Followers

31 March 2014

Kulit cantik sampai putih berkaca!

17:34 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Hari nie nak share testimoni seorang customer kami nie. Dia kata dia makan *** & *** kulit dia sampai putih berkaca! Macam mana la agaknya kan kulit sampai putih berkaca?hehe.. 

Macam gambar kat bawah nie agaknya...kan...


pinggan mangkuk murah, pinggan mangkuk cantik

Memang teruja betul dengan testimoni customer kami nie. Tak payah cerita panjang jom kita layan testimoni beliau.

supplement untuk kulit cantik, vitamin untuk kulit cantik, GLA complex, vitamin c shaklee

Haaa..tu dia dah bocor dah rahsia. Beliau amalkan GLA + Vitamin C untuk dapatkan kulit yang sangat cantik. 

Jom baca apa kelebihan GLA dan Vitamin C nie.

15 Kelebihan dan Khasiat GLA Complex:
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan 
  • Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
  • Membantu dalam menangani menopous
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani Ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan Imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolestrol
  • Untuk fungsi saraf


APAKAH KEISTIMEWAAN DAN PERBEZAAN VITAMIN C SHAKLEE DENGAN VITAMIN C BIASA?
  1. Vitamin C Shaklee didatangkan dalam bentuk sustained release iaitu dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan untuk membolehkan vitamin c sentiasa berada dalam badan kita. Memandangkan vitamin c adalah mudah musnah dan tidak dapat disimpan lama dalam badan, maka teknologi sustained release adalah sangat diperlukan.
  2. Satu tablet vitamin C Shaklee adalah bersamaan dengan 7 setengah biji oren. Di mana ia akan dilepaskan perlahan-lahan dalam badan sebanyak 100mg setiap jam untuk satu tablet.
  3. Vitamin C Shaklee didatangkan bersama-sama dengan bioflavonoid iaitu bahan penting yang akan membantu penyerapan vitamin c dengan lebih baik.

MANFAAT VITAMIN C
Imuniti
  • dengan pengambilan vitamin c secara teratur dapat melindungi badan dari infeksi dan juga akan menguatkan tulang dan gigi kita termasuk mempercepatkan penyembuhan luka. Sebab itu jugalah wanita dalam pantang digalakkan untuk mengambil oren sebagai bahan untuk mempercepatkan penyembuhan luka.

Antioksidan
  • ia berfungsi sebagai antioksidan yang menghalang serangan radikal bebas di sekeliling kita. Apabila badan terhindar dari risiko serangan radikal, maka sudah tentu peluang untuk kita dijauhkan dari penyakit yang disebabkan oleh sistem imun badan dapat dielakkan.

Hypertension
  • ia juga dapat menurunkan kadar tekanan darah, dengan itu dapat mengurangkan risiko darah tinggi.

Kecantikan kulit
  • banyak kebaikan vitamin c dalam mengekalkan kulit yang cantik. Ia merangsang pengeluaran kolagen. Kolagen adalah sangat perlu kerana ia umpama gam yang mengikat sel-sel kulit kita untuk sentiasa tegang. jika kehilangan kolagen, kulit akan nampak berkedut dan tidak tegang.
  • mengurangkan garis-garis halus yang tidak diingini.
  • memutihkan dan memulihkan keadaan kulit yang kusam.
Kredit

Jom cantik!

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

29 March 2014

Kulit semakin putih & bersih dengan ESP

12:46 0 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Waduh2..bersawang2 blog nie..lama tak update blog.
Pada yang rindukan ( ceh, ada ke yang rindu?haha ) entry dari blog nie, hari nie saya telah kembali! hehee..

Tak sedar yang bulan Mac dah pun nak sampai ke penghujungnya. Tinggal lagi 2 hari je.
So pada yang belum tau tu, bulan nie boleh dapatkan PERCUMA 1 tong ESP! Ya, percuma. Dengan syarat, mesti la ada syarat nak dapat free nie..hehe..anda perlu membuat belian 6 tong ESP.

Serius tak rugi.
Beli 6 anda dapat PERCUMA 1 tong yang bernilai RM150. Dapat free membership, JIMAT RM65 seumur hidup. Dapat lagi CASH BACK dari Shaklee 14hb April nanti. Kan jimat berganda2 tu.


Shaklee pun dah buat PENYELARASAN HARGA. Kalau anda bukan ahli, anda dah  tak boleh nak beli pada harga ahli lagi macam sebelum nie. Nak dapat harga ahli perlu daftar jadi ahli terlebih dulu. So, nie lah peluang terbaik anda untuk dapatkan keahlian percuma seumur hidup!

