Posts

Showing posts from 2014

Kenapa Ramai Tak Boleh Tinggalkan Alfalfa?

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera Apa khabar? Lama sangat dah menyepi blog nie kan..hehe Hari nie nak share lagi pasal Alfalfa. Memang best Alfalfa nie. Nie la antara sebab ramai yang tak nak tinggalkan Alfalfa termasuklah saya!hihi
Jom layan testimoni Alfalfa. Kalau anda tercari-cari perapat, cubalah Alfalfa. Bukan je selamat, malah semulajadi dan berkesan! Antara 19 Khasiat Alfalfa:
1. Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid.
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat asma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita
13. Membesar dan menegangkan payudara
14. Bertindak seper…

Pesanan Seorang Jutawan

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera Mungkin ini juga antara rahsia kejayaan beliau! Jom tiru! :-) Salam sayang, Deanna Aris

SHAKLEE EFFECT: ESP Beri Kesan Kulit Cantik Macam Baby Halus Mulus

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Apa khabar semua? Harap semuanya sihat2 belaka la ya.. =)
Hari nie saya nak kenalkan pada anda semua bonda saya aka upline saya yang cantik gebu, Master Norita.
Kami semua panggil beliau Kak N. Sekarang nie Kak N di LA selama 10 hari, trip 7 star dari Shaklee. Untuk trip 2014/2015 nanti ke Italy pulak. Mudahan2 saya dapat melayakkan diri ikut trip tu nanti. Shaklee sponsor tau. Tak payah keluar belanja apa2. Bag pun Shaklee bagi. Fuhhhh best kan? Nak ber shopping lebih jela pakai duit sendiri..sebab Shaklee pun bagi duit poket!hehe
Ok la. Hari nie pun cuma nak share gambar Kak N yang cantik gebu nie pada anda semua. Shaklee Effect!! Tu la dia kesan amalkan Shaklee selama 16 tahun! Semua kagum dengan kulit Kak N. Memang cantik! Macam budak2 sekolah je kan.... Dan antara produk favourite beliau adalah ESP! Kak N pun akui ESP antara produk Shaklee yang paling bagus. Jom klik SINI

Jom layan pulak gambar Kak N yang cantik gebu =)


Nak layan lagi boleh kli…

Tip Memarahi Anak Dengan Cinta

Image
Assalamualaikum. Salam 12 Syawal dan Salam Jumaat buat semua.
Masa bulan puasa hari tu, saya ada kongsikan artikel Sekali Memarahi Anak, Sel Otak Anak Musnah.  Hari nie saya nak kongsikan pula Tips Memarahi Anak dengan Cinta! Haaaa..best je kan dengar. Jom baca! Jangan lupa share supaya kita semua dapat sama2 amalkan.
Kredit: Rumahtangga Harmoni Keluarga Bahagia
1. Istighfarlah sebelum memarahi. Bila 'marah', itu suasana hati yang 'manusiawi'. Ia sekelip mata boleh bertukar menjadi 'syaitoni'. Tindakan 'memarahi' mesti bersama suasana hati yang bersih, bukan emosi tak terkendali. Istighfarlah.
2. Terangkan akibat setiap perbuatan, bukan ancaman menggunakan posisi kita yang lebih tinggi. Contoh: "Kalau adik tak patahkan barang kakak, nanti Allah sayang. Malaikat catat, adik ni baik. Pandai jaga barang kakaknya." Contoh ancaman: "Hah gaduh? Nak kena tambat atas pokok!"
3. Ajak anak berjanji dengan Allah. Contoh: "Ummi tak suka marah kaka…

Hidup Lebih Sihat dengan Oste! Tiada lagi sembelit, Kekejangan, Mudah bangun tidur & Bertenaga

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera Bagi anda yang mempunyai masalah sembelit, berikan diri anda peluang menikmati kesihatan yang lebih baik dengan Ostematrix Shaklee. Ia sangat membantu kita rasa lawas dan selesa. Selama 3 tahun ostematrix telah diperkenalkan, ia adalah antara vitamin yang paling saya dan seluruh keluarga suka. Ostematrix buat saya bertenaga dan mudah bangun dari tidur. Suami saya akan pastikan ostematrix antara vitamin yang perlu bawa apabila beliau bekerja dan travel atas urusan meeting. Masakan tidak, walaupun tidur jam 12 malam, kita mudah bangun pada waktu yang kita tetapkan untuk bangun. Bagi suami isteri yang bekerja, sangat digalakkan amalkan pengambilan Ostematrix setiap hari. Saya mula jatuh cinta dengan Ostematrix Shaklee 3 tahun dahulu. Masa tu saya mengadu dengan kawan bahawa saya kesian dengan suami saya yang banyak travel oversea yang menyebabkan suami saya keletihan [ jet lag]. Maka kawan saya suggest saya berikan suami saya Ostematrix Shaklee kerana…

Sekali Memarahi Anak, Sel Otak Anak Musnah

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera
Pagi tadi masa jengah2 facebook, terjumpa satu artikel nie. Siapa yang dah jadi mak2 tu WAJIB baca nie tau..huhuu...
Sekali membentak memarahi anak, milyaran sel otak anak ‘rusak musnah.

