Posts

Showing posts from April, 2013

Cara Menghilangkan Stretch Mark

Image
Stretch mark sememangnya menjadi pengalaman ngeri buat kebanyakkan ibu-ibu yang mengandung. Ada ke cara untuk hilangkan stretch mark nie?
Jawapan saya, mungkin ADA..hehe.. Tapi sebelum saya dedahkan rahsia terbesar nie, elok kita ketahui dulu apakah sebenarnya yang dikatakan stretch mark.
Apa itu stretch mark? Ia adalah garis-garis putih yang terdapat di beberapa tempat seperti perut, payudara, paha dan lengan.Terjadi akibat regangan kulit dalam waktu yang singkat sehingga kulit kehilangan elastisinya. Ia nya juga kerap terjadi pada wanita ketika hamil atau ketika badan mengalami kegemukan yang pada awalnya kurus.Kulit terdiri daripada 3 lapisan. Lapisan paling dalam (subcutaneous), lapisan tengah (dermis) dan lapisan yang paling luar (epidermis). Stretch mark terjadi pada lapisan dermis di mana lapisan ini dipenuhi dengan pembuluh darah. Sebenarnya lapisan ini terbuat dari jaringan elastis, namun bila tubuh membesar dalam waktu singkat, saraf ini akan melemah dan akhirnya pecah akibat…

SUAMI PUJI: Rasa *etat Macam Malam Pertama!

Image
Hati mana yang tidak melonjak-lonjak bila dapat pujian daripada suami. Rasa macam satu kepuasan bila dapat gembirakan hati suami kan?

Hari nie saya nak kongsikan kegembiraan seorang isteri yang telah mengamalkan Alfalfa Shaklee dan hasilnya mendapat pujian suami ketat macam malam pertama walaupun beliau sudah 4 kali melahirkan anak. 



Antara 19 Khasiat Alfalfa:

• Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
• Melegakan sakit sendi dan belakang.
• Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
• Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
• Memberi kelegaan semasa haid.
• Merawat arthitis
• Bagus untuk elergi dan ekzema
• Merawat asma
• Mencuci usus bagi membuang toksik
• Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
• Meneutralkan asid dalam badan
• Merawat masalah keputihan pada wanita
• Membesar dan menegangkan payudara
• Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
• Memulihkan urat s…

The Power of 'PUJIAN'

Image
Hari nie saya jumpa sesuatu yang menarik untuk dikongsikan. Moga ia membawa manfaat kepada semua.Kredit: https://www.facebook.com/pages/Anis-Choc-Moist-Cake/224268104297999 ********************************************************************************** PASANGAN SUKA MENGKRITIK?

Suami kritik isteri..isteri kritik suami..Kenapa la ramai yang suka kritik pasangan? Kita nampak kesalahannya saja..Dia pun nampak kesalahan kitaaa saja..Memang betul, sebagai manusia biasa,adalah lumrah kalau kita tak sependapat..Masing-masing ada sebabnya..Tipulah kalau orang ingat kami ni tak pernah bergaduh,bertelagah..Kami pun sama,ada ketika tak sependapat..mulalahh..masing-masing diamm..tak bercakap..paling lama seharian tak bercakap..ego..Biasalah kan?..

Perasan tak? Nak cari salah orang memang senang..Mudah sangat, sebab kena ingat..kita ni manusia..kita dah maklum manusia ni sememangnya tak perfect..mesti la ada salah sana sini..First of all, kalau suami isteri yang bertengkar sebab tak s…

Set Vitamin Cadangan Untuk Lelaki

Image
Apa hidangan tengah hari anda hari ini? Tentunya hidangan yang paling enak memandangkan hari nie hari ahad dan hari bercuti bagi kebanyakkan mereka yang bekerja. Tetapi biarlah hidangan yang enak itu diambil mengikut piramid makanan bukan mengikut selera makan semata-mata.

Berbanding dengan hari bekerja yang sibuk, jarang memasak, dan ada juga yang gemar mengambil makanan segera dek kerana kepenatan bekerja, pengambilan makanan yang seimbang jarang dititikberatkan.

Berbeza dengan wanita, kebiasaannya lelaki memerlukan makanan berat supaya mereka dapat bekerja dan berfikir. Lagi banyak mereka berfikir lagi banyak makanan yang diperlukan untuk ditukarkan menjadi tenaga. Tetapi jika terlepas pandang, lelaki yang mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang ini boleh menghadapi risiko serangan jantung atau kolestrol.

Bagi anda yang mementingkan kesihatan mahupun stamina, ataupun para isteri yang sedang mencari vitamin untuk suami, ambillah 3 vitamin asas ini.

