Posts

Showing posts from June, 2013

Tips Untuk KEBAHAGIAAN Anak

Image
Alhamdulillah, hari nie saya terjumpa ilmu yang ingin saya kongsikan terutama buat insan yang bergelar seorang ibu. Pada yang masih bujang tu, boleh la buat masa dah ada anak nanti ya. :) 
Terima kasih kepada sharingiscaring-fiza.blogspot.com atas perkongsian yang sangat bermanfaat ini.

♥ Tips Untuk Kebahagiaan Anak ♥
Jom amalkan 10 tip dibawah ini bermula dari hari ini juga.

Sebenarnya diuji dalam nikmat ini amat memerlukan pertolongan Allah. Takut pula timbul sifat sombong, bangga diri, rasa hebat dan lain2. Hanya padaNya kita berserah setelah berdoa dan berusaha. Beberapa tip yang boleh kongsi bersama.
1. Kalau tiba-tiba teringatkan anak kirimkan bacaan Al Fatihah. Sampai ke ayat "iyyakanakbudu waiyyakanastain" - yang ertinya "Hanya kepada Mu kami sembah dan hanya padaMU pohon pertolongan..", mintalah apa-apa hajat masa itu yang ada hubung kait dengan anak yang Kita ingat tu, habiskan bacaan surah Al Fatihah doakan semuga anak kita diberi kefahaman yang sebenarny…

Morning Sickness Magic - Bantu Atasi Alahan Semasa Hamil

Image
Jika anda sedang hamil dan mengalami masalah alahan yang teruk, cubalah set kami, InsyaAllah anda akan terasa perbezaannya! Apa ada dalam set ni?

1) B Complex
❤ Mengandungi B6 yang terkenal sebagai 'Morning Sickness Magic'
❤ Mengandungi 8 kumpulan vitamin B termasuk asid folic dan B12 yang membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah
❤ Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural

2) Ostematrix
❤ Merupakan kalsium terbaik di pasaran yang mengandungi Vitamin D yang mampu mengurangkan rasa loya
❤ Kalsium juga mampu mengurangkan keasidan dalam perut ibu dan seterusnya membantu mengurangkan rasa loya tersebut
❤ Bonus! Kalsium Shaklee mampu melawaskan sembelit, mengurangkan kebas-kebas kaki mahupun sakit pinggan ibu hamil

3) Vitalea
❤ Multivitamin terbaik dengan kandungan zat besi
❤ Memberi tenaga pada ibu, supaya ibu kekal bertenaga sepanjang hari
❤ Jika anda mengalami masalah Hb rendah, vitalea boleh membantu4) Vitamin C
❤ Membant…

PENANGAN SET 3M: Anak menyusu sampai tercungap-cungap & tidur dengan nyenyak

Image
Salam, nak kongsi sikit pengalaman menggunakan 3M, sekarang dah masuk 3 minggu menggunakannya, hari pertama minum ESP terasa semua urat2 kat 'kilang susu' berdenyut2, terasa seperti susu nak keluar sangat2. Waktu malam anak menyusu sampai tercungap2 sbb terlalu banyk susu agaknya n akhirnya bby tidur dengan nyenyak. pagi2 bangun terasa beratnya, n terus pam susu, selalu kalau pam dapat 3oz je, tp kali nie penuh satu botol 5oz. seronoknya tgk botol tu penuh. Alhamdulillah rezeki kat anak. sekarang rasanya kilang susu tak pernah kosong, sentiasa penuh je, boleh pam bila2 masa sahaja.
Begitulah pengalaman customer kami yang menggunakan Set 3M yang baru masuk 3 minggu.
Alhamdulillah, set penyusuan 3M telah berjaya membantu beliau dalam memenuhi keperluan anaknya dan juga membantu beliau mencipta kejayaan dalam penyusuan.
Bukan mudah sebenarnya untuk menjayakan penyusuan, banyak cabaran dan dugaan yang harus ditempuhi oleh si ibu. Kejayaan penyusuan antaranya adalah bergantung kepada…

Rintihan Hamba~

Image
Kadangkala ada suatu MASALAH yang Allah takdir dalam hidup ini bukan untuk diselesaikan, tetapi untuk kita 'hidup bersamanya'.  Itulah saluran kita merintih dan berdoa kepadaNya....sentiasa!
~ Ustaz Pahrol Mohamad Juoi


Salam sayang, 
Deanna Aris

PENGAKUAN SEBENAR: Keberkesanan Yang Cukup Positif Mengamalkan Set Berpantang & Suami Bertambah Sayang

Image
Pengakuan sebenar customer kami yang pada mulanya mengamalkan Set Berpantang Shaklee. Dek kerana jatuh cinta dengan Set Berpantang Shaklee, sehingga kini beliau masih mengamalkan vitamin Shaklee dengan mengamalkan Set Ibu Menyusu dan juga Set Slimming Shaklee.
Dan yang paling best, beliau akui suami semakin sayang dengan beliau.
Jom ikuti pengakuan sebenar beliau. Salam rakan2 gbs.saya nak share testimonial saya sewaktu makan set berpantang....