“Tahukan Anda di dalam setiap kepala seorang anak terdapat lebih dari 10 trilyun sel otak yang siap tumbuh. Satu bentakan atau makian mampu membunuh lebih dari 1 milyar sel otak saat itu juga. Satu cubitan atau pukulan mampu membunuh lebih dari 10 milyar sel otak saat itu juga. Sebaliknya 1 pujian atau pelukan akan membangun kecerdasan lebih dari 10 trilyun sel otak saat itu juga.”

Dari beberapa artikel dan penelitian disebutkan bahwa, satu bentakan merusak milyaran sel-sel otak anak kita. Hasil penelitian Lise Gliot, berkesimpulan pada anak yang masih dalam pertumbuhan otaknya yakni pada masa golden age (2-3 tahun pertama kehidupan, red), suara keras dan membentak yang keluar dari orang tua dapat menggugurkan sel otak yang sedang tumbuh. Sedangkan pada saat ibu sed…

Testimoni Pesakit Kanser Payudara Setelah Amalkan Vivix

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Hari nie nak kongsikan pada anda semua testimoni pesakit kanser payudara setelah 6 bulan mengamalkan Vivix. Jom baca pengalaman beliau.




Apa yang ada dalam Vivix?




Bulan nie promosi Vivix Beli 6 Percuma 1. Jom dapatkan Vivix dengan harga sangat berbaloi2 nie. Tak nak beli banyak2 nak beli 1 je pun boleh.

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 
* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

Omega Membantu Mencegah atau Mengurangkan Serangan Asma

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera
Semalam saya dapat sms dari makcik saya. Dia nak tau supplement untuk anaknya yang ada asma. Bila fikirkan balik, anak makcik saya tu baru setahun lebih. Kesian kecik2 dah ada asma. Dan sebab tu jugak hari nie saya terpanggil untuk kongsikan supplement yang dapat membantu ibu ayah di luar sana yang mungkin ada masalah yang sama dengan makcik saya.
Saya juga nak kongsikan artikel daripada Utusan: Asma - Omega 3 bantu cegah
Asma adalah penyakit kronik berpunca daripada kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit.
Meskipun ia tidak boleh diubati, asma boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi.
Malah, pakar-pakar turut menganggarkan 80 peratus daripada kematian di kalangan penghidap asma boleh dicegah jika mereka diberi pendidikan yang sempurna bagi menangani penyakit berkenaan.
Walaupun ia tidak berjangkit, asma boleh diwarisi, di mana anak-anak kepada penghidap penyakit ini me…

KENYATAAN DARI SHAKLEE BERHUBUNG ISU ISRAEL

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera
Alhamdulillah, Shaklee dah pun keluarkan kenyataan bahawa mereka tidak terlibat dengan isu Isreal seperti mana yang telah dihebah-hebahkan sebelum ini.
Jadi lepas nie, berhentilah memfitnah. Fitnah DOSA BESAR tau! Macam dalam entry sebelum nie, nak boikot pun biarlah boikot dengan ILMU.



Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

Biar betul Shaklee Sokong Israel??

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Sekarang nie memang tengah HOT isu Shaklee yang kononnya menyokong Israel. Ramai juga suara2 yang mahu memboikot Shaklee. Tapi betul ke Shaklee menyokong Israel? Apa bukti yang mengatakan Shaklee menyokong Israel?

Isu nie mula berbangkit daripada lawan web ini:



Semoga bukti yang dibawakan oleh mommyiskandar.com ini dapat memberi penjelasan dan keterangan yang jelas tentang isu ini.
Dalam sehari dua ni timbul isu sensasi yang bermusim. Ramai yang bertanya Shaklee menyokong Israel? Shaklee menyumbang dana pada Israel kerana Shaklee merupakan Syarikat dari US. Haram ambil produk Shaklee kerana duit tersebut akan disalurkan kepada Israel.
Betulkah Shaklee menyokong Israel? Lantas ada yang bertanya, bagaimana dengan website Keseneth Israel yang terang-terangan ada logo Shaklee? Mari saya paparkan website yang kononnya menjadi bukti Shaklee terlibat dengan kekejaman Israel.


Sekali pandang, memang kelihatan seperti Shaklee terlibat dengan Israel. Tapi, jangan …

Set Berpantang Shaklee sama macam Set Tradisional??