Apakah vitamin yang lelaki perlukan…

Tips Mewujudkan Keyakinan Diri

Janjilah kepada diri sendiri bahawa tanpa mengira betapa susah sesuatu masalah yang anda hadapi dalam kehidupan anda, anda akan mencuba dengan sedaya upaya anda untuk membantu diri sendiri.
Anda mengakui bahawa usaha anda untuk membantu diri sendiri itu mungkin tidak berbuah kerana pemberian ganjaran yang wajar adalah di luar kawalan anda. Keyakinan ialah kepercayaan yang tidak berbelah bagi.
Keyakinan diri pula ialah kepercayaan bahawa dirinya boleh mengendalikan kehidupannya dengan baik serta segala cabaran yang dihadapi dengan jayanya
Mari kita hayati 10 Tips Mewujudkan keyakinan diri; Anggapkan diri anda yang diciptakan oleh Allah adalah sama seperti orang lain, tiada yang kurang dan tiada juga yang lebihnya.Orang lain boleh buat, kenapa anda tidak boleh buat? Pedulikan apa orang nak kata tapi yang penting pelajari apa orang lain buat terlebih dahulu sebelum kita buat.Apa kekurangan/kelemahan yang ada pada diri anda dan baikinya. Jangan biarkan ia terus berkekalan tanpa ada sebar…

Omega bagus untuk anak fokus dan mudah ingat

Image
Ibu bapa zaman sekarang jarang kita lihat yang tidak ambil kisah atau tidak peka pada perkembangan dan pertumbuhan anak-anak mereka. Rata-rata mereka sanggup berbelanja besar untuk menghantar anak-anak mereka ke tuition, belikan buku, produk kesihatan, malah ada juga yang lengkapkan anak mereka dengan permainan atau gajet-gajet canggih masa kini demi untuk mengisi masa lapang si anak.
Namun, tak dapat dinafikan ada juga sesetengah ibu bapa yang gemar berikan anak mereka jajan. Makanan yang paling mudah didapati untuk mendiamkan si anak. Sebagai ibu bapa yang peka, kita juga harus tahu bahawa jajan bukanlah makanan yang diperlukan si anak. Bila si anak belajar main-main dan tak fokus, janganlah pula anak dipersalahkan. Tetapi ibu bapa yang harus dipersalahkan kerana tidak memainkan peranan yang penting dalam memberikan anak makanan yang berkhasiat.
Si anak juga memerlukan pemakanan yang seimbang untuk tumbesaran dan pertumbuhan yang sihat. Jika kita sebagai ibu bapa tak mampu untuk beri…

Semarakkan Kasih Sayang Bersama Pasangan

Image
Set B memang terkenal di kalangan ibu menyusu. Namun, ianya bukan saja untuk ibu menyusu, malah ia juga sesuai untuk pasangan suami isteri. Sangat sesuai untuk pasangan suami isteri yang sibuk bekerja seharian di mana set vitamin ini dapat membantu memberikan anda tenaga berpanjangan dan mood yang baik.


Apa kebaikan Set B untuk anda dan pasangan? Vitalea
Multivitamin yang lengkap dengan zat besi.

B complex:  Bertindak sebagai penenang dan membantu menstabilkan emosi. Vitamin C:  Sebagai antikoksidan yang paling minima dengan 500 mg sehari dan bertindak mengikut pelepasan masa. ALFALFA:  Sebagai RAJA TUMBUH-TUMBUHAN yang kaya dengan protien dan garam mineral. Bertindak sebagai serat yang sangat baik. Membantu pembersihan usus dan mengangkut lemak yang dibakar melalui lecitin atau omega. Alfalfa juga dikatakan dapat berfungsi lebih baik daripada kacip f*****h. Ia juga dikatakan dapat membantu memekatkan air mani, jadi sangat sesuai untuk mereka yang merancang untuk menambah ahli keluarga :…

Anak Anda Kerap Demam dan Selesema?

Image
Jika anak anda kerap demam dan selesema, mungkin pengalaman daripada customer kami ini dapat membantu usaha anda dalam memastikan anak anda kekal sihat.
Testimoni:

Mealshake sesuai untuk semua golongan termasuklah kanak-kanak yang sedang membesar.
Mealshake juga mempunyai nutrisi yang lengkap di mana ia menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang perlu. Ianya juga kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) dan mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.
Bagi anda yang belum pernah mencuba Mealshake, cubalah hari ini. Saya pasti anda sukakan rasanya. Sedap tau! Macam aiskrim.

