Posts

Showing posts from 2013

OMEGA bagus untuk IBU BERPANTANG atasi masalah sejuk2 dan lenguh2 sendi

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Omega nie memang BEST tau! Memang bagus untuk ibu yang tengah berpantang atau pun yang lepas berpantang yang mengalami masalah sejuk2 dan lenguh2 sendi.
Omega nie memang banyak khasiat. Antaranya:
merendahkan kolestrol jahatmengurangkan risiko kebas2 kakimembantu warm the chestbagus untuk kurangkan serangan gout dan ateritiskurangkan masalah PMSmembantu mencairkan darahbagus untuk sumber DHA
Jom kita layan testimoni pula.


Hadhatina Mkb
sharing:
omega memang bagus untuk orang yang 'langgar pantang' macam hadha ni.. syukur, pengambilan omega guard shaklee secara intensif selama 3 hari berturut-turut berjaya menyelesaikan masalah sejuk2 dan lenguh2 di sendi2 jari tangan dan kaki (akibat main air dalam pantang). now hadha teruskan aje makan omega guard macam biasa ^_^
Jom dapatkan Omega hari nie!

Banyak lagi cerita BEST tentang Omega DI SINI.


* These statement have not been evaluated by the Food & Drug Administration. These products are not inten…

Testimoni Set Slimming: Berat Turun, Susu Banyak, Kulit halus, licin dan gebu dalam masa 3minggu!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Alhamdulillah, dah ramai ibu2 menyusu kembali cantik dan slim selepas mencuba Set Slimming Shaklee.
Set Slimming untuk ibu menyusu nie bukan semata-mata untuk kurus je taw. Ia juga dapat membantu mempercepatkan penghasilan susu. Jadi, susu pun makin banyak. Kulit pun makin cantik. Bukan sekadar cantik je, malah halusssss, licin dan gebus. 3 in 1 la senang kata!hehee..
Jom kita layan testimoni customer yang dah berjaya dengan jayanya.


Nur Diana Hashim Selepas 3 mggu mengamalkan esp + licithin + alfafa, bkn sahaja berat badan turun. Malah dapat memperbanyakkan susu dada dan menjadikan kuit diana halus, licin dan bertambah gebu...

Haaa..best kan? kan?
Jom tengok apa pula fungsi setiap vitamin dalam set slimming nie.
Set Slimming untuk Ibu Menyusu Lecithin: berfungsi untuk memecahkan lemak dalam badanAlfalfa: bertindak sebagai fiber untuk mengangkut lemak-lemak yang telah dipecahkan. Alfalfa juga bertindak sebagai milk boosterESP: merupakan protein soya yan…

10 Tips berguna dari Child Psychiatrist (pakar mental kanak-kanak)

Image
Assalamualaikum dan selamat sejahtera.

Alhamdulillah, saya jumpa lagi tips untuk diamalkan oleh ibu bapa terutamanya. Saya pun suka nak share pada pengunjung2 blog saya nie. Moga semua dapat manfaatnya. Serius, memang BEST apa yang dikongsikan oleh penulis nie. Terima kasih kepada penulis blog saatakukaupilih@blogspot.com.  Jom baca sampai abis!
********************************************************************************
Sebenarnya aku berfikir panjangggggggg nak update pasal benda ni.
Dah lama sebenarnya rasa nak share.
Sejak 4 bulan lepas lagi.
Tapi bila nak share je mesti rasa macam malu la, takut ada orang terasa la, takut orang misinterpret la, takut orang ingat macam bagus la.
Macam-macam.


Tapi lama-lama aku fikir, semuanya bergantung kepada niat.
Kalau niat nak sebarkan manfaat, ok je kan?
Apa orang nak fikir, lantakkan lah.
Yang penting, DAPAT SEBARKAN MANFAAT.
Tu je.

Amboi mukaddimah dia.
Macam.
Bagus.
Je.
Puih.


:D


Sebenarnya kan,
Beberapa bulan sebelum Haikal genap 2 tahun hari tu, kitora…

TESTIMONI OMEGA: Anak jarang demam, fokus dan cepat tangkap apa yang di ajar

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.
Hari nie saya nak share lagi testimoni Omega Guard. Saya suka sangat nak share kebaikan Omega Guard nie. Omega memang bagus untuk kuatkan minda dan ingatan anak2. Anak saya pun suka sangat Omega nie. Kalau bagi tak boleh bagi dia nampak botol Omega tu. Mau nanti dia menangis nak minta lagi..huhu
Testimoni Omega:

Sebelum ni tak pernah terfikir untuk bagi anak makan omega walaupun tau khasiatnya kepada perkembangan otak kanak2. Saya mula bagi anak sy omega sejak sebulan yang lepas bila tengok dia asyik demam dan selsema berjangkit dari budak2 kat rumah pengasuh. Bila da makan omega, memang nampak anak saya jarang demam walaupun pengambilan omega cuma seminggu sekali je. Baysitter pun cakap sekarang amna ni jarang demam noo..bagi makan apa, hehehhe... Satu lagi..sy memang da dedahkan anak sy utk belajar buku2 bergambar sblm dia berusia 1tahun lagi sebab nampak dia memang ada minat utk belajar. Cuma bila da duduk dgn budak2 yang ramai dia selalu hilang…

Kenapa mesti pilih Omega Guard Shaklee?

