Posts

Showing posts from January, 2014

En. Suami pun ambil Set B!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Set B bukan saja untuk ibu menyusu tau. En. suami pun boleh ambil Set B nie.
Jom baca testimoni Puan Dilla yang berkongsi Set B bersama suaminya.




* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:  email: mommyfarisazham@gmail.com SMS: 013-7073943 (Deanna) Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi FB: Deanna Aris

11 SEBAB BUAH PINGGANG ROSAK

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Buah pinggang merupakan organ terpenting dalam tubuh badan kita. Ia sangat penting di dalam sistem perkencingan. Buah pinggang akan memproses 200 liter darah setiap hari dan menapis keluar sekitar 2 liter air dan sisa-sisa buangan. Air yang berlebihan dan sisa-sisa buangan ini terdiri daripada urin,yang mengalir melalui satu tiub sempit yang dipanggil ureter.Dari ureter,urin akan mengalir ke pundi kencing.Di situ kandungan urin tadi akan disimpan sehingga anda membuangnya sebagai air kencing.
Buah pinggang juga berperanan dalam menghasilkan hormon. Beberapa hormon yang dihasilkan oleh buah pinggang membantu untuk mengekalkan keseimbangan dalam tubuh. Antara hormon yang dikeluarkan ialah erythropoietin, renin, dan calcitriol. Erythropoietin atau EPO berfungsi untuk merangsang tulang sum-sum untuk menghasilkan sel darah merah.Renin berfungsi untuk menetapkan tekanan darah.Calcitriol-satu bahan aktif berbentuk vitamin d,berfungsi untuk menjaga kalsium …

KESAN BURUK ALFALFA COMPLEX

Assalamualaikum & selamat sejatera.
Owh Alfalfa! Memang sangat HOT lebih2 lagi bulan nie promosi Alfalfa. 
Bagus sangat ke Alfalfa nie? Haaa..bagi anda yang rasa Alfalfa nie bagus sangat atau baru nak mencuba Alfalfa nie, WAJIB baca kesan buruk Alfalfa nie. 
JANGAN AMBIL ALFALFA JIKA ANDA TIDAK BERSEDIA MENGHADAPI KESAN BURUK INI.
Kredit
1) haaa…untuk bini bini orang tu…kena sedia ni tau…habis tak laku segala krim pelincir apa jenis brand pon..sbb miss V tak kering bila dengan suami. Sedia ke you all? 2) tokey kedai 7 E bankrup sebab takder orang beli panty liner / disposable panties sbb bye bye keputihan 3) peniaga online yang orang dok berebut beli segala fiber drink tutup kedai…huhuhu 4) farmasi byk stok tak jalan ubat high cholestrol 5) krim krim kurap semua expired kat kedai… 6) tokey baju saiz XXL @ big size garu kepala..bisnes slow…tak dak dah pelanggan setia…waaaaaa 7) pompuan pompuan kaki goda tak jumpa laki orang nak jadik sugar daddy….hihihi 8 ) suami asyik nak berkepit ja dengan b…

BAHAYA SET SLIMMING SHAKLEE

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Ops! Set Slimming Shaklee bahaya?? Betul ke?

Ya. Bahaya jika:
Anda seorang penghidap SLE, IBU YANG MENYUSUKAN ANAK G6PD & PESAKIT TALASEMIA yangmengambil Set Slimming Shaklee yang mengandungi Alfalfa & Herblax.  Jom baca apa itu SLE DI SINI.


Wanita yang mengambil pil perancang. Di mana ada sesetengah berpendapat pil perancang akan terganggu dengan pengambilan Alfalfa. Jadi sebagai langkah berjaga2, elakkan pengambilan Alfalfa dan boleh digantikan dengan produk slimming yang lain seperti Cinch. Jaga2 jangan sampai ter'accident'!hihi

Malas minum air masak 3 liter sehari. Bila ambil Alfalfa nie memang kena banyak minum air masak sebab Alfalfa ada vitamin K. Kalau kurang air kita akan jadi mudah pening atau healing crisis yang lain.


Dapatkan konsultasi penuh daripada pengedar anda sebelum consume Set Slimming Shaklee ya.


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti d…

MLM SHAKLEE TAK PATUH SYARIAH??

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Di harap entry kali nie dapat memberi pencerahan tentang MLM Shaklee. Terima kasih pada Cikgu Mat atas pencerahan beliau.
Jom dengar cerita. Begini. Sejak ada bisnes ni, rajin sekali tangan ni nak PM kawan2 lama. So,dah alang-alang cerita terbukalah tajuk Shaklee ni. Saya ada mencadangkan bisnes ini kepada beberapa orang rakan yang sebahagian besarnya mempunyai latar belakang agama yg agak tinggi. Maklumlah kami ni 'anak-anak graduan' Universiti Al-Azhar. Jadi tentulah perhatian utamanya tertumpu kepada isu Multi Level Marketing (MLM).
Banyak juga kena gasak dengan soalan-soalan yg mencabar tetapi alhamdulillah dapat dijawab dengan baik. Tau bagaimana nak menjawab soalan maut dari kawan2 yg ada latar belakang agama ni? Mudah je, ikut step saya ni kalau anda mampu =) :
1. Jangan berpusing-pusing. Terus jawab direct to the point dan jangan sesekali menipu.
2. Saya ingatkan mereka saya juga graduan Azhar. Takkan saya nak burukkan nama Azhar …

