Posts

Showing posts from May, 2013

Seronoknyaaaa..dapat pergi Dubai Umrah PERCUMA!!

Image
Cuba teka nie hotel apa? Kami ditempatkan di hotel yang tertinggi di dunia iaitu Hotel Marriot Marquis dan bilik kami di tingkat 60 dengan pemandangan yang sangat cantik. MasyaALLAH!!
Itulah sebahagian pengalaman Kak N sekeluarga yang dapat menunaikan umrah awal Mei 2012 yang ditaja sepenuhnya dengan Shaklee.
Wahhhh..seronok dan bahagia kan? kan? Ini semua hasil usaha yang Kak N dapat hasil biz Shaklee. 
Ingat tak entry saya yang lepas tentang peluang yang Shaklee tawarkan? Selain percutian yang ditanggung sepenuhnya oleh Shaklee samada dalam negara mahupun luar negara, Shaklee juga menawarkan ganjaran tunai dan juga program kereta.

Boleh baca selanjutnya di sini:
http://duniavitaminsemulajadi.blogspot.com/2013/04/kerja-tak-setaraf-dengan-kelayakan.html

Sejujurnya, saya juga mencabar diri saya untuk dapat umrah percuma melalui peluang yang Shaklee tawarkan. Siapa tak nak kan, dapat pergi umrah percuma, layanan first class..dan dapat pergi tempat-tempat yang juga first class.

Bayangkanlah, ji…

Apa yang bagus sangat ESP nie?

Image
Bagi anda yang belum pernah mencuba ESP atau pun Energizing Soy Protein tentu tertanya-tanya, bagus sangat ke ESP nie? Apa yang best sangat pasal ESP nie?
Pada saya ESP memang BAGUS dan BEST!! Dalam banyak-banyak produk Shaklee, memang ESP la nombor 1 dalam list..hehe..
Mana taknya, dalam sehari 3 kali bancuhan je kebaikkannya dah macam-macam meresap dalam tubuh. Tambah-tambah boleh buat ESP dengan resepi sendiri. Memang sedap taw!
Apa khasiat yang terkandung dalam ESP nie?

Kredit: ibuhakimhaikal.com
Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:
Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam meng…

Kurang Idea Nak Cukupkan Barang Hantaran? Nah, cubalah yang nie~

Image
Berita baik lagi istimewa untuk semua bakal-bakal pengantin kat luar sana!
Macam mana persiapan anda? Dah cukup barang hantaran? Belum? Masih tercari-cari barang untuk cukupkan hantaran? Atau nak cari kelainan dalam barang hantaran anda?
Cubalah yang ini!
Kredit: Raihan's Vita-Shop's

Ya, barang hantaran Shaklee! Pasti gempak punya! heheee..
Dan kita semua tahu yang vitamin nie bagus untuk kesihatan kan? Jadi, apa salahnya hadiahkan vitamin Shaklee istimewa untuk pasangan anda. Lagi best boleh hadiahkan pada pasangan vitamin kesuburan. InsyaAllah, boleh cepat dapat anak.
Pada anda yang nak sambut ulangtahun perkahwinan, atau nak sambut ulangtahun kelahiran pasangan mahu pun ulangtahun kelahiran mak ayah, anda juga boleh hadiahkan mereka vitamin Shaklee. Supaya insan yang anda sayangi sentiasa sihat, ceria dan bertenaga.
Jom PM saya di facebook atau email kan kepada saya untuk ketahui hantaran mana yang sesuai untuk majlis anda atau vitamin yang sesuai untuk dijadikan sebagai hadiah.


Mencari Penawar Gastrik?

Image
ESP membantu merawat Gastrik
Salam Jumaat buat semua pembaca blog saya.  Hari nie saya nak bawa berita baik bagi anda yang dah lama menanggung kesakitan akibat gastrik. Saya harap entry saya kali nie dapat membantu anda merawat gastrik yang anda alami.
Sebelum tu, apa sebenarnya gastrik nie?
Gastrik antara masalah sangat lazim dan secara umumnya ia boleh dibahagikan kepada 2 jenis iaitu gastritis (keradangan lapisan mukosa yang melapik dinding perut) dan ulser perut atau peptik pada lapisan sel yang lebih dalam (lebih teruk berbanding gastritis).

