Followers

22 October 2013

SET BERPANTANG PALING HOT!

14:37 3 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Apa khabar semua? Alhamdulillah hari nie dah masuk hari ke 12 saya berpantang. Apa yang menyeronokkan berpantang kali nie..hari-hari berpantang saya ditemani dengan vitamin2 Shaklee! Memang seronok dan mengujakan.

Kalau sebelum nie cuma dengar pengalaman orang lain..alhamdulillah kali nie saya dapat merasai sendiri berpantang dengan vitamin Shaklee. Saya memang tak ambil jamu. Sejujurnya memang berbeza berpantang kali nie. Memang benar pengakuan mereka yang dah mencuba Set Berpantang Shaklee nie sebab saya sendiri pun mengalaminya. Badan rasa cergas, luka memang cepat sembuh berbanding masa melahirkan anak pertama..dan penyusuan juga berjalan lancar. Yang paling senang hati takde sembelit lagi!hehee..rambut pun takde gugur... 

Jom saya kongsikan kepentingan dan keperluan setiap vitamin yang terdapat dalam Set Berpantang Shaklee.



SET C ( SET BERPANTANG)
  • Vitalea with iron formula
  • Vitamin C 500mg sustained release.
  • B complex with Folic Acid
  • Zinc Complex
Kredit

Keperluan dan kepentingan setiap vitamin:

Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc Complex
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

Apakah sebenarnya perbezaan mengamalkan jamu atau vitamin semasa dalam pantang?

Sebenarnya jamu juga dikategorikan sebagai makanan tambahan. Namun badan kita mengambil masa yang lama untuk menguraikan jamu tersebut untuk mendapatkan vitamin dan khasiat yang terdapat di dalamnya ditambah kandungan jamu tidak dapat diketahui dengan lebih lengkap.

Berbeza dengan vitamin. Badan kita sangat mudah mengenali vitamin. Pengambilan vitamin membuatkan badan kita menerima dengan cepat serta pengambilan air yang mencukupi akan menyebabkan penyerapan berlaku dengan sangat baik.

Ibu di dalam pantang di galakkan mendapat makanan yang kaya dengan khasiat folik asid, zat besi, zink dan beberapa vitamin lain supaya cepat pulih dari sakit melahirkan. Selain itu vitamin juga sangat perlu agar ibu itu tidak mudah mendapat meroyan dikala ia berada dalam pantang.

Bagi ibu yang hendak menyusukan bayi dengan susuibu sepenuhnya, disarankan agar ibu itu tidak mengambil apa-apa jamu kerana dikhuatiri ia akan memberi kesan yang tidak elok untuk hati bayi dan mempunyai risiko bayi mendapat sakit demam kuning atau nama popular disebut jaundice.

Pengalaman Kak N semasa dalam tempoh berpantang: 
Saya sendiri tidak mengamalkan apa-apa jamu kerana saya percaya badan saya memerlukan vitamin untuk cepat recover dari sakit pembedahan melahirkan Addin dan Nasa. Alhamdulilah, badan ibu yang cepat recover sesungguhnya memberi impak kepada dunia penyusuan. Ibu yang sihat, cergas, mood yang baik sangat mempengaruhi penghasilan dan kelancaran pengeluaran susuibu disamping ibu itu menyusukan anaknya dengan kerap.

Ibu yang dalam pantang hanya memerlukan multivitamin yang lengkap dengan zat besi kerana zat besi diperlukan untuk pembinaan sel darah merah ditambah ibu banyak kehilangan darah semasa haid dan nifas. B complex dank vitamin C penting dalam membantu si ibu mendapat khasiat secukupnya dan mampu mengawal sebarang bentuk tekanan serta vitamin ini membantu mengelakkan si ibu mendapat risiko meroyan. Manakala zinc sangat perlu untuk aturan 100 jenis enzim dalam tubuh. Ia juga membantu mempercepatkan proses pembaikan luka luar dan dalam. Tidak kurang juga keperluan kalsium sangat dititikberatkan kerana ibu yang menyusu memerlukan tambahan kalsium dari wanita biasa kerana ia akan disalurkan kepada bayi untuk perkembangan dan pembesaran si anak.