Rahsia "PERFORMANCE" Isteri Jadi Bombastik Walaupun selepas Kelahiran

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Hohohoho...maaf ya entry kali nie agak berbaur 18SX..hehe. Bukan apa, saya juga seorang isteri dan juga seorang ibu. Walaupun dah jadi seorang ibu, tak boleh la kita abaikan penampilan kita depan en suami. Hal2 sebegini memang perlu dan penting demi menjaga keharmonian rumah tangga. Dah tentu kita nak hidup dengan pasangan samapi hujung nyawa kan?
Jom kita check, adakah anda mengalami masalah berikut? suami kurang nikmat sebab faraj longgar?masalah keputihan?bau busuk pada alat sulit?mengalami kekeringan faraj?
Apa RAHSIA meningkatkan performance isteri? ALFALFA COMPLEX SHAKLEE
Bagaimana Alfalfa dapat membantu?
ALFALFA COMPLEX Raja segala tumbuhan dengan 1001 KHASIAT. Alfalfa Shaklee diperbuat daripada daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.Ianya merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Alfalfa turut mengandungi Vitamin A,C dan E, kalsium, pota…

IBU MENYUSU KEMBALI RAMPING SEPERTI ZAMAN REMAJA! DARI 80 KG SEKARANG 47 KG

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Jika anda ibu menyusu, tiada yang mustahil untuk dapatkan berat badan seperti zaman remaja tau! Dah ramai yang berjaya kembali langsing walaupun menyusu. Dan walaupun dah berhenti consume Set Slimming berat tetap maintain! Siapa kata ibu menyusu akan gemuk gedempol tu tak benar sama sekali ok! :)
Jom layan testimoni.

Aina Mardiah
FRESH TESTI DIRI SENDIRI
==================

hadoi, taktau nak tulis ape sebenarnye..hihi meh saye explain aje tiap gambar tu ye 

April 2012
------------
ok, time ni saye dh sarat mengandung, badan semakin mengembang sbb saye sgt2 kuat makan..hihi tgk tangan tu, kembang aje..smpai nk genggam tangan pun tak boleh, terlalu gemuk..overweight.. dari berat 50KG, jadi 80KG

August 2012
---------------
time ni hari raya tahun lepas, berat tak timbang plak brape KG, tapi yang pasti, pakai jubat tu, sangat ketat..leh nampak tummy lapis2..satu perkataan saja MALU..orang tegur, bertanya..tapi nak buat macam mana, saya bersalin secara cesarean.…

BERHENTI MEROKOK DENGAN VIVIX SHAKLEE

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Bagi ribuan perokok yang ternanti2 produk yang boleh membantu anda untuk berhenti merokok, kini penantian anda terjawab! Saya pasti bagi si isteri yang mempunyai suami seorang perokok tentu tercari2 juga penawar untuk suami.
Jom ketahui bagaimana Vivix membantu perokok untuk berhenti merokok.



Kredit

Vivix merupakan satu produk PREMIUM Shaklee. Ianya juga dikenali sebagai sirap Shaklee kerana bewarna merah dan ianya adalah cecair pekat yang mempunyai gabungan rasa masam, manis dan kelat.





Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan.
Bagaimana ANTIOKSIDAN membantu melawan ketagihan merokok?


Ketika nikotin masuk ke dalam tubuh, akan terbentuk radikal bebas yang menyebabkan stres oksidatif atau kerosakan sel otak. Radikal bebas ini …

Testimoni Set D + Alfalfa: Parut dah makin pudar, Wajah lebih cantik, Segar & Bermaya

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

* kenyataan ini adalah pengakuan pengguna, kesan produk adalah berbeza ke atas individu

Saya nak kongsi testimoni customer saya, Cik Yan yang konsisten dengan pengambilan suplemen SHAKLEE sejak Oktober 2011.
Sebelum ni Cik Yan memang ada masalah jerawat. Walaupun bukan jerawat batu, tapi kesan parut jerawat memang kurang menyenangkan kerana mengambil masa yang lama untuk hilang. Biasanya belum pun hilang parut lama, jerawat baru pula timbul. Kulit pun agak kusam dan tak bermaya.
Dah bermacam jenis produk luaran yang Cik Yan cuba. Ada yang ok dan ada juga yang semakin memburukkan keadaan. Kalau ada yang berkesan pun, tidak berpanjangan.. masalah yang sama akan timbul lagi. Alhamdulillah, terbuka hati Cik Yan nak cuba pulihkan masalah kulitnya dari dalaman dengan mengambil suplemen SHAKLEE.
Bulan pertama, perubahan wajahnya tidak begitu ketara. Tapi bila masuk bulan kedua, kawan-kawan dan ahli keluarga mula menegur wajah Cik Yan semakin berseri - keba…