Image
Kebaikan & Manfaat Omega Guard Shaklee

Kami ingin berkongsi kebaikan dan manfaat Omega Guard Shaklee dengan anda semua. Entri kali ini ingin mengupas lebih lanjut mengenai Kelebihan Minyak Ikan (kapsul) Shaklee (Omega Guard) dan manfaatnya. Jom baca sampai habis.

Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk (mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. berbanding dengan produk Omega di pasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu kajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak Omega-3 EPA dan HDA.












Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menap…

Perbezaan UBAT & SUPLEMEN

Perbezaan Ubat dan Suppelement. Jemput baca sama2 ya..
SHAKLEE BUKAN UBAT YE TETAPI SUPPLEMENT UNTUK MENAMPUNG KEKURANGAN NUTRIEN PENTING DALAM BADAN KITA. 

PERBEZAAN SUPPLEMEN DAN UBAT
Oleh kerana terlalu banyak ubat dan supplemen yang dipasarkan dan dijual di sama ada hospital, klinik, farmasi dan secara online, kita sebagai orang islam harus berhati-hati. Bahan-bahan yang digunakan mestilah halal digunakan.

Dalam keadaan tertentu di mana tidak ada bahan yang boleh dijadikan ubat bagi mengubati sesuatu penyakit, orang islam diharuskan mengambil bahan-bahan yang haram untuk pengubatan.Tetapi pengecualian ini tidak tertakluk pada suplemen kerana suplemen bukanlah ubat yang sangat diperlukan merawat penyakit. 
Suplemen hanyalah membantu seseorang untuk menjadi lebih sihat dan membantu proses penyembuhan penyakit.
Terdapat perbezaan antara ubat dan suplemen. Ubat hanya dimakan oleh orang yang sakit dan memberikan kemudaratan pada orang yang sihat. Sementara suplemen boleh digunakan oleh orang…

KULIT CANTIK, CERAH, HALUS, ANJAL DAN GEBU & HUBUNGAN SUAMI ISTERI SEMAKIN HANGAT!

Image
Assalamualaikum & selamat sejahtera.

Alhamdulillah, selepas hampir 3 minggu amalkan Set D + Alfalfa beliau dah mula perasan kulit makin cerah, halus anjal dan gebu. Yang bestnya, bukan pada wajah je taw. Malah 1 badan. Yang lagi best, hubungan suami isteri juga semakin hangat. Wahhh..gembira dengar! Happy for her :)

Testimoni Set D + Alfalfa


SHARING : bismillahirrahmanirrahim. Alhamdulillah. selepas menggunakan produk skincare/kesuburan dari SHAKLEE slama hampir 3 mingggu, saya perasan kulit saya semakin cerah, halus, anjal dan gebuss. bukan hnye pda wajah tp sluruh badan. Yg bestnye, jerawat dah xbrani nak singgah. parut2 jerawat semakin pudar. nk blend foundation pun senang. dan muka xbcapuk. muke da kurang bminyak nampk glowing dan moist!! sblm ni, da mcm2 pencuci muke da gune. duit pun da byk kopak tp sumenye xmendatangkan hasil. tpi lpas amalkan Vitamin c,vitamin E, Vitamin B complex dan Alfalfa sy da xnak cari lain da. hubungan suami isteri juge smakin hangat!! hehe!! dulu pemb…

SET PENYUSUAN SHAKLEE BOLEH BANYAKKAN SUSU?

Image
Kredit: Better You Better World

Memberikan susuibu pada si manja menjadi impian semua insan bergelar ibu terutama mereka yang nak berikan terbaik buat anak mereka. Bekerjaya bukan satu alasan untuk menafikan hak si manja. 


Walau bagaimanapun, seorang surirumah tidak bermakna mereka mudah untuk menyusu dan mudah menjayakan penyusuan lengkap 2 tahun. Ini kerana banyak faktor yang penting untuk menjayakan penyusuan. 


Ramai ibu muda yang kurang arif akan ingat bahawa dengan makan vitamin yang sedang popular di pasaran akan terus buatkan susu mereka jadi banyak dan melimpah ruah. 


Hakikatnya konsep penyusuan asas perlu dan wajib di fahami oleh ibu2 yang ingin menyusukan anak mereka. 

Antara perkara penting yang perlu diutamakan ialah:  Susu akan banyak apabila lagi kerap anak menyusu atau sistem perahan yang konsisten setiap 2 jam. Pengambilan air yang mencukupi iaitu 3 liter sehari. Pemakanan si ibu seimbang dan mencukupi. Ibu yang menyusu tidak boleh skip makan atau hanya light meal sebab si a…