Posts

Showing posts from February, 2014

KEPUTIHAN: JANGAN PANDANG RINGAN! PERIKSA & DAPATKAN RAWATAN

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Kebanyakkan wanita selalu memandang remeh masalah keputihan. Ramai yang menganggap keputihan adalah satu gejala yang normal dan boleh pulih dengan sendirinya. Tapi ia sebenarnya silap!

Tahukah anda?
Keputihan adalah disebabkan oleh jangkitan bakteria bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican. Kesan daripada jangkitan kulat ini akan bertambah teruk jika tidak di rawat kerana kulit ini boleh merebak keseluruh tubuh dan boleh menyerang organ-organ penting dalam badan. Ia juga boleh merebak kepada pasangan. Organ seksual suami akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet jika terkena jangkitan tersebut.
Pandangan daripada seorang doktor tentang masalah keputihan:

Jadi, jangan lagi pandang ringan masalah keputihan. Nasihati rakan2 anda atau hali keluarga anda jika mereka juga mengalami masalah keputihan. 
*****************************************************************************…

Testimoni AJHT: SAKIT LUTUT 20 TAHUN DAH TAK SAKIT SELEPAS SEMINGGU MAKAN AJHT

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Alhamdulillah. Memang gembira dan teruja dapat feedback daripada customer kami nie. Tumpang happy bila beliau dapat membantu mak beliau yang dah bertahun2 sakit lutut. 

Saya pasti anda juga teruja bila baca tajuk entry saya hari nie kan? So jangan tunggu lagi jom kita baca testimoni customer kami.

Testimoni AJHT:

Sharing:

Roselina Nina
Dah seminggu bagi mil makan vitamin ni...alhamdulillah mak cakap lutut tak sakit dah...so suprise mak sakit lutut dah dkt 20 tahun, klu jalan pun sampai rengkat....syukor ya allah...sy akan pastikan emak dpt bekalan joint Helath tablet stp bulan...

Syukur...terima kasih AJHT yang menjadi asbab kepada sembuhnya penyakit lutut mak beliau dengan izin Allah SWT. 

Fakta tentang Advance Joint Health Tablet

AJHT mengandungi satu bentuk ekstrak Boswellia yang telah ditunjukkan di dalam kajian klinikal, mampu meningkatkan keselesaan sendi di dalam jangkamasa seawal 5 hari - hampir 28% lebih pantas dari yang di dakwa oleh satu jenawa…

Cyst Ovary Sebesar 3.9cm tiada selepas consume GLA Complex & HAMIL

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Pada hari Jumaat yang penuh barakah nie..saya nak share testimoni customer kami yang telah sembuh sepenuhnya daripada masalah cyst.
Alhamdulillah. Syukur ke hadrat Ilahi. Kita hanya berikhtiar, sudah tentu Tuhan Yang Maha Kuasa yang menyembuhkan.



Bagi anda yang INGIN dan BERUSAHA untuk HAMIL, saya cadangkan anda cuba GLA COMPLEX ini. Sangat bagus untuk KESUBURAN dan KESIHATAN WANITA.
GLA Complex Shaklee GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin - bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel. GLA (Asid Linolenik Gama) digunakan oleh ramai wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA atau nama penuhnya Gama Linolenik …

7 Perkataan Mulia

Image
Assalamualaikum semua..
Selamat hari Jumaat buat semua pembaca dan pengunjung blog saya. Hari nie saya nak share 7 perkataan mulia yang perlu kita ucapkan setiap hari.
1. Mengucapkan 'Bismillah' pada tiap2 hendak melakukan sesuatu

2. Mengucap 'Alhamdulillah' pada tiap2 selesai melakukan sesuatu

3. Mengucap 'Astaghfirullah' jika lidah tersilap perkataan yang tidak elok

4. Mengucap 'InsyaAllah' jika merencanakan berbuat sesuatu di hari esok

5. Mengucap 'La haula wala kuwwata illa billah' jika menghadapi sesuatu tak disukai dan tak ingini

6. Mengucap 'Inna lillahi wa inna ilaihi rajiun' jika menghadapi dan menerima musibah

7. Mengucap 'La ilaha illa Allah Muhammad Rasulullah' sepanjang siang dan malam sehingga tak terpisah dari lidahnya.


Sama2 lah kita berusaha mengamalkannya setiap hari. Moga kita semua sentiasa dalam lindungan dan kasih sayang Allah..amin....