Biasanya apabila orang berkata mereka ada masalah gastrik, ia merujuk kepada keadaan pertama (gastritis).
Secara semulajadi, sel perut kita menghasilkan asid hidroklorik (dengan pH 1 hingga pH 2) yang berfungsi mencerna makanan. Asid ini kuat dan jika terkena tangan, kulit akan terkakis. Sel perut menghasilkan lapisan mukosa (lapisan pertahanan) sebagai pelindung daripada kesan asid hidroklorik.

Pengeluaran atau rembesan asid hidroklor…

Rahsia Hamil dengan Shaklee

Image
Saat indah bergelar ibu dan ayah memang saat indah yang dinanti-nantikan setiap pasangan yang telah mendirikan rumah tangga.

Namun, tak semua pasangan yang telah mendirikan rumah tangga dikurniakan rezeki seperti kebanyakan pasangan lain. Ada yang terpaksa menunggu setahun, 2 tahun, 5 tahun, malah 10 tahun pun ada untuk bergelar ibu dan ayah setelah berusaha macam-macam cara untuk mendapatkan cahaya mata.

Jika anda telah berusaha dengan macam-macam cara tetapi masih belum berhasil, mari cuba cara yang nie pula. 


Atasi kesuburan anda dengan Set Kesuburan Shaklee


Fungsi setiap vitamin:


Vitalea Multivitamin terbaik yang dilengkapi dengan zat besi. Dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan.
B Complex Penting sebagai penenang dan menstabilkan emosi / hormon. Lengkap dengan 8 kumpulan B yang diperlukan badan termasuk biotin dan folic asid yang penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.

Vitamin C Sebagai antioksidan yang paling minima dengan 500mg s…

Di Mana Sumber Kekuatan Kita?

Image
Assalamualaikum dan selamat hari Jumaat buat semua pembaca blog Dunia Vitamin Semulajadi. 

Alhamdulillah, kita masih dipanjangkan usia oleh Allah SWT sehingga ke hari ini. 

Menjawab kepada persoalan tajuk entry saya hari nie, Di mana sumber kekuatan kita?

Jawapannya, hanya dari Allah SWT. 

Allah adalah kekuatan. Jadi untuk mencari kekuatan carilah Allah.
Dekatilah Pencipta kita dengan zikrullah dan amalan-amalan sunat seperti solat sunat Dhuha, Taubat dan Tahajjud di samping kita menjaga amalan yang wajib seperti solat 5 waktu. InsyaAllah, kekuatan itu akan datang bila rohani kita diberikan makanan yang secukupnya. 




Percaya akan Allah dan yakinlah dengan kekuasan-Nya.
Bertasbihlah memuji kebesaran Allah seperti mana Allah telah berfirman dalam surah Al-Waqiah.



Wallahu A’lam Bish Shawab
(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)


Salam sayang,
Deanna 

Hilang 20kg Dalam Masa 2 Bulan dengan Set Slimming Shaklee

Image
Haaa..siapa kata ibu menyusu tak boleh slim kan?   Buktinya, ramai pengguna Set Slimming Breastfeeding telah berjaya menurunkan berat badan dengan jayanya! 
Apa yang ada dalam Set Slimming Breastfeeding nie? Ada 3 produk iaitu: Lecithin: berfungsi untuk memecahkan lemak dalam badanAlfalfa: bertindak sebagai fiber untuk mengangkut lemak-lemak yang telah dipecahkan. Alfalfa juga bertindak sebagai milk boosterESP: merupakan protein soya yang akan membantu si ibu berasa kenyang lebih lama, membantu meningkatkan pembakaran kalori sehingga 35%, mengelakkan diet yo-yo dan menghalang peningkatan berat badan dengan mudah. ESP juga merupakan milk booster terbaik dan membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu dan susu ibu lebih pekat.
Kenapa anda perlu pilih Set Slimming Breastfeeding Shaklee? Tidak menganggu penyusuan. Malah dalam set ini terdapat dua milk booster iaitu ESP dan Alfalfa.Selamat untuk si ibu dan juga bayi dan tiada kesan sampingan.Tak perlu elak untuk makan nasi atau pun karbohidrat.