Saya mKn set berpantang nie waktu tu saya berpantang untuk anak kedua saya yang lahir 25 september 2012. Setelah saya makan set berpantang, saya memang nampak keberkesanan yang cukup positif sewaktu berpantang sehingga mak sendiri bgtau time pantang....'mak xsempat nak buat reneh ubat kampung, muka pucat makan dulu vitamin shaklee tu.....' bila dah mkn, cepat je vitamin tu nampak kesan, mak tegur pulak 'nampak merah muka baru lah xnampak pucat sangat muka......' dari situ lah saya sedar betapa bagus nya makanan tambahan ini…

Menu Sahur Istimewa Untuk Kita Semua

Image
Diam tak diam hari nie dah pun 16 Syaaban kan? InsyaAllah, dalam masa kurang dari 2 minggu kita bakal menyambut bulan Ramadhan Al-Mubarak. Moga Allah panjangkan usia kita bertemu dengan bulan Ramadhan tak lama lagi.
Nak tak kalau saya kongsikan 1 menu istimewa untuk anda bersahur semasa berpuasa di bulan Ramadhan nanti?

Sebelum tu apa kata kita lihat dulu testimoni bagi mereka yang telah mencuba menu sahur istimewa nie.. :)



Testimoni: Berkat pengambilan Performance Drink (PD) terasa cergas & tak terasa sangat dahaga
Testimoni: Perfromace Drink & ESP - tak rasa letih & kurang dahaga
Testimoni: Hanya bersahur dengan ESP + Performance Drink - rasa segar & hasil pumping masih maintain
Testimoni: ESP + Performance + Meal Shakes - tak penat & tak lapar

Seronok kan baca pengalaman mereka? Bak kata orang belum cuba belum tau. Dah cuba baru tau!hehhe..

Apa sebenarnya menu istimewa nie?


Ya, Set Tripple Gem istimewa untuk kita semua sempena bulan puasa nie.
Sangat sesuai untuk:
1. me…

Berjaya HAMIL setelah 10 tahun menanti!

Image
Saat manis bergelar ibu dan ayah memang saat paling dinanti oleh setiap pasangan yang telah mendirikan rumah tangga. Tentunya dengan kehadiran cahaya mata akan menambah seri lagi kehidupan berumah tangga. Namun, tak semua pasangan dikurniakan rezeki secepat seperti pasangan lain. Ada yang terpaksa menanti bertahun-tahun untuk menimang cahaya mata.
Apa pun, usaha yang tak mengenal erti jemu dan putus asa haruslah ada pada setiap pasangan. Jadi hari nie saya nak kongsikan kegembiraan customer kami yang telah berjaya hamil setelah 10 tahun menanti!

Testimoni: Berjaya HAMIL setelah 10 tahun menanti

Alhamdulillah, ramai customer kami yang telah mencuba Set Kesuburan Shaklee telah berjaya hamil atas izin Allah. Ini hanyalah sebahagian daripada usaha. Selebihnya atas kehendak dan izin dari Allah jua. Bagi anda yang masih mencuba untuk hamil, boleh la mencuba Set Kesuburan Shaklee. Mana tau hamil kan? Apa pun rezeki dari Allah juga.

Fungsi Set Kesuburan Shaklee
GLA Complex Diamalkan oleh wanita, t…

Anda Hamil Tetapi Mempunyai Masalah HB Rendah?

Image
Masalah HB (hemoglobin) rendah atau pun anemia memang biasa terjadi kepada ibu mengandung. Masa saya mengandungkan Faris pun kerap alami HB rendah walaupun dah makan vitamin yang klinik beri. Tapi alhamdulillah bila mengandung kali kedua nie dah kenal Shaklee saya amalkan Vitalea. Paling cantik HB yang saya catat dalam buku merah 14.3.
Jika anda juga sedang hamil seperti saya, anda juga boleh mencuba Vitalea Shaklee yang lengkap dengan zat besi untuk mengatasi masalah HB rendah. 

Vitalea Shaklee lengkap dengan zat besi. zat besi memainkan peranan penting dalam pengangkutan oksigen daripada paru-paru ke tisu.zat besi akan bergabung dengan oksigen dalam paru-paru dan melepaskan oksigen dalam tisu-tisu yang memerlukanzat besi amat diperlukan dalam pembuatan hemoglobinKredit


Jadi, amatlah penting bagi ibu-ibu yang mengandung memastikan mereka mengambil keperluan makanan yang mengandungi zat besi yang secukupnya.
Jangan pandah remeh tau jika anda mempunyai masalah HB rendah semasa hamil. Kesanny…