Bagi anda yang masih tercari-cari set berpantang yang sesuai, cubalah Set Berpantang Shaklee. Rasai perbezaan berpantang dengan vitamin.

Jika anda mempunyai kekangan kewangan, usah khuatir saya akan bantu untuk sediakan set bajet untuk anda. Anda juga boleh gunakan ID saya untuk membuat pembelian di mana-mana branch Shaklee yang berdekatan.

Jom klik DI SINI untuk melihat testimoni.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

09 October 2013

AJAIB! BERKAT PENGAMBILAN GLA 2 BOTOL SECARA KONSISTEN, CYSTS TIADA & KINI HAMIL

15:49 2 Comments
Assalamualaikum dan selamat petang semua.
Moga semua sentiasa berada dalam keadaan yang sihat sejahtera bersama keluarga.

Alhamdulillah, salah seorang customer kami telah sembuh dari masalah cysts yang dihadapinya. Syukur ke hadrat Ilahi, vitamin Shaklee telah ramai membantu mereka mendapatkan kehidupan yang lebih sihat. Kita hanya berikhtiar, Allah jua yang menyembuhkan.


Testimoni GLA Complex Shaklee

Maa Nuar KimiAmany

As salam, ingin b’kongsi KEGEMBIRAAN member satu opis ni Siti Umira, dia dah 6 tahun berkahwin dan 2 kali keguguran PUNCANYA adalah CYSTS, CYSTS ni dapat di kesan dgn saiz 9.7cm Alhamdulillah selepas 6 bulan CYSTS mengecil dan terus mengecil dan kini CYSTS tu dah tiada ZERO (0), AJAIBKAN Berkat pengambilan 2 botol GLA secara konsistant dan juga mengamalkan DIET KARBOHIDRAT.Sekarang member dah pregnant 5 minggu, Happy sangat-sangat. Marilah kita sama-sama mendoakan agar Member ngn baby sihat dan selamat, tak sabar Abg HAKIMI & Adik AMANY nk tunggu kawan baru ni dijangka pertengahan hujung tahun ni .


GLA Complex amat digalakkan untuk mereka yang sedang berusaha untuk hamil. GLA juga bagus untuk kesuburan dan kesihatan dalaman wanita. 

15 Kelebihan dan Khasiat GLA Complex
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
  • Membantu dalam menangani menopous
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani Ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan Imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolestrol
  • Untuk fungsi saraf


Lebih info tentang GLA Complex klik DI SINI ya.



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

AWET MUDA DENGAN GLA COMPLEX SHAKLEE

08:07 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua.

Hari nie nak share pengamal tegar GLA Complex Shaklee. Makcik nie sebenarnya umurnya dah 52 tahun. Tapi muka cun giler! Nampak macam 20 tahun lebih muda.

Wow! Seronoknya!!
Jadi anda semua tak kan nak nampak tua sebelum usia kan? Apa lagi di tunggu, jom bertindak sekarang! :)




15 Kelebihan dan Khasiat GLA Complex
  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)
  • Membantu dalam menangani menopous
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangani Ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan Imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolestrol
  • Untuk fungsi saraf

Lebih info tentang GLA Complex klik DI SINI ya.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

08 October 2013

PENANGAN ESP: Berat Badan Turun, Makin CUN & Macam Anak Dara Walaupun Anak 1

17:59 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Saya suka nak share pasal ESP nie. Memang ramai gilakan dan sukakan ESP nie. ESP sememangnya HOT SELLER taw!

Jom baca testimoni customer kami yang telah turun berat badan, slim, kulit lebih cerah dan tone lebih sekata. Yang paling best ramai yang ingat beliau masih anak dara walaupun dah kahwin dan anak satu. Wow!! Best kan?



✰✰✰ Kenapa ESP SHAKLEE jadi protein soya pilihan ramai? ✰✰✰

❏ Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

❏ Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

❏ Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

❏ ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

❏ Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda.

❏ Menyediakan 14g protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung.

❏ Kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes.

❏ Satu hidangan ESP bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x ganda telur, dan 12x ganda susu.

❏ Ia rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia dan tidak membebankan buah pinggang.

❏ Setiap hidangan ESP membekalkan 50% daripada Nilai Harian Kalsium untuk menyokong tulang yang kuat.

