Posts

Showing posts from October, 2013

SET BERPANTANG PALING HOT!

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Apa khabar semua? Alhamdulillah hari nie dah masuk hari ke 12 saya berpantang. Apa yang menyeronokkan berpantang kali nie..hari-hari berpantang saya ditemani dengan vitamin2 Shaklee! Memang seronok dan mengujakan.
Kalau sebelum nie cuma dengar pengalaman orang lain..alhamdulillah kali nie saya dapat merasai sendiri berpantang dengan vitamin Shaklee. Saya memang tak ambil jamu. Sejujurnya memang berbeza berpantang kali nie. Memang benar pengakuan mereka yang dah mencuba Set Berpantang Shaklee nie sebab saya sendiri pun mengalaminya. Badan rasa cergas, luka memang cepat sembuh berbanding masa melahirkan anak pertama..dan penyusuan juga berjalan lancar. Yang paling senang hati takde sembelit lagi!hehee..rambut pun takde gugur... 
Jom saya kongsikan kepentingan dan keperluan setiap vitamin yang terdapat dalam Set Berpantang Shaklee.


SET C ( SET BERPANTANG) Vitalea with iron formulaVitamin C 500mg sustained release.B complex with Folic AcidZinc ComplexKred…

AJAIB! BERKAT PENGAMBILAN GLA 2 BOTOL SECARA KONSISTEN, CYSTS TIADA & KINI HAMIL

Image
Assalamualaikum dan selamat petang semua. Moga semua sentiasa berada dalam keadaan yang sihat sejahtera bersama keluarga.
Alhamdulillah, salah seorang customer kami telah sembuh dari masalah cysts yang dihadapinya. Syukur ke hadrat Ilahi, vitamin Shaklee telah ramai membantu mereka mendapatkan kehidupan yang lebih sihat. Kita hanya berikhtiar, Allah jua yang menyembuhkan.

Testimoni GLA Complex Shaklee
Maa Nuar KimiAmany
As salam, ingin b’kongsi KEGEMBIRAAN member satu opis ni Siti Umira, dia dah 6 tahun berkahwin dan 2 kali keguguran PUNCANYA adalah CYSTS, CYSTS ni dapat di kesan dgn saiz 9.7cm Alhamdulillah selepas 6 bulan CYSTS mengecil dan terus mengecil dan kini CYSTS tu dah tiada ZERO (0), AJAIBKAN Berkat pengambilan 2 botol GLA secara konsistant dan juga mengamalkan DIET KARBOHIDRAT.Sekarang member dah pregnant 5 minggu, Happy sangat-sangat. Marilah kita sama-sama mendoakan agar Member ngn baby sihat dan selamat, tak sabar Abg HAKIMI & Adik AMANY nk tunggu kawan baru ni dijangka …

AWET MUDA DENGAN GLA COMPLEX SHAKLEE

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera buat semua.
Hari nie nak share pengamal tegar GLA Complex Shaklee. Makcik nie sebenarnya umurnya dah 52 tahun. Tapi muka cun giler! Nampak macam 20 tahun lebih muda.
Wow! Seronoknya!! Jadi anda semua tak kan nak nampak tua sebelum usia kan? Apa lagi di tunggu, jom bertindak sekarang! :)



15 Kelebihan dan Khasiat GLA Complex Membantu mengawal dan mengatur kitaran haidMembantu meningkatkan kesuburanMelegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)Membantu dalam menangani menopousMenguatkan kuku dan rambutMenjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seriMembantu menangani EkzemaMelegakan simptom akibat artritis reumatoidMengandungi Vitamin E untuk menguatkan dinding arteriMenguatkan Imuniti tubuhMemperlahankan proses penuaanMengurangkan blood-cot yang boleh menyebabkan serangan jantungMengawal kencing manis dan darah tinggiMengawal kolestrolUntuk fungsi saraf
Lebih info tentang GLA Complex klik DI SINI ya.

* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administ…

PENANGAN ESP: Berat Badan Turun, Makin CUN & Macam Anak Dara Walaupun Anak 1

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.
Saya suka nak share pasal ESP nie. Memang ramai gilakan dan sukakan ESP nie. ESP sememangnya HOT SELLER taw!

Jom baca testimoni customer kami yang telah turun berat badan, slim, kulit lebih cerah dan tone lebih sekata. Yang paling best ramai yang ingat beliau masih anak dara walaupun dah kahwin dan anak satu. Wow!! Best kan?


✰✰✰ Kenapa ESP SHAKLEE jadi protein soya pilihan ramai? ✰✰✰

❏ Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.

❏ Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

❏ Setiap 850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

❏ ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

TERBAIK GABUNGAN ESP + VIT E: KULIT SEMAKIN CANTIK, TIADA JERAWAT, PARUT & KULIT BERMINYAK

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.
Bagi mereka yang ada masalah kulit seperti jerawat, parut, berminyak dan sebagainya pasti nak buang semua tu jauh2 kan? Masalah macam nie memang akan mengganggu penampilan dan akan buat kita rasa kurang yakin bila berdepan dengan orang.
Jadi hari nie saya nak kongsikan kisah gembira customer Shaklee yang telah berjaya mendapatkan kulit yang cantik, tiada lagi masalah jerawat, parut dan kulit berminyak. Mungkin pengalaman beliau boleh jadi jalan keluar untuk anda..siapa tau kan? Jom baca testimoni beliau!

Nurul Nadiah Mohd Ghazali Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua
Ehh......dia nie lagi??Hari nie saya nak share tentang kecantikan kulit muka pula.Sebelum nie kulit saya memang giler-giler berjerawat,berparut dan berminyak.Anda nampak berbezaannya?? Shaklee.
Wow! Best kan? kan? Gabungan ESP + Vitamin E sememangnya gabungan TERBAIK untuk kulit yang cantik dan cerah. Atau dengan erti kata lain natural beauty..tak payah make up pun dah nampak cantik.…

LUBANG PARUT JERAWAT SEMAKIN HILANG HANYA DENGAN VITAMIN E SHAKLEE

Image
Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu semua.
Yeay! Gembira dengan perkongsian daripada salah seorang customer Shaklee nie. Hampir sebulan beliau amalkan pengambilan Vitamin E, hasilnya lubang parut jerawat di muka beliau semakin berkurangan. Tentunya beliau semakin cantik sekarang dan lebih berkeyakinan.
Vitamin E Shaklee memang TERBAIK!! Ia bukan saja bagus untuk kulit taw, malah ia juga sebagai antioksidan dan awet muda. Yang lagi best, Vitamin E Shaklee boleh buat masker juga taw. 2 in 1 gitu.. :)
Nak tau macam mana buat masker dengan vitamin E? Jom klik DI SINI.



KELEBIHAN VITAMIN E SHAKLEE
Kredit

VITA- E COMPLEX
Perbezaan Vitamin E Shaklee :
Dibuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum, yang kaya dengan vitamin E, diekstrak d-alpha tocopherol yang aktif secara fisiologi dan digabung dengan 8 jenis vitamin E (alpha,beta,gama,delta). Ianya adalah vitamin E yang paling lengkap dipasaran!
Mengandungi 10mg selenium semulajadi yang membantu tubuh kita menyerap vitamin E, memem…

Apakah Kaitan Zat Besi Dengan Susu Ibu & Berat Badan Anak Yang Ideal?