Sarapan Berkhasiat untuk Otak Cerdas dan Ligat

Image
Menurut Pertubuhan Pemakanan Amerika, lebih daripada 40% kanak-kanak perempuan dan 32% kanak-kanak lelaki tidak bersarapan secara teratur pada waktu pagi. Kebanyakan ibu bapa berasa pelik mengapa anak mereka sukar mengambil sarapan pagi sebaliknya mengambil makanan ringan menjelang tengah hari. Puncanya adalah kerana kanak-kanak yang tidak mengambil sarapan pagi tidak mendapat nutrisi dan tenaga yang diperlukan tubuh untuk mereka menumpukan pembelajaran di sekolah.
Pencapaian Persekolahan
Kajian bagi kolerasi di antara sarapan pagi dan pencapaian di sekolah menunjukkan kanak-kanak yang sarapan pagi sebelum ke sekolah mendapat keputusan yang lebih baik di dalam mata pelajaran matematik dan cepat membaca serta mempunyai daya tumpuan lebih lama dan bersikap lebih sopan.
Bagaimanakah pengambilan sarapan pagi memberi kesan kepada pencapaian kanak-kanak di sekolah secara menyeluruh? memberikan tenaga yang diperlukan untuk memulakan hari persekolahanmenghilangkan simptom rasa lapar seperti sakit…

Ekzema sejak lahir, kini berkurangan dengan Meal Shakes

Image
Selamat petang buat semua pembaca blog saya. Cuaca sekarang tengah jerebu kan? Saya harap semua dapat jaga kesihatan dengan lebih baik terutamanya dalam keadaan cuaca yang kurang baik macam sekarang.
Ok lah, hari nie saya nak share tentang Meal Shakes sempena promosi Meal Shakes yang masih lagi tengah hangat berlangsung sekarang nie. Sebelum nie kita selalu dengar Meal Shakes telah banyak membantu ibu-ibu dalam menyelesaikan masalah anak tiada selera makan, kerap demam dan selesema dan juga masalah sembelit. 
Hari nie plak saya nak share pengalaman customer kami yang anaknya menghidap ekzema sejak lahir. Beliau telah pergi macam2 klinik pakar untuk merawat penyakit anaknya, namun penyakitnya tidak menampakkan apa2 perubahan. Sekarang anaknya dah pun berusia 6 tahun. 
Namun, setelah 2 minggu beliau berikan anaknya Meal Shakes..alhamdulillah nampak ada perubahan yang positif.

Testimoni: Ekzema berkurangan setelah 2 minggu amalkan Meal Shakes

Apa itu ekzema?
Ekzema ialah keadaan kulit yang ke…

Shaklee Tawar Peluang Pendapatan Lumayan

Image
Artikel Utusan..Shaklee tawar peluang pendapatan lumayan. Menarik kan? Jom baca..

PETALING JAYA 7 Jun - Pengeluar produk kesihatan, penjagaan diri dan rumah, Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia) merancang menawarkan lebih peluang perniagaan kepada masyarakat khususnya golongan ibu muda bagi meningkatkan taraf hidup dan ekonomi mereka.
Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson (gambar) berkata, rancangan tersebut didorong oleh pencapaian cawangan syarikat itu di Malaysia yang telah mencatat prestasi amat menggalakkan sejak mula beroperasi pada 1995.
Katanya, pasaran produk kesihatan menjanjikan potensi yang besar memandangkan tahap kesedaran rakyat negara ini dalam peringkat yang amat memberangsangkan.
"Bagi tempoh tiga tahun kebelakangan ini, penyertaan masyarakat khususnya golongan ibu muda dalam perniagaan syarikat semakin menunjukkan peningkatan.
"Kami lihat ramai ibu muda suka melibatkan perniagaan sedemikian kerana ia mudah, dapat bekerja da…

MUTIARA KATA BUAT MU~

Image
Salam Jumaat buat semua pembaca blog saya ♥

Kredit: https://www.facebook.com/maznahhamid

MUTIARA KATA BUAT MU
Orang yang paling berani bukanlah orang yang berani mati tetapi orang yang berani hidup..!
Kalau saya ditanya bilakah kita dikatakan sudah berjaya dalam hidup? Saya akan menjawab "Saya berjaya dalam hidup apabila semua cabaran dan dugaan dalam hidup ini telah berjaya saya harungi."

Jika engkau ingin mengubah darjat duniamu, engkau perlu mengubahnya dengan usaha. Tetapi jika engkau ingin mengubah darjat akhiratmu, engkau perlu mengubahnya dengan IMAN.

Kadang-kadang hatimu tersalah menduga ujianNYA sehingga menganggap DIA tidak mempedulikanmu. Ketahuilah, DIA mendengar jelas setiap bait-bait doamu dan percayalah bahawa DIA tidak menganiayaimu tetapi DIA sedang mengujimu.

Tiada satu kejahatan pun yang dapat dinilai sebagai baik, meskipun melakukan kejahatan itu dikatakan bertujuan baik. Ingatlah, sejahat-jahat manusia ialah mereka yang suka mencari kesalahan d…