❏ Mempunyai kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menapous.

❏ Mengekalkan tenaga dalam badan dan menahan rasa lapar kerana ESP membekalkan sumber tenaga berterusan ke dalam salur darah.

❏ Tiada perasa, pewarna tiruan, pemanis, kafein, atau bahan tambahan selainnya.

❏ ESP sesuai untuk vegetarian. 

Kredit

nak KURUS: ESP mengawal selera makan..

nak PUASA: ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari

nak TAMBAH SUSU IBU: ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu

nak CANTIK: ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit

nak SIHAT: ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..

kalau PREGNAN:ESP menguatkan rahim, untuk pembentukan otot baby

NAK PREGNAN: ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga

 
ESP memang BEST kan? Jadi apa tunggu lagi? Belum cuba belum tau... :)

Nak tau lebih lagi apa yang BEST SANGAT pasal ESP nie? Klik DI SINI.

Nak lihat lagi customer Shaklee yang berpuas hati dengan ESP, klik DI SINI.



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
FB: Deanna Aris

06 October 2013

TERBAIK GABUNGAN ESP + VIT E: KULIT SEMAKIN CANTIK, TIADA JERAWAT, PARUT & KULIT BERMINYAK

23:35 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Bagi mereka yang ada masalah kulit seperti jerawat, parut, berminyak dan sebagainya pasti nak buang semua tu jauh2 kan? Masalah macam nie memang akan mengganggu penampilan dan akan buat kita rasa kurang yakin bila berdepan dengan orang.

Jadi hari nie saya nak kongsikan kisah gembira customer Shaklee yang telah berjaya mendapatkan kulit yang cantik, tiada lagi masalah jerawat, parut dan kulit berminyak. Mungkin pengalaman beliau boleh jadi jalan keluar untuk anda..siapa tau kan? Jom baca testimoni beliau!


Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua
Ehh......dia nie lagi??Hari nie saya nak share tentang kecantikan kulit muka pula.Sebelum nie kulit saya memang giler-giler berjerawat,berparut dan berminyak.Anda nampak berbezaannya?? Shaklee.

Wow! Best kan? kan?
Gabungan ESP + Vitamin E sememangnya gabungan TERBAIK untuk kulit yang cantik dan cerah. Atau dengan erti kata lain natural beauty..tak payah make up pun dah nampak cantik. :)

Kenapa ramai yang sukakan ESP?

  • ESP menjadikan kulit muka cantik, halus, gebu dan berseri
  • ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
  • Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak
  • ESP juga membantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
  • Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
  • Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein untuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati


Kelebihan Vitamin E Shaklee

Perbezaan Vitamin E Shaklee :

Dibuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha,beta,gama,delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran!

Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, mememlihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Kelebihan lain :
  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  • Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
  • Anti oksidan.
  • Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
  • Menyelesaikan masalah kelesuan.
  • Mengurangkan risiko parut yang besar.
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Merendahkan risiko katarak.
  • Sesuai utk semua : remaja, ibu menyusu, berpantang, suami isteri dll.
Tambahan Se dan vitamin E boleh meningkatkan kualiti air mani & mempunyai kesan bermanfaat dan perlindungan,terutamanya pada motilitas sperma.
Vitamin E Shaklee nie 2 dalam 1 taw! Boleh makan dan boleh buat masker. Sama macam ESP juga. 2 dalam 1. Serius, tak rugi beli. :)

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
 email: mommyfarisazham@gmail.com 
 SMS: 013-7073943 (Deanna) 
 Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi 
 FB: Deanna Aris

LUBANG PARUT JERAWAT SEMAKIN HILANG HANYA DENGAN VITAMIN E SHAKLEE

13:08 1 Comments
Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu semua.

Yeay! Gembira dengan perkongsian daripada salah seorang customer Shaklee nie. Hampir sebulan beliau amalkan pengambilan Vitamin E, hasilnya lubang parut jerawat di muka beliau semakin berkurangan. Tentunya beliau semakin cantik sekarang dan lebih berkeyakinan.