Image
Bagi ibu-ibu menyusu, sudah tentu apa yang di makan oleh ibu si anak akan turut dapat yang sama apabila anak menyusu susu ibu sepenuhnya. Oleh sebab itu, ibu menyusu haruslah mengambil berat jenis-jenis makanan yang harus dielakkan demi kebaikan si anak. Contohnya seperti nenas dan ikan berduri yang tidak digalakkan untuk ibu-ibu yang menyusu.
Multivitamin dengan zat besi amat penting untuk ibu menyusu. Jika kekurangan zat besi, si ibu akan kerap pening dan mudah rasa nak pitam. Dengan sebab itu, pengambilan multvitamin dengan zat besi dan juga B Complex perlu dititik beratkan supaya tekanan darah si ibu stabil dan si anak akan mendapat khasiat daripada vitamin yang si ibu makan.
Bagi ibu yang berhasrat untuk meneruskan penyusuan sehingga 2 tahun, pengambilan zat besi dalam diet seharian perlu diambil berat demi perkembangan dan pertumbuhan si anak. Kebiasaannya selepas 6 bulan, kandungan zat besi dalam susu ibu akan semakin berkurangan dek kerana corak pemakanan si ibu yang tidak seimb…

Ketahui RAHSIA Menambat Hati Suami Dengan Vitamin Shaklee

Image
* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or preventary disease.



SET F: SET KASIH SAYANG

Credit to Hadha

Kawan-kawan tahu tak bahawagabungan Alfalfa dan Vitamin E sebenarnya sangat bagus untuk menjadikan anda isteri dan ibu yang hebat?
Kawan-kawan tahu kan bahawa Alfalfa yang kawan-kawan makan untuk tujuan membanyakkan susu tu juga boleh merawat masalah keputihan pada wanita?
Alfalfa ni mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam “hubungan” suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.

Menarik kan?

Bagaimana pula dengan Vitamin E? Ehem.. ehem..
Vitamin E ni pula selain daripada untuk mencantikkan kulit, antioksidan dan memanaskan badan (bagi yang mengalami lenguh-lenguh sendi ; emak-emak kita ; saya selalu suggest ambik SET D dgn tambahan Ostematrix), Vitamin E juga adalah v…

Rawat Penyakit Kulit Dengan Sabun Mandi

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.
Hari nie saya nak share tips terutamanya untuk anda yang mempunyai masalah kulit,samada kulit sensitif atau pun kulit kering.
Pada mulanya saya dapat tips nie dari blog Kak N. Alhamdulillah setelah beberapa bulan mencuba, ternyata ia sangat membantu memandangkan saya sendiri ada masalah kulit kering.
Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif mahupun kulit kering, mereka perlu memastikan pengambilan vitamin C dalam diet seharian mencukupi. Selain daripada buah-buahan, vitamin C juga boleh didapati dengan pengambilan supplement vitamin C di mana ianya lebih mudah dalam memastikan badan kita mendapat keperluan vitamin C yang mencukupi.
Selain daripada pemakanan, pemakaian sabun mandi juga harus di ambil perhatian. Pemakaian satu-satu jenis sabun mandi secara berpanjangan akan menjadikan kulit kita lama-kelamaan menjadi kering. Oleh itu, bagi anda yang mmpunyai masalah yang sama seperti saya perlulah memakai sabun mandi yang berbeza setiap …

Menjadikan Diri ' Magnet Rezeki '

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Wahhh..lamanyaaa blog nie tak ber update..huhu.. Harap semuanya berada dalam keadaan yang sihat sejahtera dan berbahagia di samping keluarga.
Hari nie saya nak kongsikan tentang Magnet Rezeki untuk menarik lebih banyak rezeki. Setiap daripada kita pasti nak jadi kaya raya kan? Nak ada duit banyak.. kete mewah.. rumah besar... kan?

Antara 7 sebab kenapa kita perlu Berjaya dan Kaya yang ingin saya kongsikan:
1. Bila Ibubapa anda masih belum MAMPU menunaikan Rukun Islam ke-5 iaitu Menunaikan Haji, siapakah yang akan membantu menunaikan hajat & impian mereka?
Tergamakkah kita berkata,"aku pun tak ade duit"
2. Bila Ibubapa anda perlukan duit untuk meneruskan sisa2 kehidupan mereka, untuk makan sesuap nasi, seteguk air, siapa yang akan menanggung mereka?
Tergamakkah kita berkata,"aku pun tak cukup makan."
3. Bila Ibubapa anda sakit, siapa yang akan uruskan bil2 klinik, hospital & kos perubatan mereka? Adakah kita hanya perl…