Ok lah, kali nie saya nak share supplement yang boleh membantu memberikan anda kulit yang putih dan bersih. Jom kita layan testimoni.

kulit putih, kulit cantik, kulit bersih, anjal, slim, kurus
Perubahan kulit semakin putih dan bersih selepas mengamalkan esp 

Jom rembat ESP sebelum terlambat!

nak KURUS: ESP mengawal selera makan..

nak PUASA: ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari

nak TAMBAH SUSU IBU: ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

nak CANTIK: ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit

nak SIHAT: ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..

kalau PREGNAN:ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby

NAK PREGNAN: ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga
 
ESP memang BEST kan? Jadi apa tunggu lagi? Belum cuba belum tau... :)

Nak tau lebih lagi apa yang BEST SANGAT pasal ESP nie? Klik DI SINI.

Nak lihat lagi customer Shaklee yang berpuas hati dengan ESP, klik DI SINI.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com
SMS: 013-7073943 (Deanna)

01 March 2014

BAHAYA SUKAN WAKTU MALAM

18:00 2 Comments
Assalamualaikum & selamat sejahtera

Entry kali nie saya nak kongsikan artikel daripada Kosmo. Khas buat anda yang gemar bersukan pada waktu malam. Mungkin selepas ini anda perlu berhati2!




Salam sayang,
Deanna Aris



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna) 

APA YANG ADA DALAM SUSU IBU?

15:25 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Apa khabar semua? Hari nie saya nak kongsikan info berkenaan susu ibu. Kita semua tahu kan susu ibu merupakan minuman yang terbaik untuk anak2 kita dan tak ada satu minuman yang boleh menandingi susu ibu. Cecair yang berwarna putih nie ada banyak kandungan yang unik untuk tumbesaran dan kecerdikan anak2 kita. Hebat kan ciptaan Allah nie.

kebaikkan susu ibu, kandungan dalam susu ibu

Lemak
Terdapat 3.5-4.5% lemak dalam susu ibu. Walaupun kandungan lemak ini tinggi, ia mudah diserap oleh bayi. Bila diperhatikan, kandungan kolesterol dalam susu ibu juga tinggi. Tetapi, dalam banyak kajian mendapati bayi yang tidak diberi susu ibu adalah lebih ramai menghidap penyakit (penyakit kulit dan sistem pencernaan yang menyebabkan kematian).

Vitamin
Terdapat banyak vitamin dalam susu ibu. Antaranya vitamin K yang berfungsi sebagai pemangkin dalam pembentukan darah. Selain itu terdapat juga vitamin D dan E yang terdapat dalam kolostrum. Kesemua vitamin ini terdapat dalam air susu ibu dalam jumlah yang cukup dan mudah diserap.


Dalam air susu ibu juga terdapat komponen yang berfungsi melindungi bayi dari serangan penyakit berjangkit, bakteria, virus, parasit dan kulat. Bayi yang diberi minum ibu secara eksklusif biasanya jarang mendapat penyakit kerana terdapat zat protektif dalam susu ibu.

Lactobacilluc
Ia berfungsi mengubah laktosa kepada asid laktat dan asid asetat. Kepentingan asid ini adalah dapat menghindar pembiakan E.Coli yang boleh menyebabkan cirit-birit dan kulat pada bayi. Lactobacilluc tumbuh cepat kerana kewujudan nitrogen dalam susu ibu . Ia berbeza dengan susu formula yang tidak mempunyai faktor ini.

Laktoferin
Laktoferin merupakan protein yang boleh menghalang pertumbuhan virus staphylococcus dan EColi. Kandungannya sebanyak 100mg/100ml


Antibodi
Air susu ibu juga terdapat antibodi bagi rotrovirus, polio, dan campak. Ia juga terdapat antigen pada Helicobacter Pylori yang merupakan antara penyebab cirit-birit. Kadar ini sangat tinggi pada kolostrum dan akan berkurang apabila bayi berumur 1 bulan, kemudia kadarnya menetap selama tempoh menyusu.



Akhirnya, dalam susu ibu terdapat terlalu banyak formula hebat ciptaan tuhan yang sesuai dengan umur dan tahap perkembangan bayi. Ia sangat berbeza dengan susu formula yang hanya mempunyai formula tetap dan tidak berubah.

Kredit: surijunior.com


Shaklee juga ada menawarkan Set Ibu Menyusu untuk membantu tubuh kita lebih sihat dan bertenaga semasa sepanjang tempoh menyusu. Badan yang sihat dan fikiran yang tenang sangat membantu dalam membanyakkan pengeluaran air susu, di samping si ibu mengamalkan konsep supply and demand. Happy breastfeeding! 


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna) 

Vitamin Cinta

Vitamin Cinta

Vitamin HOT untuk Wanita

Vitamin HOT untuk Wanita