Vitamin E Shaklee memang TERBAIK!!
Ia bukan saja bagus untuk kulit taw, malah ia juga sebagai antioksidan dan awet muda.
Yang lagi best, Vitamin E Shaklee boleh buat masker juga taw. 2 in 1 gitu.. :)

Nak tau macam mana buat masker dengan vitamin E? Jom klik DI SINI.



KELEBIHAN VITAMIN E SHAKLEE



VITA- E COMPLEX

Perbezaan Vitamin E Shaklee :

Dibuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha,beta,gama,delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran!

Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, mememlihara membran sel-sel, sel darah merah dan tisu-tisu otot. Ianya adalah penyahtoksik semulajadi logam berat seperti raksa, kadmium dan mengukuhkan anti-oksidan dan melindungi retina.

Kelebihan lain :
  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Melindungi paru2 dari pencemaran udara.
  • Meningkatkan kuasa sel-T untuk melawan penyakit.
  • Anti oksidan.
  • Membekalkan oksigen ke sel-sel badan.
  • Mengurangkan risiko Alzheimer (nyanyuk).
  • Mengurangkan risiko keguguran bagi wanita hamil.
  • Menyelesaikan masalah kelesuan.
  • Mengurangkan risiko parut yang besar.
  • Merendahkan kadar kolesterol.
  • Membantu mencegah kanser.
  • Merendahkan risiko katarak.
  • Sesuai utk semua : remaja, ibu menyusu, berpantang, suami isteri dll.

Tambahan Se dan vitamin E boleh meningkatkan kualiti air mani & mmpunyai kesan bermanfaat dan perlindungan,terutamanya pada motilitas sperma.



* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

05 October 2013

Apakah Kaitan Zat Besi Dengan Susu Ibu & Berat Badan Anak Yang Ideal?

15:54 0 Comments
Bagi ibu-ibu menyusu, sudah tentu apa yang di makan oleh ibu si anak akan turut dapat yang sama apabila anak menyusu susu ibu sepenuhnya. Oleh sebab itu, ibu menyusu haruslah mengambil berat jenis-jenis makanan yang harus dielakkan demi kebaikan si anak. Contohnya seperti nenas dan ikan berduri yang tidak digalakkan untuk ibu-ibu yang menyusu.

Multivitamin dengan zat besi amat penting untuk ibu menyusu. Jika kekurangan zat besi, si ibu akan kerap pening dan mudah rasa nak pitam. Dengan sebab itu, pengambilan multvitamin dengan zat besi dan juga B Complex perlu dititik beratkan supaya tekanan darah si ibu stabil dan si anak akan mendapat khasiat daripada vitamin yang si ibu makan.

Bagi ibu yang berhasrat untuk meneruskan penyusuan sehingga 2 tahun, pengambilan zat besi dalam diet seharian perlu diambil berat demi perkembangan dan pertumbuhan si anak. Kebiasaannya selepas 6 bulan, kandungan zat besi dalam susu ibu akan semakin berkurangan dek kerana corak pemakanan si ibu yang tidak seimbang dan tidak mengikut seperti mana dalam piramid makanan. Kekurangan zat besi akan memberi kesan kepada pertumbuhan si anak di mana pertumbuhan anak akan terbantut dan dengan sebab itu juga ramai anak yang mempunyai berat badan yang tidak ideal dengan umur mereka. Berat yang ideal membantu pembesaran dan pertumbuhan otak yang sihat dan cerdas.

Satu-satunya multivitamin yang turut mengandungi zat besi ialah Vitalea Shaklee. Ia juga merupakan salah satu KILLER produk yang diminati ramai! Saya juga sukakannya!! :)



Vita-Lea® Iron Formula
Multivitamin & Multimineral

Multi yang Hebat
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan
Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*
  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*
  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*
  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

Perbezaan Shaklee

Kemajuan Saintifik
  • Disokong oleh tujuh kajian klinikal

Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif
  • Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.