Salam sayang, Deanna Aris

SUAMI PUJI KULIT CANTIK!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Ish, siapa la yang tak nak di puji2 suami kan? Hati rasa berbunga2 je bila dapat pujian daripada suami...betul tak? Kalau suami tak memuji pun, dia dah tegur..nampak perubahan pada kita pun hati dah gembira bukan kepalang. Apetah lagi kalau di puji2 dengan suami..ye tak?
So hari nie saya sangat excited nak share testimoni customer kami yang makan Vitamin E untuk mengatasi masalah kulit kering yang beliau alami.
Belum habis lagi makan 1 botol. Baru consume 30 biji dah nampak perubahan yang ketara sampai suami pun dok tegur2..
Jom kita layan testimoni:


Puan2 apa tunggu lagi? Jom la gembirakan hati suami kita..dapat pahala tau!
JOM BACA KELEBIHAN VITAMIN E 
VITA- E COMPLEX


Perbezaan Vitamin E Shaklee :
Dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha,beta,gama,delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran!

Sakitnyaa hati aku!! Arrgghhhhhhhh

Image
"Sakitnya hati aku!! Arrgghhhh...!!!" Macam tu la biasanya bila kita rasa sakit hati kan? Marah. Geram. Rasa macam nak tumbuk2..hehe.. Rasa macam nak gila pun ada sebab bajet macam tak pernah sakitkan hati sape2..macam2 lagi lah perasaan bila dah sakit hati..kan?
Saya yakin kita semua pernah rasa sakit hati. Cuba renung2 kan kata2 Ustaz Pahrol nie:
Jadi, jom sama2 kita muhasabah diri!

Salam sayang,
Deanna Aris

TESTIMONI: JEARAWAT BATU + MENANAH PULIH SETELAH KONSISTEN AMALKAN SHAKLEE

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Sebelum saya menulis lagi panjang, jom kita main tenung2 gambar kat bawah nie..hehe


Haaaa..nampak tak perubahan sebelum dan selepas?
Ok. Sekarang nak share kata2 dari pemilik gambar.
Salwani Hamid Testimoni:- hasil pegambilan secara konsistant..alhamdulillah dpat smula kulit yg d idam2kan..dulu klu mkan seafood jrawat btu kluar mcm mta air..dngan menanahnya..subhanallah..xthan skitnya..sdih sngat... Skarang tidak lagi!! Hsilnya bkan stakat kulit mka yg licin cerah n gbuss..bdan pun mkin ringan sihat dan bertenaga...tq shaklee krn megemblikan keyakinan hidupku...
Alhamdulillah! Beliau dah dapat semula kulit yang di idamkan.. Anda pula macam mana? Masih tercari2 produk untuk membantu mengatasi masalah kulit anda? Apa kata kali nie anda cuba Shaklee?
Anggaran kos: ESP: RM 150 [penggunaan 1-2 bulan] Vitamin C: RM 92.50 [penggunaan sehingga 6 bulan] Vitamin E: RM149 [ penggunaan sehingga 4 bulan] ** Ini hanyalah kos harga pasaran. Hubungi saya segera untuk dapat…

TIDAK ADA YANG KEBETULAN!

Image
Assalamualaikum semua..
Hari nie nak share sesuatu yang membuka mata hati saya. Terima kasih buat sahabat yang berkongsi dalam group whatsapp tadi..
Jom baca!
Itu Adalah Allah

Pernahkah saat kau duduk santai dan menikmati harimu, tiba-tiba terpikirkan olehmu ingin berbuat sesuatu kebaikan untuk seseorang?
Itu adalah اللّه yang sedang berbicara denganmu dan mengetuk pintu hatimu (QS 4:114, 2:195, 28:77).

Pernahkah saat kau sedang sedih, kecewa tetapi tidak ada orang di sekitarmu yang dapat kau jadikan tempat curahan hati?
Itulah adalah اللّه yang sedang rindu padamu dan ingin agar kau berbicara pada-NYA (QS 12:86).

Pernahkah tanpa sengaja kau memikirkan seseorang yang sudah lama tidak bertemu, tiba-tiba orang tersebut muncul, atau kau bertemu dengannya, atau kau menerima telefon darinya?
Itu adalah Kuasa اللّه yang sedang menghiburmu.
Tidak ada yang namanya kebetulan (QS 3:190-191).

Pernahkah kau mendapatkan sesuatu yang tidak terduga, yang selama ini kau inginkan tapi rasanya sulit untuk kau dap…

Pengakuan Pengamal Supplement Shaklee Lebih 10 tahun!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.


Kalau ada yang kata supplement Shaklee tak selamat, dah tentu beliau juga dah lama tak selamat kan...hehee.. Kalau kata supplement Shaklee tak bagus, tak kan beliau boleh amalkan lebih dari 10 tahun? kan?kan?kan?
Lagi banyak cerita pasal ESP klik DI SINI.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:  email: mommyfarisazham@gmail.com SMS: 013-7073943 (Deanna) Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi FB: Deanna Aris

BERGURU MERENTAS LAUT CHINA SELATAN

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.