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Anda salah seorang bakal ibu dalam masa terdekat? Tahniah!! Saya doakan moga segala urusan anda dipermudahkan sepanjang tempoh kehamilan dan proses kelahiran nanti. 
Dah pilih set bersalin? Pening nak pilih set bersalin yang mana satu? Nak pilih set bersalin tradisional tapi takut tak serasi? Takut tak lalu nak telan? Tak boleh nak makan masa baby jaundis? Tak apa..jangan risau. Sekarang dah ada set bersalin moden dari Shaklee. Walaupun set bersalin moden, tapi fungsinya sama macam set tradisional! Malah ada yang kata badan cepat sihat, cergas, luka cepat sembuh, bertenaga, susu banyak dan pekat. Ada juga yang kata muka berseri2 walaupun dalam pantang!
Jom kita tengok fungsi set bersalin atau berpantang shaklee yang sama hebat dengan set tradisional nie..

Set Bersalin Shaklee nie tak terhad makan masa dalam pantang je tau. Masa mengandung dan sepanjang tempoh penyusuan pun boleh makan. Jadi tak lah membazir kan....



Nak tengok testimoni klik DI SINI.

Ap…

Set Berpuasa Terbaik dan Paling Larisss!!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Salam 6 Ramadan! Memang betul la kan kata pepatah..tak kenal maka tak cinta. Sekali dah kenal memang bercinta!!hehehe..terus tak nak lepas dah..hihii
Biasa la kan...masa belum cuba memang rasa macam tak yakin je...bila dah cuba baru tau terbaik dan tak menyesal!
Apa kata customer yang baru cuba set Tripple Gem nie?

Memang terbaik lah! Tak menyesal! Sesuai untuk seisi keluarga.
Jom order sekarang!


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 
Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:  email: mommyfarisazham@gmail.com  SMS/whatsapp: 013-7073943 (Deanna)  Fan page: Dunia Vitamin …

Bulan Puasa Susu Badan Mencurah-curah!!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera
Wahhhh lamanya saya tinggalkan blog nie...apa khabar semua? Belum terlambat lagi kan nak ucapkan selamat berpuasa. Alhamdulillah panjang umur jumpa Ramadhan lagi.
Bagi ibu menyusu tentunya menghadapi cabaran besar bila berpuasa kan? Boleh ke maintain production susu masa puasa? Cukup ke susu bila puasa? Tahun nie saya berpuasa sambil menyusukan anak lelaki saya, 8 bulan. Orang kata kalau anak lelaki menyusu kuat kan.. Alhamdulillah, walaupun berpuasa saya masih dapat bekalkan susu yang mencukupi untuk anak saya, Firas.
Anak saya, Firas Adham
Tak ada rahsia pun. Tiap pagi bangun sahur saya akan pastikan saya ambil 2 sudu ESP + 3 biji kurma. Minum ESP je dah rasa kenyang tau. Bertenaga sampai ke petang. Susu masih pekat, baby pun kenyang.
Apa kata pengguna yang lain?
Serius, anda tak rugi cuba tau!
Entry lain yang berkaitan:
Cara Atasi Masalah Susu Merundum Ketika Berpuasa & Testimoni
RAHSIA TERBESAR Kekal Bertenaga Hingga ke Petang Semasa Berpuasa
Perfor…

Tips Mendidik Anak Pintar & Kreatif Berfikir

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Salam hujung minggu buat semua. Hari nie nak share sedikit tips untuk mendidik anak. Moga dapat dijadikan panduan buat kita semua. Dan semoga bermanfaat!


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:  email: mommyfarisazham@gmail.com SMS: 013-7073943 (Deanna) Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi FB: Deanna Aris

10 Makanan Malaysia Yang Paling Menggemukkan!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera
Salam hujung minggu buat semua. Anda suka makan nasi lemak? Roti canai? Nasi goreng? Biasanya menu nie kita jumpa waktu sarapan pagi kan? Macam mana kalau semua tu tersenarai dalam makanan yang paling menggemukkan? Huuhuhuu...jangan la nangis ya. Bukan bermakna lepas nie anda dah tak boleh makan lagi, tapi berhati2 la dengan kuantiti yang diambil ya. 
Jom baca apa lagi makanan yang paling menggemukkan. Terima kasih info yang dikongsikan oleh Kevin Zahri.
Kita semua memang sukai makanan. Lagi-lagi makanan lazat Malaysia seperti nasi lemak and roti canai. Tapi tahukah kita kandungan setiap makanan yang dimakan – kalori, nutrisi, lemak, dan segala yang terkandung dalam makanan tersebut? Percayakah anda, ada beberapa jenis makanan yang boleh menyebabkan kita gemuk? 1. Nasi Lemak.Kegemaran setiap rakyat Malaysia. Hidangan nasi lemak (mengandungi karbohidrat,protein,lemak) lebih kurang 390 kalori tak termasuk sambal, telur rebus, ikan bilis dan kekacang. …