Posts

Showing posts from November, 2013

Set Berpantang Shaklee TERBAIK!!~

Image
Tak tumbuh tak melata,
Tak sungguh orang tak kata!

Tak payah cerita banyak jom kita baca testimoni BEST dari customer Shaklee..hehe..

Kredit


"salam...anak ptama dlu ekin amik jamu utk set bsalin,tp xboleh makan lagi sebab anak ekin kene kuning...lepas kuning nye hilang seminggu lepas tu baru ekin blh makan rasa mcm rugi je sbb badan sakit2 masa jaga baby kt hospital,,,mengandung anak kedua,ekin xmau dah amik jamu..so ekin amik vitamin SHAKLEE dari akak jannatul fadilah...ekin stat makan vitamin ni 2jam lepas bersalin...anak kedua ekin pun kene kuning tp ekin still makan vitamin sampai arini...kuningnye lagi lama dari abgnye. alhamdulilah bila makan vitamin ni susu sangat2 meriah so xde masalah nk susu kn dia..kuning pn turun pd hari ke16...bulan puasa haritu pn,susu xda drop..boleh puasa mcm biasa..
lepas makan vitamin ni ekin rasa lebih bertenaga. xde la asik nk tertido je maklomlah letih kan lepas bersalin, menjaga waktu mlm lagi..alhamdulillah..yg penting sembelit xjadi dah mcm ber…

CARA MENGATASI SEMBELIT SELEPAS BERSALIN

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Sembelit lepas bersalin?  Tentu ibu2 kat luar sana pernah mengalaminya kan? Masa saya berpantang anak pertama dulu pun kena sembelit..huhuu..tak mahu dikenang rasanya. Tapi masa anak kedua nie..dah takda lagi sembelit sebab dah kenal Shaklee..hehe..syukur alhamdulillah..
So hari nie nak share info khususnya buat bakal2 ibu yang akan bersalin tak lama lagi dan juga ibu2 yang sedang berpantang. 
Kredit: House Of Vitamins
Sembelit ialah satu keadaan di mana kita sukar untuk membuang air besar atau jarang membuang air besar. Sembelit merupakan satu gejala, bukannya satu penyakit. Bagi orang yang mempunyai kesihatan yang normal, sepatutnya boleh membuang air besar sekurang-kurangnya sekali setiap hari.
Sebab-sebab biasa berlakunya sembelit: • Kurang serat dalam diet. • Kurang aktiviti fizikal terutamanya di kalangan warga tua. • Pengambilan ubat-ubatan (terutamanya herba). • Penyalahgunaan julap. • Kebiasaan menahan untuk membuang air besar. • Kekuranga…

SET PENYUSUAN BAJET : SUSU PEKAT & MERIAH, BAGI RASA KENYANG & BADAN SLIM

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Alhamdulillah, setakat nie perjalanan penyusuan anak saya Firas berjalan dengan sangat lancar. Bersyukur sangat ditemukan dengan produk Shaklee. Memang banyak membantu..bukan saja kuantiti susu, malah kualiti susu tu sendiri.
So hari nie nak share Set Penyusuan Bajet Double Milkbooster. Bagi ibu2 yang mengalami kekangan bajet, set nie sangat sesuai untuk anda. Kalau ibu2 ada bajet lebih bagus ambil set vitamin yang lengkap untuk ibu menyusu ya.. 
Jom saya kongsikan testimoni best ibu menyusu yang consume Set Penyusuan Bajet nie..


Cik Sakinah Tengku Ismail Susu mmg meriah la lps ambil esp + alfalfa...skali pam bleh dpat 12 aun sehari dpat dekat 30 auns jgak la susu pon pkat pastu bdan pon slim skit sbb klau mnim esp tu rasa knyang je....hihihi Yla...kdang2 smpai mlas nak pam..hihi arini sja dh dpat 4 btol sbb kerja mlam td so kna la krap pam...tnjuk kat mber pon depa terkejut sbb bnyak dpat susu

Cuma dua item je tapi memang berbaloi-baloi~
KEBAIKAN PRODUK…

GARA2 ALFALFA: MIS V KETAT & RAHIM CANTIK MACAM ANAK DARA WALAUPUN DAH ANAK 2

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Pergghh..tajuk hari nie gempak tak?hehee..
Istimewa nie nak share dengan anda semua. Bukan je bagus untuk kesihatan dalaman, tambahan ia juga bagus untuk hubungan suami isteri. Tak lain tak bukan hari nie nak share testimoni best Alfalfa. Salah satu item yang HOT juga nie.


Testimoni Alfalfa

Cite psl alfalfa ni masa saya buat ujian pap smears kan kene kangkang depan nurse so dia puji dan kata rahim cantik mcm anak dara...mmg pong muerkakakak sbb suami kata ketat jadi marilah cuba alfalfa ye. FYI saya anak 2 (mau lawan Dila xmo kalah gak).

Kredit

Antara 19 Khasiat Alfalfa:

Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.Melegakan sakit sendi dan belakang. Menghilangkan kelesuan dan tekanan. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint) Memberi kelegaan semasa haid. Merawat arthitis Bagus untuk elergi dan ekzema Merawat asma Mencuci usus bagi membuang toksik  Mencuci buah pinggang dan merawat…