Kualiti yang luar biasa
  • Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan

Vitamin D - Menyokong penyerapan kalsium untuk tulang dan gigi yang sihat*
Beta Karotena - Meningkatkan kesihatan mata, kulit dan sistem imunisasi*
Vitamin E - Menyokong kesihatan sekular dan meningkatkan kesihatan hati, usus dan fungsi imunisasi*
Kalsium - Menyokong kekuatan tulang, pengaliran urat saraf dan otot-otot*
Boron - Membantu dalam metabolisma Vitamin D dan mineral yang terbabit dalam perkembangan tulang*
Magnasium - Menyokong kekuatan tulang, fungsi otot dan membantu dalam mengekalkan tekanan darah normal dan denyutan jantung*
Biotin - Membantu badan menghasilkan tenaga dari protein dan lemak*
Lain-lain - Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, warna dan bahan pengawet


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease. 

Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com  
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

04 October 2013

Ketahui RAHSIA Menambat Hati Suami Dengan Vitamin Shaklee

16:13 0 Comments
* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.




SET F: SET KASIH SAYANG


Credit to Hadha


Kawan-kawan tahu tak bahawa gabungan Alfalfa dan Vitamin E sebenarnya sangat bagus untuk menjadikan anda isteri dan ibu yang hebat?

Kawan-kawan tahu kan bahawa Alfalfa yang kawan-kawan makan untuk tujuan membanyakkan susu tu juga boleh merawat masalah keputihan pada wanita?

Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.


Menarik kan?


Bagaimana pula dengan Vitamin E? Ehem.. ehem..

Vitamin E ni pula selain daripada untuk mencantikkan kulit, antioksidan dan memanaskan badan (bagi yang mengalami lenguh-lenguh sendi ; emak-emak kita ; saya selalu suggest ambik SET D dgn tambahan Ostematrix), Vitamin E juga adalah vitamin yang berkaitan dengan intimacy!

Tak percaya ke? Saya excerp info daripada blog kak arnie (genkimomma.com).
Asparagus :Contains vitamin E to stimulate the production of sex hormones, thus leading to a healthier sex life
So, amacam? Teruja? Vitamin E TIDAK menggangu penyusuan. Saya sendiri pun makan Vitamin E sebab lepas-lepas pantang dulu dok sakit-sakit jari (suka main air dalam pantang kot!). Memang best Vitamin E ni taww.. parut kat badan pun clear aje :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jika anda mengalami masalah kedinginan, jangan biarkan ia terus berlarutan. Kalau boleh biarlah kita kekal bahagia hingga ke akhir hayat..insyaAllah.

Jadi, jom dapatkan vitamin HOT ini hari ini juga! Jangan terlepas peluang untuk mencuba.

Bagi anda yang ingin mencuba dan mempunyai kekawangan kewangan, hubungi saya untuk dapatkan set bajet untuk anda.

Jika anda berdekatan dengan mana-mana branch Shaklee, anda juga boleh menggunakan ID saya untuk membuat pembelian dengan harga istimewa!

Untuk melihat testimoni klik DI SINI.


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 
ID Shaklee: 882804

03 October 2013

Rawat Penyakit Kulit Dengan Sabun Mandi

12:13 0 Comments
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

Hari nie saya nak share tips terutamanya untuk anda yang mempunyai masalah kulit,samada kulit sensitif atau pun kulit kering.

Pada mulanya saya dapat tips nie dari blog Kak N. Alhamdulillah setelah beberapa bulan mencuba, ternyata ia sangat membantu memandangkan saya sendiri ada masalah kulit kering.

Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif mahupun kulit kering, mereka perlu memastikan pengambilan vitamin C dalam diet seharian mencukupi. Selain daripada buah-buahan, vitamin C juga boleh didapati dengan pengambilan supplement vitamin C di mana ianya lebih mudah dalam memastikan badan kita mendapat keperluan vitamin C yang mencukupi.

Selain daripada pemakanan, pemakaian sabun mandi juga harus di ambil perhatian. Pemakaian satu-satu jenis sabun mandi secara berpanjangan akan menjadikan kulit kita lama-kelamaan menjadi kering. Oleh itu, bagi anda yang mmpunyai masalah yang sama seperti saya perlulah memakai sabun mandi yang berbeza setiap kali ke bilik mandi. Contohnya jika pagi saya menggunakan sabun A, bila tengah hari saya akan menggunakan sabun B pula. Bila petang pula saya akan menggunakan sabun C. Yang pastinya, saya akan menggunakan sabun yang berbeza setiap kali ke bilik air. 