Mealshake bukan saja untuk anak anda, malah untuk anda seisi keluarga juga. Jika anda seorang yang sukar untuk menelan vitamin dalam bentuk tablet, Mealshake merupakan pilihan yang bijak untuk anda.


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna …

Dulu Tak Suka, Sekarang Jatuh Cinta!

Image
Dulu memang tak suka. Tapi sekarang, tak boleh nampak rasanya!huhuhu...
Dulu bila mak masak ikan campur dengan nenas, aduh rasa memang tak boleh nak layan rasa dia. Walaupun ibu kata, jangan ambil nenas makan ikan je pun rasanya tetap tekak tak dapat nak terima. Bak kata orang zaman sekarang, tak bleh blah rasa dia!hehhee..

Haa..nie lah dia ikan masak nenas yang ibu saya masak! Hurmm slurrpppp! Sedap sungguh air tangan ibu. 


Nie pulak dari pinggan saya makan. Rasa nak abiskan je nenas satu periuk tu!heeee...


Sejak mengandung anak kedua nie la selera berubah suka makan ikan masak dengan nenas. Tak boleh lalu dapur! Tiap kali lalu dapur mesti singgah buka periuk makan nenas.
Ibu pula sekarang nie dah tak boleh jugak nampak nenas. Nampak je nenas mesti nak masak camtu. Dulu nak masak terpaksa tahan-tahan sebab saya tak suka. Kesian ibu. Tapi sekarang, disebabkan zaman dah berubah, ibu pun dah tak kisah lagi nak masak ikan dengan nenas. Sebab saya dah suka makan!hihiihi..
Ada yang nak resepi ke…

Vitamin Yang Penting Semasa Hamil

Image
Ramai di kalangan ibu mengandung tidak mengambil vitamin samada yang dibekalkan di klinik mahupun mendapatkan vitamin dari luar sepanjang dalam tempoh kehamilan. Rata-rata daripada mereka memberi alasan takut anak besar atau badan naik bila makan vitamin. 
Hal ini tidak benar sama sekali. Walhal vitamin yang dibekalkan oleh doktor untuk sepanjang tempoh kehamilan adalah bertujuan untuk memastikan si ibu mempunyai cukup zat dan khasiat untuk terus dibekalkan kepada si kecil di dalam perut si ibu. Si ibu perlu menjaga pemakanan yang seimbang agar bayi dalam kandungan dapat membesar dengan baik dan sihat.


Hakikatnya, sebagai ibu mengandung pengambilan vitamin sepanjang tempoh kehamilan tidak boleh di pandang remeh.  Apakah vitamin yang diperlukan semasa mengandung? Multivitamin ( sangat penting dilengkapi dengan zat besi )Vitamin BVitamin CKalsium Vitamin untuk otak - DHA ( minyak ikan )
Tentunya setiap vitamin mempunyai peranan yang yang penting.
Multivitamin & vitamin B: Memastikan si ibu…

PENANGAN SHAKLEE: Habis Satu Keluarga Ber Shaklee!

Image
Alhamdulillah, seronok dengan perkongsian customer kami yang sangat gembira dengan perubahan pada keluarga beliau, terutamanya kesihatan ibu dan suami beliau. Kesihatan keluarga beliau bertambah baik dan beliau juga mendapati kulit beliau bertambah gebu, halus dan mulus.
Ikuti perkongsian beliau;

Shaklee dah lebih 50 tahun bertahan sebagai peneraju nutrisi supplement. Tidak cukup lamakah bagi anda? Cukup bagi saya untuk YAKIN memilih Shaklee sehingga ke hari ini :)) 



* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil daripada setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 
* Sila dapatkan konsultasi penuh dengan pengedar anda untuk maklumat lebih lanjut. 
* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya. 

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Hubungi saya melalu…

Payudara kendur dan tidak anjal?

Image
Bagi anda yang mengalami masalah payudara kendur dan kurang anjal, anda perlu pastikan anda mengambil protein yang secukupnya dan seimbang untuk membantu menganjalkan semula payudara.

ESP adalah yang terbaik untuk membantu anda menganjalkan semula payudara walaupun anda ibu menyusu. Selain itu, alfalfa juga membantu cuma kandungan protein di dalam alfalfa adalah minimum.

Untuk melihat testimoni ibu menyusu klik DI SINI Untuk melihat testimoni bakal raja sehari klik DI SINI



* Produk ini tidak bertujuan untuk diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
* Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda juga akan diberi tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya. 

