Posts

Showing posts from March, 2014

Kulit cantik sampai putih berkaca!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Hari nie nak share testimoni seorang customer kami nie. Dia kata dia makan *** & *** kulit dia sampai putih berkaca! Macam mana la agaknya kan kulit sampai putih berkaca?hehe.. 

Macam gambar kat bawah nie agaknya...kan...



Memang teruja betul dengan testimoni customer kami nie. Tak payah cerita panjang jom kita layan testimoni beliau.


Haaa..tu dia dah bocor dah rahsia. Beliau amalkan GLA + Vitamin C untuk dapatkan kulit yang sangat cantik. 
Jom baca apa kelebihan GLA dan Vitamin C nie.
15 Kelebihan dan Khasiat GLA Complex: Membantu mengawal dan mengatur kitaran haidMembantu meningkatkan kesuburanMelegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)Membantu dalam menangani menopousMenguatkan kuku dan rambutMenjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seriMembantu menangani EkzemaMelegakan simptom akibat artritis reumatoidMengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteriMenguatkan Imuniti tubuhMemperlahankan proses penuaanMengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan sera…

Kulit semakin putih & bersih dengan ESP

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Waduh2..bersawang2 blog nie..lama tak update blog. Pada yang rindukan ( ceh, ada ke yang rindu?haha ) entry dari blog nie, hari nie saya telah kembali! hehee..
Tak sedar yang bulan Mac dah pun nak sampai ke penghujungnya. Tinggal lagi 2 hari je. So pada yang belum tau tu, bulan nie boleh dapatkan PERCUMA 1 tong ESP! Ya, percuma. Dengan syarat, mesti la ada syarat nak dapat free nie..hehe..anda perlu membuat belian 6 tong ESP.
Serius tak rugi. Beli 6 anda dapat PERCUMA 1 tong yang bernilai RM150. Dapat free membership, JIMAT RM65 seumur hidup. Dapat lagi CASH BACK dari Shaklee 14hb April nanti. Kan jimat berganda2 tu.

Shaklee pun dah buat PENYELARASAN HARGA. Kalau anda bukan ahli, anda dah  tak boleh nak beli pada harga ahli lagi macam sebelum nie. Nak dapat harga ahli perlu daftar jadi ahli terlebih dulu. So, nie lah peluang terbaik anda untuk dapatkan keahlian percuma seumur hidup!
Ok lah, kali nie saya nak share supplement yang boleh membantu memberik…

BAHAYA SUKAN WAKTU MALAM

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Entry kali nie saya nak kongsikan artikel daripada Kosmo. Khas buat anda yang gemar bersukan pada waktu malam. Mungkin selepas ini anda perlu berhati2!



Salam sayang,
Deanna Aris



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:  email: mommyfarisazham@gmail.com  SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna)  Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi  FB: Deanna Aris

APA YANG ADA DALAM SUSU IBU?

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Apa khabar semua? Hari nie saya nak kongsikan info berkenaan susu ibu. Kita semua tahu kan susu ibu merupakan minuman yang terbaik untuk anak2 kita dan tak ada satu minuman yang boleh menandingi susu ibu. Cecair yang berwarna putih nie ada banyak kandungan yang unik untuk tumbesaran dan kecerdikan anak2 kita. Hebat kan ciptaan Allah nie.

Lemak Terdapat 3.5-4.5% lemak dalam susu ibu. Walaupun kandungan lemak ini tinggi, ia mudah diserap oleh bayi. Bila diperhatikan, kandungan kolesterol dalam susu ibu juga tinggi. Tetapi, dalam banyak kajian mendapati bayi yang tidak diberi susu ibu adalah lebih ramai menghidap penyakit (penyakit kulit dan sistem pencernaan yang menyebabkan kematian).
Vitamin Terdapat banyak vitamin dalam susu ibu. Antaranya vitamin K yang berfungsi sebagai pemangkin dalam pembentukan darah. Selain itu terdapat juga vitamin D dan E yang terdapat dalam kolostrum. Kesemua vitamin ini terdapat dalam air susu ibu dalam jumlah yang cukup da…