Alhamdulillah, setelah beberapa bulan mengamalkan tips nie kulit saya semakin pulih dan tidak terlalu kering seperti sebelumnya. Hakikatnya, apa jua yang kita amalkan haruslah konsisten dan juga istiqamah untuk mendapatkan hasil yang diingini. 

Selamat mencuba!


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

02 October 2013

Menjadikan Diri ' Magnet Rezeki '

18:35 0 Comments
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.
Wahhh..lamanyaaa blog nie tak ber update..huhu.. Harap semuanya berada dalam keadaan yang sihat sejahtera dan berbahagia di samping keluarga.

Hari nie saya nak kongsikan tentang Magnet Rezeki untuk menarik lebih banyak rezeki. Setiap daripada kita pasti nak jadi kaya raya kan? Nak ada duit banyak.. kete mewah.. rumah besar... kan?


Antara 7 sebab kenapa kita perlu Berjaya dan Kaya yang ingin saya kongsikan:

1. Bila Ibubapa anda masih belum MAMPU menunaikan Rukun Islam ke-5 iaitu Menunaikan Haji, siapakah yang akan membantu menunaikan hajat & impian mereka?

Tergamakkah kita berkata,"aku pun tak ade duit"

2. Bila Ibubapa anda perlukan duit untuk meneruskan sisa2 kehidupan mereka, untuk makan sesuap nasi, seteguk air, siapa yang akan menanggung mereka?

Tergamakkah kita berkata,"aku pun tak cukup makan."

3. Bila Ibubapa anda sakit, siapa yang akan uruskan bil2 klinik, hospital & kos perubatan mereka? Adakah kita hanya perlu pejamkan mata dan pekakkan telinga? Mereka tidak pernah meminta2 dari kita kerana mereka sangat memahami keadaan kita tetapi kita memahami kah keadaan mereka.

Tergamakkah kita berkata,"aku ada banyak hutang nak kena bayar bulan ni."

4. Bila Ibubapa anda bersedih kesunyian, tiada anak2 datang menjenguk...siapa yang akan pulang menjenguk mereka sedangkan anda asyik sibuk memberi alasan "SIBUK". Kesunyian ibubapa kita dapatkah kita rasai? Mereka hanya perlukan kita beberapa ketika sahaja sebab mereka sudah merasai tak lama lagi mereka akan berhijrah ke alam kubur yang jauh lebih sunyi.

Tergamakkah kita berkata,"aku bukan tak nak balik tapi tak dapat cuti."

5. Bila Ibubapa anda ditaqdirkan meninggal dunia, siapakah yang berada disisinya dan menguruskan jenazahnya? Perhatikan wajah ibu/bapa kita buat kali terakhir sebelum kain kapan menutup wajah mereka adakah wajahnya berada dalam keceriaan atau kesedihan.

Tergamakkah kita berkata,"aku bukan tak nak balik tengok mak/bapak aku masa dia sakit tempohari tapi masa tu aku tengah sibuk sangat."

6. Bila Ibubapa anda sudah tidak mampu menguruskan diri mereka akibat keuzuran, mampukah anda uruskan? Ibubapa kita tidak pernah mengeluh ketika mereka membesarkan kita. Mereka akan lakukan yang terbaik untuk memastikan kita mendapat yang terbaik. Biarpun mereka terpaksa berkorban, bertungkus-lumus, bergolok-bergadai tetapi bila tiba giliran kita dapatkah kita lakukan apa yang seharusnya kita lakukan demi SEORANG ibu/ayah? Benarlah, ibu/bapa boleh menjaga 10 orang anak tetapi 10 orang anak belum pasti boleh menjaga seorang ibu/ayah.

Tergamakkah kita berkata,"aku sibuk, biarlah adik-beradik aku yang lain uruskan."

7. Bila Ibubapa anda meminta duit untuk membeli sesuatu yang mereka hajatkan, bolehkah anda berikan tanpa sebarang alasan?Ketahuilah....walau apapun kita lakukan untuk ibubapa kita, kita masih belum mampu membalas jasa mereka kerana setitik air susu ibu...setitik keringat ayah....apakah nilainya pada kita?Lupakah kita bagaimana ibubapa kita membesarkan kita? Boleh kita bayangkan bersama2?....Sedarlah saudara/saudari berkhidmatlah untuk kedua ibubapa kita sementara mereka masih hidup....sedarlah berapa hari lagi kita dapat melihat dan bersama ibubapa kita kerana pengorbanan mereka sangat sangat besar pada kita...

