam perah blender n masak.. haaa sampai macam tu ok.. sepanjang mengandung Tu.. boleh dikat…