Period Teratur & Senggugut Hilang dengan GLA Complex

Image
Shaklee GLA Complex
Perbezaan Shaklee:
GLA Shaklee diekstrak  dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage adalah 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.
Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Sumber Asli GLA Complex: Borage SeedBlackcurrantEPO
The most concentrated natural GLA is form borage seed.
Shaklee GLA Complex: The most natural, the most effective natural ingredients


Khasiat GLA Complex:
Herba tradisi yang dipercayai untuk merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina. GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanitaMemperbaiki simptom PMSMelambatkan menopausMelambatkan penuaan dan kulit lebih muda Menentang kanserMemperbaiki inflamasi kulitMenghalang komplikasi…

Alfalfa Shaklee: Ketatkan Miss 'V'

Image
Ops! Maaflah, tajuk entry kali nie agak berbaur 18SX...hehe...
Bukan apa, bagi saya ianya penting dalam hubungan suami isteri. Siapa yang tak nak hubungan intim bersama suami sentiasa hangat dan buat suami bertambah sayang walaupun anak dah berderet-deret..kan?
So, hari nie saya nak kongsikan pada anda rahsia untuk ketatkan miss 'V' berdasarkan pengalaman customer kami.

Beliau merupakan seorang ibu menyusu. Yang best nya, beliau amalkan alfalfa belum sampai sebulan pun..dah dapat kesan miss 'V' ketat. Malah susu badan pun banyak. 



Alfalfa bukan je untuk wanita tau. Anda juga boleh berkongsi bersama suami. 
Alfalfa juga dikatakan dapat membantu memekatkan air mani suami. Jadi pada anda yang merancang nak menambah bilangan ahli keluarga, boleh la mencuba Alfalfa.

Lagi testimoni Alfalfa Shaklee klik DI SINI.
Jom order! Selagi tak cuba mana nak tau kan? :)


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not intended to diagno…

Tulang Retak Boleh Pulih?

Image
Teruja saya membaca testimoni nie. Tak payah cerita panjang..jom layan..hehe
Kredit: Momma Sihat
Retak Tulang pun Boleh Pulih?
-----------------------------------

Ya.. Ini yang saya alami sendiri. Ceritanya begini:

Saya pernah terlibat dalam kemalangan jalan raya ketika menuntut di UIA pada 2007. Waktu itu, jari kaki kelingking saya retak teruk dan hampir patah.

Nak dijadikan cerita, dalam bulan November lepas saya terjatuh pulak dari tangga di rumah. Memang agak mengerikan bila melihat jari kaki saya terpelecok tegak ke atas.

Setelah sejam menanti dengan penuh penyeksaan, anak saudara yang pandai mengurut tu akhirnya berjaya 'menyentap' jari tersebut supaya kembali ke kedudukan asal. Waktu itu hanya Allah yang tahu betapa sakitnya..

Secara jujurnya, saya takut bertemu doktor. Sanggup tak ke klinik kerana takut dikenakan 'injection'. Tapi bila bangun keesokan harinya bahagian kemalangan itu semakin lebam kehitaman. Malah kaki rasa berdenyut-denyut. Saya mula g…

Kulit Baby Semakin Cantik, Putih & Gebu dengan ESP

Image
Dah ramai ibu-ibu yang gembira dengan kesan yang mereka perolehi setelah mengamalkan ESP Shaklee.

Bukan saja semakin bertenaga, susu bertambah, pekat dan baby cepat kenyang. Malah kulit anak jadi putih dan gebu. Kalau kulit anak jadi cantik, tentulah kesannya turut tempias pada ibunya kan?


Kenapa ramai yang sukakan ESP? ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseriESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letihBagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyakESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragamBagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimumBerkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendurCepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terja…

Kunci Syurga

Image
Assalamualaikum dan selamat pagi Jumaat semua! 
Sedikit renungan bersama untuk kita semua di pagi Jumaat yang indah nie :)


Kalau rezeki dari Allah terlambat maka beristighfarlah kepada Allah dan mohonlah semoga Allah melapangkan rezeki-Nya bagi anda. Kunci syurga adalah sabar. Kunci kemuliaan adalah rendah hati. Dan kunci kebaikan (kehormatan) adalah taqwa :)