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Hubungi saya melalui:  email: mommyfarisazham@gmail.com  SMS: 013-7073943 (Deanna)  Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

Mudahnya Menjemput Rezeki

Image
Assalamualaikum dan selamat pagi kepada semua pembaca blog Dunia Vitamin Semulajadi! Moga anda semua dalam keadaan sihat walafiat dan gembira bersama keluarga tercinta.
Pagi nie saya cuma nak kongsikan post menarik dari Kak N kepada anda. Dari penulis Mudahnya Menjemput Rezeki.

" Kerana Saya faham amat sedikit orang yang membaca al-Quran setiap hari. Malah lebih sedikit lagi yang cuba memahami apa yang dibacanya. Natijahnya, pesan-pesan dari Allah tentang rezeki tidak pernah diketahuinya. Akhirnya, jadilah dia seorang yang bertindak mencari rezeki dengan panduan akal dan nafsunya sahaja"



Semoga kita juga sentiasa mengutamakan mencari keredhaan ALLAH SWT.



Ingin mencuba produk Shaklee? 
Hubungi saya melalui:  email: mommyfarisazham@gmail.com  SMS: 013-7073943 (Deanna)  Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

Kulit Cerah dengan ESP!

Image
Sekarang nie banyak produk kat pasaran yang boleh mencerahkan kulit wajah. Saya juga tak terlepas mencuba produk-produk yang boleh buat muka jadi putih (walaupun kulit macam bontot kuali..hihi)..tapi kebanyakannya saya dapat rasakan seakan menghakis kulit saya. Ada sesetengah tu pula melekit dan tak selesa bila di pakai. Ada juga sesetengah produk yang tak sesuai dengan kulit dan mengakibatkan kulit menggelupas dan sebagainya. Tapi tu dulu lah sebelum jumpa Shaklee. Sekarang dah jumpa Shaklee, dah banyak lupa produk-produk lain yang ada kat pasaran..hehe.
Apa kata pengguna produk Shaklee?


Alhamdulillah, dengan pengambilan ESP dapat menambahkan lagi kegembiraan bakal raja sehari. Belum pun habis sebotol ESP, beliau dah dapat hasil yang diinginkan. Pasti beliau nampak berseri-seri sewaktu hari perkahwinan beliau.
ESP sememangnya BEST SELLER PRODUCT yang bukan sahaja dapat membantu mencerahkan kulit wajah namun ianya juga mempunyai pelbagai manfaat kesihatan untuk kita semua.
Jom cerahkan ku…

Nutriferon Pilihan Terbaik Sebagai Pengganti Vitamin C

Image
Bagi mereka yang selalu bertanya tentang Vitamin C, sehingga ke hari nie belum ada apa-apa update dari syarikat. Namun, anda tak perlu gusar kerana anda boleh dapatkan Nutriferon sebagai booster imun sistem yang lebih baik!



Apa sebenarnya Nutriferon?
Ia adalah makanan khas untuk sel antibodi (interferon) dalam tubuh kita. Ia membantu sistem imun bertambah baik dan perisai tubuh kita menjadi lebih kuat!
Nuriferon adalah supplement untuk boost immune system. Ianya sangat unik dan hanya boleh didapati dari Shaklee.

Jika anda berminat untuk dapatkan Nutriferon, anda boleh hubungi saya hari ini. Konsultasi PERCUMA akan diberikan.

* Produk ini tidak bertujuan untuk diagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Ingin mencuba produk Shaklee? 
Hubungi saya melalui:  email: mommyfarisazham@gmail.com  SMS: 013-7073943 (Deanna)  Fan page: Dunia Vitamin Semulajadi

Suami Puji Breast Masih Up Walaupun Menyusu!

Image
Ramai kebanyakkan ibu menyusu mengalami masalah payudara kendur. Bagi mengatasi masalah payudara kendur di kalangan ibu menyusu, ibu perlulah menjaga pemakanan dan mengambil makanan tambahan. Ibu juga perlu meningkatkan pengambilan protein kerana protein amat diperlukan untuk membina dan menjaga nada otot dan kepejalan. Pengambilan protein juga dapat menyediakan kolagen yang diperlukan.
Pengambilan Energizing Soy Protein (ESP) dapat membantu menganjalkan semula dan mencantikkan payudara.
Dalam Set Penyusuan Shaklee, Set 3M antara set penyusuan yang menjadi pilihan kebanyakkan ibu-ibu menyusu. Salah satu supplement yang terdapat dalam set ini adalah ESP.

Testimoni:


Klik DI SINI untuk mengetahui kenapa kebanyakkan ibu menyusu memilih SET 3M.
Klik DI SINI untuk ketahui set penyusuan yang sesuai untuk anda.

* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan sebarang penyakit. 
* Sila da…