BERGURU MERENTAS LAUT CHINA SELATAN

Jika dilihat dari segi geografi, untuk berguru merentas Laut China Selatan dah tentu saya kena naik flight habis beratus-ratus ringgit. Tu baru je tambang, belum lagi bab makan, penginapan dan lain2. Mungkin juga kosnya beribu! Itu untuk seorang, kalau pergi dengan suami dan anak2? Wahhhhh...tepuk dahi!hehee..
Tapi sekarang kita hidup dalam dunia yang serba canggih. Serba moden. Cuma dengan satu klik je, semua dah terhidang depan mata. Dengan satu klik je kita dah boleh dapat macam2 info, maklumat, ilmu dan macam2 yang kita nak. 
Alhamdulillah..sangat bersyukur dengan dunia sekarang yang serba canggih dan moden nie. Beberapa hari lepas sempat saya menghadiri kelas untuk berguru tentang bisnes plan Shaklee Indonesia. Yang bestnya saya tak perlu keluar belanja beribu nak menghadiri kelas. Kawan2 dalam kelas pun dari merata Malaysia...ada dari Johor, Selangor, Penang..dan mentor saya sendiri di Miri, Sarawak. 
Saya p…

Cara Paling Mudah Atasi Kulit Kering

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Soalan cepu emas: Kalau kita jumpa seseorang bahagian mana dulu yang akan kita perhatikan? Saya rasa hampir 100% akan jawab " kat muka lah.."
So tak pelik lah kenapa kita menitikberatkan penjagaan bahagian muka atau wajah.  Bagi mereka yang ada masalah kulit kering dan menggelupas dah pasti rasa rimas dengan keadaan macam tu kan.. Lebih2 lagi kalau dah cuba macam2 losyen atau pencuci muka tapi tak menjadi. Lagi stress bila pakai bedak bercapuk sana sini..huuhu..



Untuk anda yang dah cuba macam2 nak atasi kulit kering tu, boleh la cuba Vitamin E Shaklee. Bukan ke Vitamin E tu untuk makan? Ya, memang untuk makan. Istimewanya supplement Vitamin E Shaklee nie bukan je boleh makan, malah boleh buat masker skali! Best kan?

Perbezaan Shaklee Vitamin E Shaklee

Ia dibuat dari minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan Vitamin E, diekstrak d-alpha tocopheryl, d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis Vitamin…

RENUNGAN: 9 Pembaziran Tanpa Disedari

Image
Assalamualaikum.

. Sembilan (9) pembaziran tanpa disedari yang dinyatakan oleh Ibnu Qayyim al-Jauziyah, seorang ulama terbilang dan tokoh gerakan dalam dakwah Islamiah. Ibu Qayyim dilahirkan pada tahun 691 Hijrah (1292 Masihi) dan meninggal dunia pada 751 Hijrah (1350 Masihi). Beliau ialah murid ulama ternama Syaikh Al-Islam Ibnu Taimiyah dan beliau mempunyai banyak karya ilmiah yang menjadi panduan dalam gerakan dakwah Islam. Amalan membazir ini amat dilarang Allah hingga orang yang membazir itu disamakan dengan saudara syaitan. Firman Allah سبحانه وتعالى: إِنَّ الْمُبَذِّرِ‌ينَ كَانُوا إِخْوَانَ الشَّيَاطِينِ ۖ وَكَانَ الشَّيْطَانُ لِرَ‌بِّهِ كَفُورً‌ا“Sesungguhnya orang yang membazir itu adalah saudara-saudara syaitan dan syaitan itu adalah sangat ingkar kepada Tuhannya.” (Surah al-Isra’, ayat 27). Ibnu Qayyim al-Jauziyah mengatakan ada sembilan pembaziran yang sering dilakukan manusia iaitu :- 1.  Ilmu Pengetahuan Ilmu pengetahuan dibazirkan jika tidak diamalkan untuk jalan kebaikan.

Dulu saya debab, tapi sekarang dah slim ok!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Ouuhhh memang stressss tau bila ada mulut2 yang suka cakap "Eh, debabnya kau!" Tak pun "Gemuknyaaa kau sekarang.." Walaupun sebenarnya diri sendiri memang dah sedar tentang keadaan diri sendiri...huhu..
Bukan tak cuba nak turunkan berat badan..tapi selalu je give up sebab berat tak pernah turun. Dah kawal makan pun berat tak turun. Ouuhhh memang stress.
Ok. Tak nak stress2..jom kita lihat testimoni customer kami yang dah berjaya turunkan berat badan. Memang dulu beliau gemuk..debab..tapi sekarang beliau dah berjaya turunkan berat sebanyak 15kg!

Nurul Nadiah Mohd Ghazali AssalamulaikumTestimoni sendiri Ye.memang saya gemuk.memang saya debab.Tapi sekarang tidak lagi.Alhamdulillah,rasa sangat berpuas hati dengan shaklee.Dengan shaklee semua nya terbukti berkesan..

Bagaimana Set Slimming Shaklee membantu menurunkan berat badan?
ESP
memberikan rasa kenyang lebih lama. Secara tidak langsung ia membantu mengawal nafsu makan dan mengelakkan dari…