Salam sayang,
Deanna


Untuk maklumat lanjut tentang pembelian produk Shaklee / keahlian / jana pendapatan dari rumah sila hubungi saya seperti di bawah:  email: mommyfarisazham@gmail.com  SMS: 013-7073943 (Deanna)  Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

Susu Tetap Meriah Walaupun Dengan Set Penyusuan Bajet

Image
Susu tetap meriah walaupun hanya ambil ESP + Alfalfa!
Ramai ibu-ibu yang bercita-cita ingin menjayakan penyusuan si manja sehingga mereka mencapai umur 2 tahun. Namun, kadang kala mungkin si ibu lupa bahawa salah satu faktor kejayaan penyusuan antaranya bergantung kepada kesihatan ibu. Jadi si ibu perlulah memastikan tubuh mereka kekal sihat, bertenaga, ceria dan terus bersemangat. Ini secara tidak langsung dapat membantu si ibu mampu membekalkan susu ibu kepada si manja.
Pengambilan vitamin atau supplement untuk tujuan penyusuan bukanlah salah satu cara untuk banyakkan susu. Vitamin atau supplement ini di ambil adalah untuk memastikan kesihatan ibu sentiasa berada di tahap optimum untuk memastikan si ibu dapat membekalkan susu ibu kepada si manja. 
Bagi ibu-ibu menyusu, konsep asas penyusuan haruslah difahami terlebih dahulu iaitu LEBIH KERAP BAYI DI SUSUKAN atau LEBIH KERAP SESI PERAHAN MAKA LEBIH BANYAK SUSU IBU AKAN DIHASILKAN. Pengambilan supplement hanya akan memberikan kesan yang b…

Turun 4KG Setiap Bulan dengan Set Slimming Shaklee

Image
Testimoni Set Slimming Shaklee Untuk Ibu Menyusu:

**Tak perlu cerita panjang2 kot...Gambar boleh menceritakan semuanya..hi3...Hasil nie saya dapat 5 bulan consume Set Pelansingan...
**Dengan cara diet yang sihat walaupun tak bersenam...masih konsisten turun 3-4 kg setiap bulan...Turun berat cara chat tak perlu risau badan naik kalau stop makan vitamin...Supplement nie mempercepatkan proses...Diet tanpa Supplement lambat la ckit nak turun yea..
**Mesti ramai ingat diet tak leh makan...salah tue...diet adalah amalkan cara pemakanan yang sihat...
**Kurangkan minyak & karbohidrat...Bukan tak leh makan nasi n lauk sedap2...saya still makan nasi time lunch+lauk yang sedap2...hi.
**Thanks Shaklee...
~ Puan Aida

Kelebihan Set Slimmng Shaklee:
Herblax: sebagai detox dan mencuci usus. jika terdapat bahan-bahan yang tidak diingini terdapat pada usus, ia akan dibersihkan dan seterusnya membantu penyerapan vitamin-vitamin lain dalam badan dengan lebih berkesan. 
Lecithin: membantu memecahkan lemak da…

Katak Oh Katak!

Image
Beberapa hari lepas, ada katak masuk dalam rumah. Biasalah rumah kampung ada je katak yang tersesat masuk dalam rumah..huhu..
Nak dijadikan cerita pula, katak yang masuk rumah tu jenis katak yang kaki panjang. Kalau kawan-kawan pernah nampak, katak biasa yang kita nampak ada jalur kat belakang badan dia, mulut dia muncung tajam dan berkaki panjang. Kalau kawan-kawan tak dapat nak bayangkan takpe, saya ada gambar katak tu..hehe..
Haaa..tulah dia rupa katak yang masuk dalam rumah. Malam tu pula tinggal saya, Faris (anak saya), ibu dan adik saya. Mula-mula saya yang nampak katak tu. Terus panggil ibu cakap ada katak dalam rumah. Yang lawaknya, semua takut nak halau katak nie. Sebab bila katak nie melompat, tinggi pastu jauh. Tambah pula dengan kaki dia yang melekat tu..huhu...ngeri!
Nak tak nak saya juga yang kena halau. Nasib ada penyapu panjang nak halau katak nie. Dah la ngeri! Bila katak tu melompat saya yang berlari satu rumah..hahaa! Bila dah nampak katak tu melompat ke arah mana, bar…