Buktikan!!! Biarpun 100 orang, 1,000 orang, 10,000 orang nak tengok kita gagal TETAPI ada 2 ORANG YANG BENAR2 NAK TENGOK KITA BERJAYA IAITU IBUBAPA KITA. Tunjukkanlah kejayaan sebelum mereka menghembuskan nafas dan menutup mata. Buktikan pada mereka bahawa zuriat yang mereka lahirkan ini adalah zuriat yang sangat HEBAT!
MAKA MARILAH KITA MENILAI DIRI SENDIRI....


Kredit: Dato' Prof. Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar


Jadi sekarang, macam mana caranya kita nak menjadikan diri kita Magnet Rezeki?



Tahukah kita dalam berusaha secara fizikal kita juga perlu usaha menjadi magnet rezeki?



Magnet rezeki? Ia pastinya menjadi tanda tanya mereka yang baru berjinak-jinak dengan dunia bisnes. Sebab jika makan gaji, memang dah pasti duit masuk setiap bulan.

Berbeza dengan mereka yang berusaha berniaga, mencari sesuap nasi dengan usaha berniaga.

Kata guru saya, bila berniaga usahalah menjadi magnet rezeki.

Bagaimana nak menjadi magnet rezeki?

Dekati CEO bisnes iaitu ALLAH s.w.t. Dia yang Maha Kaya dan Maha Pemberi.

Beberapa hukum langit perlu dipatuhi disamping mempunyai sifat hunudzon iaitu bersangka baik pada ALLAH.

Antara yang disarankanlah ialah

#2 bersedekah

#1 buat baik pada ibu bapa.

--------------------------------------------------------------------------

Saya yakin semua orang mampu buat sedekah malah sanggup berikat perut untuk menunjukkan dia seorang pemurah dengan belanja kawan makan dan sebagainya. Namun kita kena faham, sedekah utama adalah pada yang layak menerima sedekah iaitu 7 asnaf yang dinyatakan dalam Al Quran.

Saya yakin semua orang berusaha menjadi anak yang baik, yang mematuhi dan menghormati ibu bapa namun hanya segelintir yang berusaha memberi atau menyampaikan hajat orang tuanya. Ada antara kita yang beri duit belanja bila ada lebihan...walau hakikatnya takkan miskin atau susah bila selepas memberi duit berbaki RM300. Sesungguhnya ALLAH jua yang menjaga segala pintu rezeki.

Sesungguhnya ALLAH mempunyai perbendaharaan yang sangat hebat dan tidak terjangkau oleh akal.
Namun sayangnya hanya segelintir yang yakin dengan perkara ini.

Maka apa kata kita usaha menjadi magnet rezeki dengan mengamalkan perkara-perkara berikut :



  • Menjaga solat wajib dengan baik.
  • Usaha menggembirakan ibu dan ayah dan menjaga kebajikan mereka.
  • Solat sunat [ Dhuha dan Tahajud]
  • Istighfar
  • Zikrullah 
  • Selawat ke atas nabi
  • Sedekah
  • Bersangka baik dengan ALLAH setiap masa.

Amalan2 ini perlu dilakukan dengan istiqamah dan tidak boleh hari ini usaha , esok dah tinggal. Ia ibarat simpanan. 

Semoga kita sama-sama usaha menjadi magnet rezeki :) dan moga rezeki yang kita perolehi diberkati.

Ya Allah, berkatilah semua guru-guruku. Kasihilah mereka dan rahmatilah mereka. Sesungguhnya dengan izinMu atas ilmu yang mereka turunkan, kami berada di sini pada hari ini.
Terima kasih ya Allah kerana memilih kami untuk menerima ilmuMu dikalangan hamba-hambaMu.





Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah: 
email: mommyfarisazham@gmail.com 
SMS: 013-7073943 (Deanna) 

Vitamin Cinta

Vitamin Cinta

Vitamin HOT untuk Wanita

Vitamin HOT untuk Wanita